<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Helen
|
Předmět: noční řádění Přitlapkováno: 20. 5. 2014 10:49:24 |
|
|
ahoj, potřebuju radu, je to asi měsíc co jsme se s mojím ročním kocourkem přestěhovali do nového podnájmu, Miki si docela rychle zvyknul, ale problém je v tom, že pracuji na 12hod šichty a tudíž Miki je některé dny úplně sám, večer když se vracím domů vítá mě ale pak začně řádít. chápu že celý den se nudil, tak si s ním hraju, pak ale musím spát a Miki začne cca ve 2h.ráno dováděl škrábe na dveře, pobíhá, skáče. jelikož jsem v pronájmu řeším rušení sousedů. nevím co dělat jak ho přes den kdy nejsem doma zabavit aby v noci neblbnul. bohužel na druhou kočku si netroufám. |
|
|
Odpovědět
|
|
BáraP
|
Předmět: Re: noční řádění Přitlapkováno: 20. 5. 2014 17:22:23 |
|
|
Helen napsal: | ahoj, potřebuju radu, je to asi měsíc co jsme se s mojím ročním kocourkem přestěhovali do nového podnájmu, Miki si docela rychle zvyknul, ale problém je v tom, že pracuji na 12hod šichty a tudíž Miki je některé dny úplně sám, večer když se vracím domů vítá mě ale pak začně řádít. chápu že celý den se nudil, tak si s ním hraju, pak ale musím spát a Miki začne cca ve 2h.ráno dováděl škrábe na dveře, pobíhá, skáče. jelikož jsem v pronájmu řeším rušení sousedů. nevím co dělat jak ho přes den kdy nejsem doma zabavit aby v noci neblbnul. bohužel na druhou kočku si netroufám. |
přes den chrápe...moji 2 kluci celý den prospí...ať jsem doma nebo v práci...řádit pak začínají, když já jdu spát...a pak kolem 3h ranní budíček...společník je samo lepší, není mu tolik smutno, ale nezaručí Vám, že nebudou ráno řádit oba dva...jeden se mi dožaduje vstupu do chodby, druhej mi lítá skoro po hlavě...dupou jak stádo slonů, že to musí slyšet snad 2 patra pode mnou...oni žijou jinak...brzké ranní budíčky jsou pro ně spíš normální... _________________ Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. |
|
|
Odpovědět
|
|
kamiladuchovna
|
Předmět: litani :-( Přitlapkováno: 6. 7. 2014 22:41:44 |
|
|
Zdravim vas tu.mam mensi problemek.muj 4 mesicni britcak mi dost casto beha doslova lita po byte a shazuje vse co mu stoji v ceste
Bojim se o nej aby si neublizil kdyz jsem zrovna v praci.lita vazne jako pomateny a nejvic se bojim u zrdcadla ktere se doslova trepe.prosim za kazdou radu kterou mi date a budu moc vdecna |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: litani :-( Přitlapkováno: 7. 7. 2014 7:30:32 |
|
|
No otázkou je, co dělá, když jste v práci. Osobně si myslím, že v té době se někde válí a chrní, jako většina koček. K životu a akčnosti se probouzejí až s naším příchodem domů.
Jinak platí - co je cenné a může se rozbít, případně to, co může zranit, schovat. To ostatní se buď zvedne, nebo nakonec dospějete k závěru, že to vlastně můžete taky někam uklidit.
Zrcadlo, pokud není pořádně připevněné, bude chtít tedy bytelněji přidělat. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
kamiladuchovna
|
Předmět: Re: litani :-( Přitlapkováno: 7. 7. 2014 10:25:59 |
|
|
A to ze takto lita je normalni chovani? Obcas vyjede aj po me kdyz ho chci uklidnit.vzdy sem mela psa a toto je pro me vazne novinka |
|
|
Odpovědět
|
|
PetraS Anonymní
|
Předmět: Re: litani :-( Přitlapkováno: 7. 7. 2014 19:31:35 |
|
|
Je to úplně normální, u nás se teď honí dokonce dva kocouři. Vemte si, že kotě skoro celý den spí a tu nahromaděnou energii někde musí vydat a tak lítá. Kousání čí zakusování vás, je jen hra a trénování lovu. Je to úplně normální, všechno. A jak psala April, odstraňte věci co by mu mohli ublížit a nebo co nechcete aby rozbil. Předpokládám že myšky na lovení, čí jiné hračky pro něj máte. A užívejte si to, dospělá kočka pak už takhle hravá moc nebývá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 7. 2014 19:44:02 |
|
|
Máte super normálního kocourka Mrňata mají vždy přemíru energie, i ta lidská, a když jste pryč, tak celou dobu spí. Tu energii pak musí někde vynaložit. Takže jak již bylo řečeno, všechny nepotřebné věci, ozdoby, serepetičky odklidit z cesty. U nás to ze začátku vypadalo jako holobyt Když přijdete domů kocourkovi se věnujte. Hrajte si s ním, hoňte, lákejte na různé hračky na provázku, zkuste laserové ukazovátko a tak. Až bude starší, tak se uklidní. Ale věřte mi, že vám to pak bude chybět _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Česká kočka
|
Předmět: Re: noční řádění Přitlapkováno: 10. 7. 2014 16:51:44 |
|
|
Zdravím! Doporučuji před odchodem z domu narafičit po celém bytě hračky a granule rozdělit do několika aktivních krmítek, aby něco dělal i přes den, když jste pryč a vy tak nebudete jediným zdrojem zábavy. Pokud vás budí v noci, dejte si polštář na hlavu a za žádnou cenu mu nedávejte najevo, že jste vzhůru. Bude to dělat jen pokud mu dáte, co on chce... a on chce vaši pozornost. Nepodlehněte ani jednou, jinak se výcvik k nočnímu klidu vrátí zpátky na začátek. Je to mladý kocour, pravděpodobně řádit postupně přestane. Moc držím pěsti! _________________ Petra Žallmannová, www.ceska-kocka.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|