<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Lenka2
|
Předmět: kočka, nové kotě, očkování, nemoci Přitlapkováno: 30. 7. 2007 12:11:04 |
|
|
Dobrý den,
mám domácí kočičku, kterou jsem dostala jako půlroční v loňském roce. Kočička se narodila v rodinném domku a do té doby, než jsem ji dostala se pohybovala venku. Od té doby co je u nás ( bydlíme v paneláku ) byla jen doma. První týden v červenci jsme jeli na chatu, tak jsem ji pro jistotu nechala očkovat a to proti: panleukopemii, virové rinitracheitidě, kaliciviroze, leukoza chlamydioze a vzteklině. Jelikož chata je na samotě, nesetkala se tam naše kočička s žádným jiným zvířetem, ale bohužel chytla myš, kterou k našemu překvapení pozřela. Vzhledem k tomu, že si mám koncem září dovézt nové kotě a to britskou kočičku, mám obavy, jestli se moje kočička i když byla očkovaná nemohla nakazit nějakou chorobou, kterou by pak mohla přenést nové kotě. Prosím o radu, případně doporučení, kam se s mým dotazem obrátit.
Předem děkuji za Vaše odpovědi. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: kočka, nové kotě, očkování, nemoci Přitlapkováno: 30. 7. 2007 12:18:31 |
|
|
Pozřením myši se určitě žádnou nakažlivou chorobou nakazit nemohla. Jediné, co bych doporučila je odčervit kočičku před příchodem nového kotěte, aby příp. nemohla být nositelem škrkavky či tasemnice.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka2
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 7. 2007 14:49:46 |
|
|
Děkuji za odpověď. Kočičku jsme odčervovali koncem června. Kotě přivezu koncem září. Prosím poraďte kdy tedy mám odčervit. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 7. 2007 11:04:01 |
|
|
Odčervěte, jakmile kočička přestane běhat volně povenku na chatě ... příp. před přivezením nové kočičky ... tj. někdy v průběhu září, to by mohlo být akorát. Použijte odčervovadlo i proti tasemnicím (např. pasta Vitaminthe).
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kopretinka
|
Předmět: očkování Přitlapkováno: 1. 8. 2007 8:34:53 |
|
|
Ahoj, obracím se na Vás s prosbou. Merlin (3 měsíce) by měl zítra podstoupit dalšímu očkování. Odčervovací prášek již dostal začátkem týdne. Jelikož ale jedeme v pátek na týdnenní dovolenou a Merlin zůstává doma, chtěla jsem ho mít raději po okování na očích, kdyby měl náhodou nějaké potíže. Chtěla jsem se zeptat, jestli očkování můžeme posunout o 14 dní, nebo jestli musíme dnešní termín dodržet. Doktorka nám nabídla tento termín i přesto, že odjíždíme na dovolenou. Díky za Vaše rady |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: očkování Přitlapkováno: 1. 8. 2007 8:43:33 |
|
|
Já osobně jsem se s negativní zkušeností po očkování setkala takřka hned po očkování, kdy byl Maxíš pár hodin "nesvůj", rozhodně k ní nedošlo až během několika dnů po, takže bych se nebála, příp. naběhněte s Merlinem na očkování už dnes, a budete ho mít celý zítřek pod kontrolou.
Vzhledem k jeho věku přepokládám, že jde o druhou přeočkovací dávku - tj. první absolvoval nejspíše v 8mi týdne, druhou ve 12ti týdnech (3 měsících), zde bych to přeočkování o 14 dní neodkládala.
|
|
Odpovědět
|
|
Kopretinka
|
Předmět: Re: očkování Přitlapkováno: 1. 8. 2007 9:06:14 |
|
|
April napsal: | Já osobně jsem se s negativní zkušeností po očkování setkala takřka hned po očkování, kdy byl Maxíš pár hodin "nesvůj", rozhodně k ní nedošlo až během několika dnů po, takže bych se nebála, příp. naběhněte s Merlinem na očkování už dnes, a budete ho mít celý zítřek pod kontrolou.
Vzhledem k jeho věku přepokládám, že jde o druhou přeočkovací dávku - tj. první absolvoval nejspíše v 8mi týdne, druhou ve 12ti týdnech (3 měsících), zde bych to přeočkování o 14 dní neodkládala.
April |
Mnohokrát děkuji za radu. Podstoupíme s Merlinem očkování tedy ještě dnes. Mohu se zeptat, kolik takové očkování ve 12.týdnu stojí? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: očkování Přitlapkováno: 1. 8. 2007 9:24:28 |
|
|
V očkovacím průkaze od majitelky (tj. první očkování v těch 8mi týdnech) byste měli mít typ vakcíny ... existují vakcíny kombinované a cena u trojkombinace se pohybuje od cca 200Kč až po vícekombinované za 500Kč ... přeočkovat by se mělo stejnou vakcínou, jako proběhlo první naočkování.
