<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Petruša001
|
Předmět: Kočka kouše žaluzie Přitlapkováno: 17. 12. 2014 22:39:27 |
|
|
Prosím - jak odnaučím kočku okusovat špagátky a lanka k žaluziím ? nechci jí bránit v koukání z okna ( to miluje), ale už mi překousala dvě vodící lanka a na ostatních jsou vidět stopy zubů (žaluzie a široké parapety máme prostě všude) ... co s tím ? Něčím to našplíchat ? Potřít ? Převázat ? |
|
|
Odpovědět
|
|
Čert.cz
|
Předmět: Kočka kouše žaluzie Přitlapkováno: 18. 12. 2014 7:16:15 |
|
|
Kočka se chová přirozeně, když zkoumá to, co jí zajímá. Hrátky se žaluziemi patří mezi nejoblíbenější zábavu. Nemyslím si, že se to dá odnaučit. Jedině snad šňůru nějak odstranit z jejího dohledu a dosahu. (což je patrně nemožné) Rozhodně nabídněte kočce další možnosti her. Hračky jí obměňujte, aby se nenudila. Stačí různě zavěšené provázky, kuličky z papírků... . |
|
|
Odpovědět
|
|
Petruša001
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 12. 2014 20:24:09 |
|
|
No odstranit to jaksi nepůjde, Julie je fascinovaná především těmi nylonovými vodícími provázky, ty holt vedou až dolů. Sedí na parapetu, čučí z okna a žužlá jinak si myslím, že zábavy má u nás habakuk ... _________________ Domov bez kočky je jen ... dům. |
|
|
Odpovědět
|
|
palkovic
|
Předmět: Re: Kočka kouše žaluzie Přitlapkováno: 26. 1. 2016 13:38:36 |
|
|
Petruša001 napsal: | Prosím - jak odnaučím kočku okusovat špagátky a lanka k žaluziím ? nechci jí bránit v koukání z okna ( to miluje), ale už mi překousala dvě vodící lanka a na ostatních jsou vidět stopy zubů (žaluzie a široké parapety máme prostě všude) ... co s tím ? Něčím to našplíchat ? Potřít ? Převázat ? |
Je to tak, robili nám to iste, poradil mi jeden skúsený chovateľ, že je treba dať mačke dlaňou do čela ( samozrejme nie silno ) a dať povel. My sme ich naučili na nesmieš a funguje to dokonale, len sa smutne na žalúzie kukajú. To isté funguje, že nesmú na stôl atď. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sestka
|
Předmět: Dlaní do čela? Přitlapkováno: 6. 2. 2016 3:21:08 |
|
|
Dát kočce dlaní do čela, byť ne silou je hodně špatně, pak jí jestě okřiknout a kočka bude mít akorát trauma. Když jsem já učil kočky od koťat, tak je nejlepší je naučit na rázné NE!, kočka si to sama pak spojí časem se zakázanou činností. Pak je dobré jí naučit na vlastní jméno a spojovat to s tím co chci aby dělala. Nejhorší je, když "chovatel" okřikne kočku jménem. Dost záleží na tom, kolik času můžete kočce věnovat, jaké je to plemeno, jakou má povahu, jestli si s hračkami hraje sama, nebo jí musíte zabavovat. Každá kočka je jiná a co se naučila jako kotě se bude těžko odnaučovat jako kočka. |
|
|
Odpovědět
|
|
|