Rychlý úbytek váhy
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Sarah Anonymní
|
Předmět: Rychlý úbytek váhy Přitlapkováno: 3. 12. 2005 11:43:49 |
|
|
Ahoj,
potřebovala bych radu:( mám asi dvouletého kocourka, kterého jsem našla venku před rokem a půl a doposud s ním nebyli vůbec žádné problémy. Kastrace proběhla v pořádku a žádné zdravotní problémy neměl. Jenže za poslední měsíc strašně zhubl a je opravdu kost a kůže rozhodně netrpí nedostatkem jídla. Náš druhý kocour naopak docela přibírá... tak mě napadlo jestli to nemůže být třeba psychického rázu, protože žádné jiné příznaky se neprojevují. Jen mám dojem, že na sebe ti dva trochu žárlí.
Předem moc děkuji za radu |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Rychlý úbytek váhy Přitlapkováno: 3. 12. 2005 12:50:02 |
|
|
No tak rychlý úbytek váhy není normální, byť by to bylo psychického rázu, doporučuju s ním zajít okamžitě na veterinu ... může to být nějaká nemoc, nebo ho něco bolí, kažopádně veterinář ho vyšetří, dodá potřebné vitamíny a snad zjistí, co mu je ... takže bych návštěvu na veterině neodkládala moc dlouho ...
Pokud se vyloučí fyziologická příčina hubnutí, tak pak je možné, že je to psychického rázu, a i na to by vám měl vet dát nějakou radu.
Jinak na psychické problémy u zvířat je doporučována Bachova květová terapie ... ale jak píšu, nejdřív nechte kocourka vyšetřit.
A. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ditta
|
Předmět: Re: Rychlý úbytek váhy Přitlapkováno: 3. 11. 2006 13:41:39 |
|
|
Ahoj,
chtela bych Vas poprosit o radu: pred tremi tydny jsme nechali kastrovat naseho mladsiho 15mesicniho kocoura. Kdyz sel na kastraci vazil 5,6 kg. Ted po tech trech tydnech ma "jenom" 4,8 kg. Myslite, ze je to velky vahovy ubytek za tak kratkou dobu nebo si s tim nemusim delat starosti? Pravdou je, ze pred kastraci uz par mesicu vetsinu casu kocourek prospal a odmital si jakkoliv hrat. Ted je samozrejme akcnejsi, takze obcas litaj s druhym kocourem po byte. Nejakych jinych zmen jsem si u neho nevsimla: normalne (=dobre papa, granulky jsme nezmenili-zustavame stale u Mastery, nemocny se mi nezda, jenom obcas jakoby "navztekane" mnouka.
Diky moc za Vase nazory
Dita _________________ Ditta |
|
|
Odpovědět
|
|
|