katerina.s
|
Předmět: kocour otravuje kočku Přitlapkováno: 25. 11. 2017 19:35:41 |
|
|
Ahoj,
potřebovala bych poradit od zkušenějších chovatelů. Mám doma v bytě kočku a kocoura, obyčejné mourky, sourozence, oba jsou kastrovaní, věk necelé 2 roky. Oba jsou moc hodní a nemám s nimi problém, až na to, že si všímám, jak kocour často kočku obtěžuje. A to převážně, když jde kočka na toaletu, ke žrádlu nebo k miskám s vodou. Jakmile kocour slyší, že kočka je v kuchyni a žere, pije nebo vykonává potřebu, utíká tam přes celý byt, chvíli ji pozoruje a za chvíli na ni skočí, kočička piští a on ji vyžene. Rozčiluje mě to, protože vidím, že kočka z něj má někdy i strach. Po chvíli si spolu ale lehnou na gauč a zase jsou kámoši. Prostě tomu kocourovi nerozumím, co mu vadí a hlavně - jak to řešit? Misky na vodu máme dvě, toalety taky dvě, ikdyž jednu skoro nepožívají, kocour jde vždy vykonávat potřebu tam, kde byla předtím kočka. Mám do toho zasahovat? Občas to nevydržím a zvýším hlas, hodím polštář, rukou nikdy netrestám. A ještě pro úplnost, neděje se to úplně vždy, někdy žerou spolu z jedné misky, pijí vedle sebe a on si jí vůbec nevšímá. Máte někdo nějaký nápad? Předem moc děkuji. _________________ Kateřina S |
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 12. 2017 8:44:50 |
|
|
Myslím, že prostě kocour je zvědavý, co se kde děje bez něj, moji kočičáci to také někdy dělají. Vždycky si to také vyřeší sami, já do toho ani nijak nezasahuji, maximálně to okomentuji
Pokud spolu jindy jedí z jedné misky, neviděl bych v tom jakýkoliv problém. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|