<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
JiriHladinec
|
Předmět: Výrůstky na páteři Přitlapkováno: 9. 11. 2012 8:30:21 |
|
|
Dobrý den,
před 14ti dny jsme zaregistrovali u našeho kocoura (britský černý,kastrovaný,stáří 10 let ted v prosinci, bez PP) ,že špatně chodi na levou stranu,že mu uhýbá zadní část těla do boku a že už tak neskáče jako dříve. Po návštěvě veterináře dostal s odstupem pár dnů nejaké injekce. Včera se s ním muselo jet na rentgen a tam zjistili,že má výrůstky na páteři a že by mohl i ochrnout. Bylo nám řečeno,že se s tím nedá asi nic dělat. Dostal nějaké tablety,prý steroidy na podporu pohybu. Nemnouka bolestí,občas mu musím pomoct na postel,kde pak leží,kdzž ho hladím tak vrní. Jsme z toho celá rodina dost špatná. Chtěl bych se i tak zeptat,zda se s tím dá třeba jěště něco dělat či zda měl někdo nějaké podobné postižení u kocoura.
Děkuji za odpověd |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 11. 2012 15:15:54 |
|
|
Dobrý den, na Vašem místě bych konzultovala s neurochirurgem. Spondolyoza se dá operovat. Najděte si na internetu veterináře neurochirurga ve Vašem okolí a kontaktujte jej. Já co jsem sondovala tak za Prahu doporučují majitelé operovaných psů pana doktora Herčíka. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 11. 2012 16:27:41 |
|
|
Záleží na tom, kde ty výrůstky jsou, jestli na hřbetní nebo břišní straně páteře. Pokud rostou "do břicha ", tak to moc operativní není. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
JiriHladinec
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 11. 2012 11:52:10 |
|
|
Moc děkuji všem za rady. Moc si toho vážím. Budu s těmito informacemi teď pracovat.
Chtěl bych jěště jednu věc.
Ve čtvrtek 8.11. mu byla dána injekce a udělán onen rentgen a diagnostikovala se ta páteř.
jeho pohybové schopnosti se značně zlepšily. Dostal Predison v tabletách,které jsme se snažili do něj nějak dostat. Od neděle jsme zpozorovali,že přestal jíst a pít. Chodí pouze na záchodek a v pondělí i zvracel takovou nazelenkavou šťávu. V úterý jsem navštívil sám veterináře a ten mi řekl ať na jeden den vysadíme Predison a dáme mu dietu,že by to mohla být reakce na ten Predison,ale že se s tím ještě nesetkal. Dieta v podstatě nebyla ani potřeba, jídla se ani nedotkl. Občas přišel očuchat misku,ale nic si nevzal. Dnes ve středu opět bylo vidět,že zvracel nazelenalou stavu,lehce hustou,ale jen lehce. Přitom nic nejedl. Kdzž jsme mu podávali v pondělí pipetou Predison rozdrcený a smíchaný s vodou ,tak strašně mlaskal a slintal.
Mám takový pocit,že má možná ještě jiný zdravotní problém než jen tu páteř. Napadla mě i ta reakce na ty prášky.
Dnes jsem domluvený s veterinářem,že s ním přijedeme a uděláme odběr krve.
Má někdo nějaké podobné zkušenosti? |
|
|
Odpovědět
|
|
JiriHladinec
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 11. 2012 11:54:15 |
|
|
Jinak výrustky by měly být na hřbetní straně,ale nevím v jak velkém rozsahu. |
|
|
Odpovědět
|
|
JiriHladinec
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 11. 2012 11:53:21 |
|
|
Tak bohužel dnes ráno náš milovaný kocourek Eddie zemřel. Je to pro nás velká ztráta. |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 11. 2012 13:10:48 |
|
|
Je mi to moc líto. Páteř to určitě nebyla. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 11. 2012 17:14:56 |
|
|
JiriHladinec napsal: | Tak bohužel dnes ráno náš milovaný kocourek Eddie zemřel. Je to pro nás velká ztráta. |
Je mi to moc líto.Může vás jenom těšit že je kocourkovi za Dohovým mostem fajn,horší to je pro vás a já vám držím palce,ať vás bolest ze ztráty milované bytosti brzy přejde a nezlomí.Držte se.
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 11. 2012 19:37:25 |
|
|
To je mi moc líto
Myslíme na vás. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 11. 2012 13:56:15 |
|
|
Tak takovou zprávu jsem nečekala. Je mi to moc líto. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 11. 2012 21:30:43 |
|
|
A víte aspoň, na co umřel? Co to bylo? Zřejmě špatná diagnóza veterináře a tím pádem i špatná léčba se na tom podepsala... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|