Uječená kočka
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Sofi Ray
|
Předmět: Uječená kočka Přitlapkováno: 28. 10. 2015 18:15:59 |
|
|
Dobrý den, přibližně před půl rokem jsem si pořídila bengálské koťátko, chovatel nám řekl že tu kočku ani nebudeme slyšet, ze prý jsou bengálky velké samotářky... První asi týden tomu tak bylo ale to co přišlo pak... Začala neustále mňoukat, uz vážňe nevím co ji muže chybět, záchod ji čistíme pravidelně, od rána do večera je s pejskem venku, snažím se s ni mazlit ale i to nepomáhá... Přítel si mysli ze to děla naschvál. Uz vážně nevím co s ní. Možná budete vědět co s tím. Za každou radu bude velmi vděčná. Zapoměla jsem říct ze kočička je kastrovana, takze jsme vyloučili možnost žádání samecka.
Také se chci zeptat co muže byt příčinou ze kočka od nás utíká? Možná to má nějakou souvislost.
Předem děkuji za odpovědi _________________ Sofi Ray |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 10. 2015 22:11:07 |
|
|
Nevím, jestli je to úplně rada, ale pokud kočka zjistí, že na každé mňouknutí reagujete a získá tím vaší pozornost, možná to bude dělat častěji... Může to být ono?
Příklad: Když jsem udělal "bezkočkový pokoj", tak taky nejdřív bylo mňoukání za dveřmi, šílené, ale kdybych reagoval, mňoukají tam vždycky dodnes. Protože by věděly (kočky), že to funguje a že mě dostanou ven. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 10. 2015 9:38:32 |
|
|
Já nevím,co se divíte,že kočka stále mňouká....pořídili jste si bengálku a ta je tímto vyhlášená ,jako například siamky a orientálky.Já mám doma Ocicat,a ta taky mňouká dost,ale nemá na našeho kocoura sejšeláka,ten je umňoukanej až hrůza.Chodí po bytě a jen tak pro zábavu si mňouká.I po těch pěti letech co ho mám,se jdu stejně podívat,když mňouká v jiné místosti,jestli se mu něco nestalo.On prostě mňouká pořád a mňouká rád:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
Sofi Ray
|
Předmět: Typické pro bengálky Přitlapkováno: 29. 10. 2015 18:18:33 |
|
|
No nevím jestli to je úplně typické pro bengálky, protože jsem byla u chovatele několikrát a u něho doma bylo velké ticho kočky nemnoukaly, a jak on říkal nám ze o ni ani nebudeme vědět, tak to přesně bylo i u nej... Je sice pravda ze jsem četla o tom ze to je pro ne typické ale u chovatele to tak nevypadalo...
Co de tyče té první rady... Začali jsme si kočky ne všímat, když mňouká. A zda se mi ze to má určitý úspěch... Kočka sice ze zacatku mnoukala jak silena ale potom si asi uvědomila ze z toho nic nebude tak si šla lehnout a uklidnila se... Zda se mi jestli to budeme praktikovat i nadále tak by to mohlo pomoct...
Ale budu rada když mi budete posílat rady i nadále, kdyby to náhodou nepomohlo.
Děkuji _________________ Sofi Ray |
|
|
Odpovědět
|
|
|