<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
falbalaB
|
Předmět: Slzí oko Přitlapkováno: 16. 8. 2011 7:20:14 |
|
|
Dobrý den,
kocourovi je něco málo přes rok a odmala mu více slzí pravé oko. Včera jsme byli na kastraci, takže jsem se mimojiné zeptala i na tohle. Když Papule spal, tak se mu na to doktorka podívala. Měla jsem obavu z chlamýdií, ale ona si všimla, že Papulovi zasahují do oka řasy a že by to vyřešil chirurgický zákrok a odkázala mě na kočičí očařku. Chci se zeptat, máte s tím někdo zkušenosti? |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2011 8:06:17 |
|
|
Jo jo, to bude entropium - vchlípení očního víčka dovnitř a opravdu se to řeší chirurgicky. To víčko a potažmo řasy na něm dráždí oko, a to pak může slzet. Z kočičích očařů třeba MVDr. Beránek (Pha - Pardubice), nebo na psy s tímto problémem se specializuje i MVDr. Herčík (Praha), tak bych řekla, že by to zvládl i u kočky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2011 10:30:08 |
|
|
Také to může být ucpaný slzný kanálek-projevuje se to rovněž výtokem z oka. Ovšem zde operace-byť ji vet doporučí-jen jen trápení kocouře a vyhození peněz, anžto se to většinou stejně vrátí. A operace je pro kočku hnusná. Nechte si nejdřív zjistit, zda se nejedná o tento problém. Moje vetka mi to řekla zadarmo, MVDr. Beránek potvrdil za 500 Kč. Operaci jsem odmítla poté, co vím, co obnáší-kamarádka nechala kocoura operovat, bylo to hnusné, dost trpěl a oko mu teklo stejně dál. Pravila, že nikdy více. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
falbalaB
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2011 10:34:41 |
|
|
Děkuju za odpovědi. Slzné kanálky má prý v pořádku. Oční lékařku mi přímo doporučili, takže i vím za kým mám jít. Ale nechci teď kocoura někam tahat po tý kastraci.
Každopádně pokud by to nebylo vyložené nutné, tak operace určitě ne. Jen mě spíš zajímaly názory ostatních. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2011 10:42:02 |
|
|
S těmi kanálky má tatiana pravdu. Ale entropium je něco jiného, opravdu se to jinak než operativně řešit nedá - my to měli u psa (šarpej). Je po dvouoperacích (v odstupu asi tří let, jedna nezabrala) a je v pohodě, jen občas slzí, když se cpe jídlem Operace entropia není tak strašná,jako kanálky, je to celkem ,,banální" zákrok, tak jestli vám to řekne i oční lékařka, jděte do toho |
|
|
Odpovědět
|
|
Emily
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 8. 2011 17:14:20 |
|
|
Presne tak, pokial je to entropium tak rozhodne operovat, pretoze to je velmi bolestive. Ako ked vam stale nieco picha do oka. Je to povazovane za velmi jednoduchy zakrok.
Mojmu kocurikovi tiez tieklo ocko (neslo o Entropium), operoval ho doktor Beranek. Vysledok je, ze oko slzi furt a navyse je mensie ako oko zdrave, takze som z toho nestastna. Odhladnuc od toho ze kocur 3 tyzdne pretrpel s golierom na krku, hrozne.
Nemozem vsak tvrdit, ze operacia uspesna nebola, neviem to posudit. Pan Beranek tvrdil, ze odstranil z oka zrasty, ktore by kocicakovi v neskorsom zivote posobili problemy s videnim. Takze tazko sudit, ale vzdy mi je luto ked sa pozriem na to svoje zlato ako ma mensie ocko a slzi mu
Takze riadne si to rozmysliet. Ja keby som mohla vziat rozhodnutie spat, nedala by som ho operovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
|