<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Chipchawii
|
Předmět: Dieta pro kočky Přitlapkováno: 1. 7. 2012 8:36:33 |
|
|
Dobrý den,
prosím poraďte mi. Mám kočku, je jí asi šest let a má 7,5 kg a chtěla bych poradit nějakou účinnou dietu.
Ráno má půlku kapsičky od Whiskasu...mezi tím k dispozici suché krmení pro sterilizované kočky a vodu a večer má maso..
Ano, slyšela jsem že by nemělo být pořád k dispozici suché a to jsem už omezila a porce snídaně a večeře, ale co dál?
Je to kočka doma, chodíte ven jen na vodítku (a to se skoro vůbec nehýbe) a jinak je o prázdninách na chalupě-volně.
Děkuji:) |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Dieta pro kočky Přitlapkováno: 1. 7. 2012 10:23:11 |
|
|
Chipchawii napsal: | Dobrý den,
prosím poraďte mi. Mám kočku, je jí asi šest let a má 7,5 kg a chtěla bych poradit nějakou účinnou dietu.
Ráno má půlku kapsičky od Whiskasu...mezi tím k dispozici suché krmení pro sterilizované kočky a vodu a večer má maso..
Ano, slyšela jsem že by nemělo být pořád k dispozici suché a to jsem už omezila a porce snídaně a večeře, ale co dál?
Je to kočka doma, chodíte ven jen na vodítku (a to se skoro vůbec nehýbe) a jinak je o prázdninách na chalupě-volně.
Děkuji:) |
Dobrý den,já bych vyměnila granule které jí dáváte za granulele light,do misky jí nasypala pouze dávku udrčenou na den,pokud by je snědla brzy,tak bych dávala po částech,také maso a kapsičku,kterou dáváte bych omezila na jednou za den.Možná bude z počátku hladová,ale zvykne si:-)Je to stejné jako u lidí,pokud má méně pohybu ,musí se zmenšit dávka jídla:-).Já jsem to takhle praktikovala u naší Maruschky a bylo to učinné.Možná bude mít někdo jinou radu:-).
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Re: Dieta pro kočky Přitlapkováno: 1. 7. 2012 15:58:38 |
|
|
Chipchawii napsal: | Dobrý den,
prosím poraďte mi. Mám kočku, je jí asi šest let a má 7,5 kg a chtěla bych poradit nějakou účinnou dietu. |
Hlavní je otázka, PROČ dietu? Pokud je kočena tlustější, mělo by stačit upravit množství a kvalitu.
Pokud krmíte jak píšete, tedy kapsička, granulky, syrové maso, dle mého pokud pomineme vyloženě BARF, tak je to ideální stav, žádná monodieta, prostě krmíte skvěle.
Osobně bych kapsy Whiskas, což je šmejd za hodně peněz vyměnil za něco kvalitnějšího, například kvalitativně jinde, avšak též se sosíkem který kočkám tak chutná, jsou tetrapaky Bozita. Granule pro kastráty jsou komerční hovadina, spíše se poohlédněte po kvalitních granulkách bez obilovin, zejména bez pšenice a kukuřice. Pokud má kočena 2x denně vlhké krmení (konzerva, kapsa, maso), pak granulek stačí již jen troška na pozobávání _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|