<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Severusek
|
Předmět: Co mám dát koťátku??? Přitlapkováno: 30. 6. 2011 11:10:58 |
|
|
Dobrý den ...mám doma 6ti týdenní kotě,paní mi říkala ,že granulky už jí,ale když sem si ho přinesla celé 2 dny se granulek(byly to ty samé co dávala paní) ani vody nedotklo.Ani neudělalo potřebu do připraveného záchodu.Na raadu kamarádek jsem mu dala mléko s rohlíkem a to snědl poté taky kakal a čural venku.Zajímalo by mě proto co mu mám dávat kromě granulek? a jestli mu tím rohlíkem a mlékem nějak neublížím???Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Co mám dát koťátku??? Přitlapkováno: 30. 6. 2011 11:26:22 |
|
|
Severusek napsal: | Dobrý den ...mám doma 6ti týdenní kotě,paní mi říkala ,že granulky už jí,ale když sem si ho přinesla celé 2 dny se granulek(byly to ty samé co dávala paní) ani vody nedotklo.Ani neudělalo potřebu do připraveného záchodu.Na raadu kamarádek jsem mu dala mléko s rohlíkem a to snědl poté taky kakal a čural venku.Zajímalo by mě proto co mu mám dávat kromě granulek? a jestli mu tím rohlíkem a mlékem nějak neublížím???Děkuji |
No, mléko a rohlík není moc dobrá strava pro kočku.Pokud chcete dávat mléko,kupte speciálně vyrobené pro kočky,kravské mléko obsahuje laktozu,kterou kočky nesnáší,mají po něm průjem.Rohlík je potravina pro lidi,v přírodě ho kočka nenajde,také není vhodný.Prodávají kapsičky,konzervy,granulky zkuste namočit do teplé vody,jsou pro koťátko moc tvrdé.Kotě prodělává obrovskou psychickou změnu,bylo odebráno od matky,je v cizím prostředí s cizími dvounožci,proto má problém jak s jídlem,tak s vyměšováním,když nejí,není co kakat.Sežeňte si tady na webu informace,jak a čím kotě krmit.Je moc malinké a brzy odebrané od matky:-(.Také se řiďte podle rozumu a přemýšlejte co by asi jedlo kdyby bylo v přírodě.Ale zatím kapsičky,kotěcí granulky,trochu bílého jogurtu,nebo kysané smetany,vaječný žloutek,trochu syrového,přemraženého hovězího masa,nebo vařené kuřecí,vše na drobounko nakrájené a vždy čerstvou vodičku.A je doufám samozřejmostí,že žádné sladkosti,piškoty sladké jogurty atd.Cukr také zířátkům nepatří i když jim moc chutná:-(.Tak přeji hodně štěstí a ať se vám a hlavně kotěti daří:-)
BBMLM |
|
|
Odpovědět
|
|
Severusek
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 6. 2011 11:29:58 |
|
|
Děkuji.Moc jste mi pomohla |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
|
|
Odpovědět
|
|
nelly ness
|
Předmět: Re: Co mám dát koťátku??? Přitlapkováno: 30. 6. 2011 14:39:58 |
|
|
Severusek napsal: | Dobrý den ...mám doma 6ti týdenní kotě,paní mi říkala ,že granulky už jí,ale když sem si ho přinesla celé 2 dny se granulek(byly to ty samé co dávala paní) ani vody nedotklo.Ani neudělalo potřebu do připraveného záchodu.Na raadu kamarádek jsem mu dala mléko s rohlíkem a to snědl poté taky kakal a čural venku.Zajímalo by mě proto co mu mám dávat kromě granulek? a jestli mu tím rohlíkem a mlékem nějak neublížím???Děkuji |
V tomhle věku by kotě mělo být ještě min dalších 6 týdnů u matky a složení stravy by mělo být mateřské mléko!
Takže kotěcí granulky ( žádný whiskas!!!! ) pro malá koťata ( třeba RC pro 0-3m), kotěcí mléko ( RC, Gimpet, etc ) nebo nahradit Tatrou (neslazenou) a do toho granulky namáčet. Kvalitní konzervy, syrové přemražené maso. Prostě tu dobu co jste ho odtrhla od matky musíte dohnat - v totmo věku se vyvíjí autoimunita a celkově pak koťátko z této doby čerpá pro další růst a pokud ho jednou podlomíte teď jen horko těžko to budete dohánět.
A příště prosím raději předem studovat kdy a jak pořídit koťátko, co potřebuje atd. než zpětně hledat radu na fóru!
Také nejdřív jdete do autoškoly a zařídíte si řidičák než sednete za volant auta a hurá do provozu!!!! _________________ Nelly Ness Coonies etc. |
|
|
Odpovědět
|
|
|