Konzervanty v Royal Canin
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Eewee
|
Předmět: Konzervanty v Royal Canin Přitlapkováno: 23. 1. 2013 10:34:41 |
|
|
Zdravím,
i když jsem chovatel x let stále pročítám všelijaké diskuze např. o kočičí stravě, ať už jde o standartní granule, za studena lisované granule či BARF. Hodně lidí nadává na RC kvůli konzervantům BHA a BHT, kvůli tomu, že jsou karcinogenní. Pročítala jsem balení našeho RC a nikde jsem se o těchto konzervantech nedočetla. Nevíte, kde je mám na obalu hledat? Mimochodem asi cca před půl rokem se změnilo balení RC, granule v obalu nemají vzduch. Je možné, že třeba díky tomu přestali přidávat výše zmíněné konzervanty? Předem děkuji za odpovědi a názory |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 2. 2013 23:33:19 |
|
|
Nějaké antioxidanty v krmivu být musí - většina konzervuje dnes tokoferoly a C vitamínem, ta krmiva samozřejmě nemají takovou výdrž, jako chemické antioxidanty. RC tuším nikdy na obal nepsalo, čím konzervuje konkrétně, ale bylo tam psáno, že konzervují prostředky povolenými v EU - a v EU není povolen ethoxyquin (od kterého neochotně ustoupila i Eukanuba), takže v podstatě zbývá jen BHA a BHT. Já už RC nekrmím, takže nevím, co mají na pytlích napsáno nyní, ani nevím, že dělají vakuové balení, to do této doby dělalo pouze ANF. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
|