Paaafka
|
Předmět: Bengálská kočka - agrese Přitlapkováno: 6. 7. 2015 9:14:36 |
|
|
Dobrý den,
přečetla jsem zde několik článků, ale i tak prosím o radu.
Přítel má Bengálskou kočku, 4roky, nekastrovaná.
Co jsem přečetla o Belgálkách, tak by neměli být agresivní, ale ona je naprostý opak. Dokáže být agresivní i na něho a tím myslím opravdové zatnutí drápů, kousání, i když na druhou stranu se chodí neuvěřitelně mazlit, lízat nos, uvelebí se na břiše a nechá se muchlovat celou dobu, když má dobrou náladu.
Myslela jsem, že si časem zvykne a uklidní se, což se trochu i stalo, protože jsem jí dala prostor, komunikuju s ní, jen když sama přijde, ale zároveň po při návštěvě jí také nosím oblíbené mlsky, díky kterým se s ní přivítám, aby se mnou nabírala jen dobré zkušenosti a to zabírá.
Nyní při seznamování s mým psem (malým pinčem), který byl ten den navíc tak ospalý po výletu, ža v náručí celou dobu jen spal)
reakce: jako když jí "hrábne", tak se v ní probudí opravdová šelma: zatáhne uši, syčí jako blázen a beze strachu zaútočí - se řevem vyběhne proti mně, zatně drýpy a bezhlavě kouše do nohou. Přítel jí ze mě strhl a prokousla mu prst.
Tyto výpady má občas i bez nového podnětu v podobě méhé psa (domácího jezevčíka snáší v pohodě a domácí kočky také). Něco se jí znelíbí a dá to takto najevo.
Vím, že je to na delší povídání, co a jak se vše děje, ale máte prosím někdo zkušenosti s tímto chováním a případně radu, jak s ní začít pracovat, aby se toto špatné chování eliminovalo?
MOc díky |
|