<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Dominika008
|
Předmět: stará kočka a kotě - krmení Přitlapkováno: 23. 12. 2013 10:58:26 |
|
|
Jak kriti starou kočku a kotě? Mainské kotě má granule main coon kitten, a protože mají volný přístup k miskám, tak stará to žere taky a už je jak bečka. JAk to řešíte, když máte dospělou kočku a kotě? |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: stará kočka a kotě - krmení Přitlapkováno: 23. 12. 2013 12:43:06 |
|
|
Pěkný den tak to mě zajímá taky máme uplně stejný případ |
|
|
Odpovědět
|
|
Dominika008
|
Předmět: Re: stará kočka a kotě - krmení Přitlapkováno: 23. 12. 2013 19:02:08 |
|
|
majkl napsal: | Pěkný den tak to mě zajímá taky máme uplně stejný případ |
Ptala jsem se veta a ten mi řekl, že holt teď bude muset být na kotěcích granulích i stará, je důležitější, aby prospívalo kotě, a že holt musíme zkousnout to, že stará přibere. Ale tohle je moc - vypadá jak klíště, mrňavá hlavička a tlusté tělo. Děs! A kotě by mělo mít kotěcí granule ještě aspoň 3 měsíce!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
Karolína + MZR
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2013 17:24:09 |
|
|
No, pozor na kotěcí krmení pro starší kočky. Není to vhodné. Kotěcí krmení obsahuje hodně živin, mléka a dalších příměsí, které jsou nutné pro správný vývoj kotěte. Ale dospělým jedincům neprospívá, protože se jim mohou tvořit ledvinové kameny, krmení může mít vliv na játra apod., kromě toho kočky opravdu tloustnou.
Mám 3 dospělé kocoury a k nim přibylo kotě - holčička. Nalezenec, věk cca 6 týdnů, krmeni u nás oddělit nelze.
Takže jsem kotě krmila paštičkami a menšími kousky v kapsičkách - RC, Hill´s apod., jako ostatní tři kocourky, k tomu měla holčička kotěcí granulky. Ty jsem jí dala odděleně od krmení kocourků. Nacpala se, granulky jsem odstranila a nechala jen ty dospělácké. Občas si do nich kousla také. Jinak krmení probíhalo klasicky, jedla to, co kluci.
Během 2 měsíců se z podvyživeného kotěte stala krásná kočička, nabrala 2 kg a je v pohodě. Kotěcí je opravdu pro koťata, pro dospělé kočky vhodné není. _________________ Panebože dík, že jsi stvořil kočky. Lidi sis mohl ušetřit |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2013 21:03:08 |
|
|
Já bych také volila variantu dospěláckých granulí pro všechny. Kotě bude prospívat i na nich. Kotěcí krmivo není pro dospělé kočky vhodné. Kromě toho, že kočka hodně přibere, může onemocnět díky vysokému obsahu bílkovin, což jí nedělá dobře na ledviny. Kotě můžete dokrmovat speciálními kotěcími kapsičkami, paštičkami a pod. To ohlídáte, aby je kotě snědlo a pak dáte pryč. Ale existují i granule pro koťata a dospělé kočky. Můžete zkusit i je.
http://www.spokojenakocka.cz/spokojenakocka/eshop/0/3/5/983-ORIJEN-Cat-Kitten-340g _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
|