<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Karolína + MZR
|
Předmět: Odčervování a očkování domácích koček Přitlapkováno: 21. 10. 2012 15:55:30 |
|
|
Prosím, poraďte.
Kamarádka má 2 kočičky. Pouze domácí. Žijí s ní už pár let.
Tvrdí, že když krmí POUZE granulemi, konzervami a kapsičkami, sem tam pamlsek, že není potřeba odčervovat. Proč prý?
A také odmítá očkování.
Když jsou prý POUZE doma, nikam nechodí, proč je očkovat.
Prý každé očkování kočky přežily pouze se stresem a s problémy, tak jim to nechce opakovat.
Už 2 roky neodčervuje ani neočkuje.
Je to dobře nebo může být nějaký problém?
V hovínkách prý žádné červy nikdy nenašla a maso ani jiné potraviny nepodává zásadně.
Tak nevím. Já mám bytové kocourky, ale dělám to pravidelně, i když také maso nedostávají a jsou pouze na granulích, konzervách a kapsičkách a ven nechodí. _________________ Panebože dík, že jsi stvořil kočky. Lidi sis mohl ušetřit |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 10. 2012 16:09:30 |
|
|
Přiznám se. Dělám to jako Vaše kamarádka. Občas vezmu hovínko na rozbor. Micubiši už je asi 16, Hanibalovi 9 a po očkování měl vždy reakci. Ven nechodí a osobně si myslím, že stres i samotné očkování by jim mohlo ublížit. Občas dostanou i kousek masa, ale to by stejné nebezpečí z parazitů hrozilo i nám. Je to určitě na každém, jak se zachová, ale rozumný vet určitě netrvá na každoročním očkování čistě bytové kočky. Přenos na botách apod je čistě hypotetický. S nejnovějším přírůstkem ve smečce jdu zítra na veterinu, jedno odčervení má za sebou, další provedem, ale očkování zvažuji. Je to věc názoru a téma diskuze, jen nechci vyprovokovat nějaké vášně. Netvrdím, že dělám všechno dobře. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 10. 2012 16:15:20 |
|
|
Také své kočky už čtyři roky neočkuji.Odčervuji jednou za půl roku,(pod dohledem chodí ven).Maso hovězí přemražené dostávají docela pravidelně.Moje kočky jsou zdravé,bez červíků,nikdy nebyl žádný problém:-)ťukťukťuk
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Karolína + MZR
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 10. 2012 16:43:59 |
|
|
Tak to jsem ráda.
Já mám 3 kocoruky. Ríša odstonal poslední očkování, že jsem o něj fakt měla strach.
Melíšek na tom byl stejně.
Zrzínek si svým prošel a už si zvykl, ale taky mu dobře nebylo.
Odčervování provádím jednou za půl roku spotem za krk. Tablety jim nedávám, bylo jim po nich špatně. Kromě toho nacpat tabletu Zrzínkovi je boj na život a na smrt a pak si vysloužím dlouhodobý nezájem o trapičku. Melíšek "fluše" tabletky okolo sebe a tváří se, jako kdybych ho chtěla vraždit.
Jen Ríša je, chudinka, na ty prášky zvyklý a nechá si to líbit.
Nehrozí, že bych je dávala někam do hotelu nebo cestovala někam daleko. Takže si také říkám, jestli je to vůbec nutné.
Ale kamarádce jsem nedokázala odpovědět a chtěla jsem poprosit o zkušenosti druhých. _________________ Panebože dík, že jsi stvořil kočky. Lidi sis mohl ušetřit |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2012 12:53:18 |
|
|
Vzhledem k tomu, že naši chodí na zahradu a občas přijdou do styku i s cizími kočkami, očkujeme celkem pravidelně. Naštěstí to všichni snáší bez reakce. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
cookiska
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 1. 2018 18:28:42 |
|
|
|