<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
DarthVader
|
Předmět: Kastrace bez šití - otázky Přitlapkováno: 1. 10. 2013 17:39:50 |
|
|
Zdravím ,
dnes byl náš roční kocourek na kastraci bez šití ranek.
Protože je to můj první kočičí mazlík, jsem trochu přecitlivělá a starostlivá
Chci se zeptat, zda si může kocourek ranky lízat nebo ho mám nějak usměrňovat? Mám mu to třeba od zítra sypat framykoinem?
Může mít záchodě kočkolit nebo tam mám dát nějakou plenu, aby se mu do ranek nic nedostalo?
Zvládne kastrovaný kocour druhý den po kastraci už sám bez dozoru?
Děkuji předem za odpovědi. _________________ Kočka potřebuje zhruba deset "vedlejších" spánků během dne, aby byla dostatečně odpočata na hlavní spánek dne |
|
|
Odpovědět
|
|
Čert.cz
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 10. 2013 18:05:29 |
|
|
Kocourkům se po kastraci ranky nikdy nešijou. Je to bezproblémová záležitost. Jenom ho pozorujte, jestli se chová jako obvykle. Když se v pohodě probral z narkózy, jí a pije nepotřebuje už žádný dozor. Ke znečištění ranky by nemělo dojít, otvůrky kterými vet kuličky vyndal jsou malinké. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jasonka
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 10. 2013 18:20:36 |
|
|
Naše kocoury taky po kastraci vet nešil a zvládli to v pohodě.. Mámini kocouři tam ale stehy měli. Tak to asi dělá každý jinak. |
|
|
Odpovědět
|
|
DarthVader
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 10. 2013 18:22:59 |
|
|
Dobrý den,
děkuji za odpověď.
Kocourek byl kastrovaný dnes ve dvě hodiny, zatím pospává, ještě nepil ani nejedl, už se asi dvakrát prošel po bytě, motá se, ale to je snad po narkóze normální. Zabrousil už i k misce s vodou, ale nenapil se, tak jsem mu alespoň trochu namočila tlamičku.
Snad bude vše v pořádku, trochu se bojím.
K tomu, že se ranky nešijí - všude jsem se to dočetla, ale známí mi stále tvrdí, že jejich kocourkům ranky sešívali, že šli na vyndání stehů a pod.
Veterinář mi řekl, že nezašití vlastně usnadní hojení, jelikož kocourek si stehy nebude kousat a sekret se lépe z rány odvede.
Je normální, že si kocourek ránu líže? Nevadí to?
Díky _________________ Kočka potřebuje zhruba deset "vedlejších" spánků během dne, aby byla dostatečně odpočata na hlavní spánek dne |
|
|
Odpovědět
|
|
Čert.cz
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 10. 2013 19:56:58 |
|
|
Jestli sedí a neustále si ranky líže tak to asi normální není. Ale je pravděpodobné, že tomu zvýšenou pozornost věnovat bude |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 10. 2013 15:17:18 |
|
|
Jako každé hojení to kocourka zřejmě svědí. Jen hlídejte, aby z toho netekl hnis nebo aby si to nerozlízal do krve. Zkuste ho v těch okamžicích, kdy exkulkám věnuje víc času, vyprovokovat ke hře.
Nebojte, bude to dobrý _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|