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: stejný tip vakcíny? Přitlapkováno: 1. 8. 2007 16:18:03 |
|
|
A co když zrovna vet stejnou očkovací vakcínou nedisponuje? Naši si chystají přivézt 2 cvrčky z chaty a plánují je nechat naočkovat poprvé ještě tam (malomestský veterinář). Přeočkování by pak vyšlo už na veta v Praze. Co když nebude míst stejnou vakcínu? |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 8. 2007 18:59:35 |
|
|
na tuto otazku vam asi najlepsie odpovie veterinar. pripadne hladajte veterinara, ktory disponuje ockovanim od rovnakeho vyrobcu (ak doktor povie, ze by v tom mohol byt problem). Vo vseobecnosti, ak napriklad naockujete macicku prvykrat 4-kombinaciou (+chlamydie) a druhykrat preockujete 3-kombinaciou, je to akoby ste ju nechali naockovat len 3-kombinaciou. Proti chlamydiam sa skratka nevytvoria dostatocne protilatky, takze macicka nebude proti nim chranena.
nas kocur bol napriklad minuly rok ako maciatko ockovany latkou od jedneho vyrobcu (aj s preockovanim). Tento rok ale nasa veterinarka zmenila typ ockovacej latky a rocne preockovanie absolvoval inou vakcinou - a problem to podla jej vyjadrenia nie je. |
|
|
Odpovědět
|
|
Verenis
|
Předmět: Očkování kotětě Přitlapkováno: 11. 5. 2009 8:59:27 |
|
|
Ahojky, potřebovala bych poradit, minulý týden jsme si přivezli kotě, teď začíná 10 týden. Paní chovatelka, od které jsem kotě dostala, ho prvně očkovala 27. 4. 09 tedy v 8 týdnu věku, chci se zeptat, za jak dlouho by měl být očkovaný? Protože ona mi povídala od 10 - 14 dnů od prvního očkování, ale nezdá se mi to. Dnes jsem volala na veterinu a tam mi řekli, že nejpozději do měsíce od prvního věku. Díky za rady _________________ Verenis a Jimmy |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Očkování kotětě Přitlapkováno: 11. 5. 2009 9:15:48 |
|
|
Cca měsíc od prvního očkování - tudíž 8.-9. týden věku kotěte první vakcinace, přeočkování ve věku 12.-13. týdnů.
Takže přibližně do měsíce od první vakcinace je přeočkování, a pak další přeočkování je až po roce. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 5. 2009 16:24:22 |
|
|
citace: | Ahojky, potřebovala bych poradit, minulý týden jsme si přivezli kotě, teď začíná 10 týden. Paní chovatelka, od které jsem kotě dostala, ho prvně očkovala 27. 4. 09 tedy v 8 týdnu věku, chci se zeptat, za jak dlouho by měl být očkovaný? Protože ona mi povídala od 10 - 14 dnů od prvního očkování, ale nezdá se mi to. Dnes jsem volala na veterinu a tam mi řekli, že nejpozději do měsíce od prvního věku. Díky za rady |
Záleží na tom, jako značku očkov. kotě dostalo. Jednotklové výrobce uvádí trochu různé termíny přeočkování. Myslím že když ho naočkujete 21. den po první vakcinaci, tak tím nic nezkazíte. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Podmínky pro očkování Přitlapkováno: 21. 8. 2009 7:24:21 |
|
|
Včera jsem se setkala s případem, že vetka byla velmi nepříjemná na mou kamarádku, když si přišla nechat oočkovat koťata. Koťata jsou 9 týdnů stará a váží kolem 1 kg a jsou v dobré zdravotní kondici. Vetka je odmítla oočkovat, že jim musí být 10 týdnů a musí vážit aspoň 1,5 kg. Byla velmi nepříjemná a hlasitá. Vyřešilo se to změnou veta, ale otázka zní:
Setkal jste se už někdo s takovýmhle názorem u veta? _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Re: Podmínky pro očkování Přitlapkováno: 21. 8. 2009 12:10:08 |
|
|
No tak to je mazec! "Fajnova" pani veterinarka!
Nevim, jestli se kotatka muzou ockovat az kdyz maji 1,5kg. Nas maly ma 5 mesicu a vazi 2,20kg. Nemyslim si, ze v 10ti tydnech vazil 1,5kg. A i presto byl ockovany.
Myslela jsem, ze se ockuje podle veku (alespon u kotatek) a ne podle vahy... _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Podmínky pro očkování Přitlapkováno: 22. 8. 2009 9:14:16 |
|
|
Samozřejmě, pokud přinesu k vetovi kotě a budou mu vidět žebra a evidentně bude vyhublé, tak pochopím že mi ho nechce vet oočkovat, ale když přijdu s kotětem co má bříško plné a je veselé a spokojené a váží 1050g, tak nevidím důvod, proč by se paní doktorka měla dost tvrdě dožadovat váhy 1500g. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 8. 2009 22:27:38 |
|
|
Moje koťata byla očkovaná, i když váhu 1,5 kg neměla-snad záleží i na plemeni-jestliže dospělý devon váží cca 2,3-4 kg, nemůže mít dvouměsíční kotě 1,5 kg. To je přece nesmysl, očkovat podle váhy. Očkuje se podle věku a zdravotního stavu. Změna veterináře byla na místě. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|