Kočička co vystrkuje drápky
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Laalaa
|
Předmět: Kočička co vystrkuje drápky Přitlapkováno: 4. 1. 2006 17:52:57 |
|
|
Máte někdo zkušenosti co s tím, když koťátko po vás leze, ale zásadně s vystrčenými drápky? Naše tříměsíční britka Bětka po nás neustále šplhá, ale zapomíná při tom zatáhnout podvozek (drápky). S přítelem jsme celý poškrábaní a to hlavně na nohou. Teď když je malá, to tak nevadí, ale dělat to jako dospělá několika kilová kočka tak si snad na doma pořídím ochranný oblek. Myslíte, že z toho vyroste? |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2006 19:50:58 |
|
|
Tohle na mě zezačátku taky Rafiq zkoušel. Vždycky když na mě lezl s drápky tak jsem ho hned sundala, nebo když jsem viděla, že se na to chystá křikla jsem na něj, že NE! Teď je mu půl roku a už to nedělá (teda jednou to zkusil a zjistil, že se neudrží )
Doporučila bych vám abyste kočičku spíš učila, že se to nedělá a když na vás vytáhne drápky tak jí hlavně hned dát najevo, že takhle teda ne.
Přeji hodně radosti s kočičku!
TAR |
|
|
Odpovědět
|
|
Danda
|
Předmět: Vystrčené drápky Přitlapkováno: 5. 1. 2006 7:10:20 |
|
|
Je logické, že když na Vás chce kotě šplhat, tak musí drápky použít, jinak se neudrží. To je příroda.
Zrovna nedávno jsem vzpomínala jak mi Jája jako mrňous vždycky zezadu vyšplhala po nohou až za krk. Vypadala jsem jak po pádu do šípkového keře a v těch okamžicích jsem ji neměla moc ráda .
Důležité je nedovolit, co nechcete aby dělala. Já na ni vždycky křikla a ihned jsem ji sundala zpátky na zem. Pak jsem byla připravena ji okřiknout dřív, než znovu vystartovala. Fungovalo to.
A taky čím byla starší a větší, tak ji ty "nápady" opouštěly. Ale čekat jenom na to, že dostane rozum, bych nedoporučovala. Musí vědět, co nesmí dělat (i když není pes). |
|
|
Odpovědět
|
|
|