<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
ajinav82
|
Předmět: krmení pouze granulemi Přitlapkováno: 26. 10. 2011 7:53:23 |
|
|
Ahoj,máme cca půl ročního kocoura obyčejné číči domácí a dostává kapsičky a i granule.Časem bych chtěla přejít jen na granule - samozřejmě kvalitní a občas by dostal uvařené maso. Je možné krmit jen granulemi? Pokud ano jaká značka je vhodná? Díky Andrea |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: krmení pouze granulemi Přitlapkováno: 26. 10. 2011 17:12:18 |
|
|
Jakákoliv kvalitní a která bude kocourovi chutnat, granule mají složení, které je plně dostačující co se týče živin.
U vařeného masa je velká pravděpodobnost, že jej jíst nebude, to už spíše syrové.
Jinak je důležité si uvědomit, že kapsičky jsou vhodnou součástí stravy už jen z toho důvodu, že poskytnou kočkounovi "tekutiny". U čistě krmení granulemi je důležité, aby kocouř dostatečně pil, což je někdy těžké ohlídat. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 10. 2011 17:47:43 |
|
|
Podle mojí zkušenosti dlouhodobé krmení výhradně granulemi není ideální. Před pár lety jsem to zkoušela když bylo horké léto a nechtěla jsem aby se kočkám maso a konzervy v miskách kazily, ale po pár týdnech jsem zjistila, že častěji zvrací a také celková kondice se mi nezdála ideální - i když to mohlo být i tím horkým letním obdobím. Takže kočky mají granulky k dispozici 24 hodin a cca 3x týdně dávám masíčko (většinou syrové) a 2x týdně konzervičku. Mokré krmení dávám vždy večer a ráno zbytky odklidím. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 10. 2011 22:44:54 |
|
|
Moje smečka, ačkoliv granule považuje za špatný vtip, přesto jich spořádá hezkých pár kilo za týden. Ale za jídlo považují všichni prostě maso. Syrové i vařené, s rýží a zeleninou i samotné, krájené i mleté, někdy i vcelku (když se jim povede ho ukrást ). Dají si i konzervu, kapsičku, rybičku.... prostě vše, co smrdí masem, ale maso prostě nejradši. Takže já krmím většinou ráno konzervou či kapsičkami, přes den dostanou tu tvarůžek, tu smetánku nebo kousek sýru no a navečer maso. Granule mají k dispozici pořád. A ne jen jednu značku-míchám jich povícero. Prostě ve smečce snědí všechno . CO kdyby ten druhý měl něco lepšího, ne ? _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
ajinav82
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2011 7:35:25 |
|
|
tatiana napsal: | Moje smečka, ačkoliv granule považuje za špatný vtip, přesto jich spořádá hezkých pár kilo za týden. Ale za jídlo považují všichni prostě maso. Syrové i vařené, s rýží a zeleninou i samotné, krájené i mleté, někdy i vcelku (když se jim povede ho ukrást ). Dají si i konzervu, kapsičku, rybičku.... prostě vše, co smrdí masem, ale maso prostě nejradši. Takže já krmím většinou ráno konzervou či kapsičkami, přes den dostanou tu tvarůžek, tu smetánku nebo kousek sýru no a navečer maso. Granule mají k dispozici pořád. A ne jen jednu značku-míchám jich povícero. Prostě ve smečce snědí všechno . CO kdyby ten druhý měl něco lepšího, ne ? |
My máme jedináčka a pěkně zmlsanýho. Tvaroh mu nejede,vařený játra taky moc ne. Nejradši kapsičky se šťávou a i docela byští granule. |
|
|
Odpovědět
|
|
|