<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
wesulle
|
Předmět: Ušní svrab Přitlapkováno: 11. 7. 2011 13:18:10 |
|
|
Ahoj kočkomilové, před cca 10 dny jsme si poprvé přivezli domů prcka a zjistili jsme, že má zasvrabená ouška. Byli jsme u veta (4.7.) a ten nám dal spot on Stronghold. Nakapali jsme na kůži mezi lopatky (6.7.) a nic. Ouška má špinavá furt a pořád si je škrabe. Nevím, jestli je máme něčím čistit nebo máme počkat, až se to pročistí samo nebo jít k vetovi. Chtěla bych se toho, co nejdříve zbavit už kvůli malé. Co vy na to? Čistit, nečistit? Olivový olej, ušní kapky? Teď v neděli jsme byli u našich, kteří mají její ségru číču, která měla taky ušní svrab a ti dostali od vetky kapičky a ob den čistí a ouška jsou krásně čistá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Milena
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 7. 2011 14:50:08 |
|
|
Stronghold určitě pomůže, ale "špína" se v uších drží dlouho. Já jsem opatrně čistila vatovou tyčinkou s dětským olejíčkem. Ale ne příliš často (tak 2x za týden) a hlavně opatrně. Jen aby se odstranila uvolněná špína. _________________ Kryšpín & Elisha & Yorik |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Ušní svrab Přitlapkováno: 11. 7. 2011 16:32:46 |
|
|
wesulle napsal: | Ahoj kočkomilové, před cca 10 dny jsme si poprvé přivezli domů prcka a zjistili jsme, že má zasvrabená ouška. Byli jsme u veta (4.7.) a ten nám dal spot on Stronghold. Nakapali jsme na kůži mezi lopatky (6.7.) a nic. Ouška má špinavá furt a pořád si je škrabe. Nevím, jestli je máme něčím čistit nebo máme počkat, až se to pročistí samo nebo jít k vetovi. Chtěla bych se toho, co nejdříve zbavit už kvůli malé. Co vy na to? Čistit, nečistit? Olivový olej, ušní kapky? Teď v neděli jsme byli u našich, kteří mají její ségru číču, která měla taky ušní svrab a ti dostali od vetky kapičky a ob den čistí a ouška jsou krásně čistá. |
Tím,že kotískovi nakapete Stronghold,proti svrabu se mu ouška nevyčistí:-).Kupte si v lékarně ušní kapky,jsou určeny pro zvířátka,jmenují se OTIFREE(stojí asi 160kč),ty mu nakapejte do zvukovodu pořádně promněte za ouškama,ať se dostanou do vnitřního ucha.Kapky rozpustí ušní maz a kotísek to potřepáváním hlavy vyklepe,tyčinkou na čištění oušek mu potom vytřete špínu z boltců.Čistit se musí opatrně pohybem směrem ven,aby se špína nezatlačila do zvukovodu.Pořádné vyčištění trvá dlouho,musí se ty boltce čistit vícekrát.Kapky se kapou jednou za měsíc,ale já vždy po několika dnech si nalila trochu kapek do staré lžíce,tyčinku do nich namáčela a boltce vytírala.Než jsem nalezené kočce uši vyčistila trvalo to skoro měsíc,špína se vždy po několika dnech objevila znova.Tyhle kapky jsou dobré,používám je už roky,co mám kočky,jednou za měsíc jim uši vykapu a potom vyčistím.Otifree funguje také jako prevence proti svrabu.Nepříjemné je to,že jak kocouř kapky vytřepává a např.sedí na parapetu okna, tak to okno podle toho potom vypadá:-)))
BBMLM |
|
|
Odpovědět
|
|
wesulle
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 7. 2011 16:21:12 |
|
|
Děkuji za tipy Dnes jsme v lékárně koupili Otifree a v návodu je jednou týdně nakapat a promnout. Zoince se to moc nelíbilo, ale držela statečně. Tak teď jen si počkat na výsledek. Mám doma ještě kapičky od Beapharu. Nemáte s ním někdo zkušenost? Nabídli mi ho ve zverimexu a byl cenově na cca stejné úrovni. |
|
|
Odpovědět
|
|
Cruella
|
Předmět: Otifree Přitlapkováno: 2. 6. 2017 14:49:17 |
|
|
Zdravím, nevíte jestli seženu Otifree i v zahraničí? Jaká je tam účinná látka at vím co říct v lékárně.
Připadá mi, ze ma nase kočka lehce špinavá ouska, tak abych ji tim neublizila, zdají se mi i teplé na koncích, trochu zarudle veterinář tady stojí majlant, tak kdyby nekdo tušil co za kapky, či alternu... Děkuju za jakekoliv info |
|
|
Odpovědět
|
|
Andrea Klegová
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2017 11:40:59 |
|
|
S ušným svrabom by som napriek tomu, že dáte nejaký ten čistič a Stronghold, k veterinárovi určite aj tak išla. Môže mať vnútroný zápal, čo nič iné, ako antibiotiká, nevylieči. Takéto veci by som na babskom liečení nenechávala. |
|
|
Odpovědět
|
|
|