<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 4. 11. 2007 17:45:57 |
|
|
Dobrý večer hledám obrázek kšilky pro kočičku po kastraci budu ráda když mi někdo dá tip, předem dík |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 5. 11. 2007 14:17:09 |
|
|
Dik za odpověd ,moje kočička si kousala jizvu po kastraci tak má od 2.11.límec .Zatím to zvládá statečně,ale začíná být taková smutná skusila bych ten pruban ,ale nejsem si jistá jak to zabezpečit aby to nestáhla prosím at mi odpoví někdo co musel chránit kočičku před sebou aby si neublížila ještě víc, chtěla bych jí to ulehčit |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla1
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 11. 2007 17:41:59 |
|
|
Když jsem dávala pruban, tak jsem vždycky na obou koncích provlékla mašličky a s citem zavázala _________________ Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 6:50:31 |
|
|
Jj, přesně tak, s citem uvázat na obou koncích mašličky.
Nicméně naše Rubka měla prubanovou košilku a rozhodně z ní nebyla nadšená, spíš naopak, byla taková přešlá, pod košilkou děsně pelichala, no vůbec se jí nelíbila. Takže jde o to, jestli výměna límce za košilku bude mít pozitivní efekt na její náladu.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Monika
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 6. 11. 2007 8:30:24 |
|
|
Nám pruban nepomohl, Rozárka si stehy vykousávala i přes to, takže musela dostat ustřiženou nohavici z tepláků, s vystřiženými otvory na nohy a jak už je psáno výše, s citem zavázáno vepředu i vzadu, pokud jsem s ní nechtěla bojovat a vnucovat jí límec. Jizva byla v pohodě, nicméně kočku jsem musela krmit stříkačkou, byla dehydrovaná, protože nepila, nejedla, nevyskočila ani na křeslo. Jakmile jsme však nohavici sundali, aby se mohla aspoň trošku umýt, najednou letěla k misce s vodou, jídlem, všechno snědla a vypila a poté si vyskočila k synovi nahoru na patrovou postel.... |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 6. 11. 2007 11:03:10 |
|
|
Košilku bohužel taky některé kočky nesnáší dobře. Naše Bezinka se dokázala z jakékoliv košilky vysvléknout a lízala si ránu. Nakonec dostala límec a i přes ten si ránu dokázala lízat. Je totiž jak hadí žena, kočičí David Copperfield. Musela dostat větší límec a byl pokoj. Nejdřív s ním odmítala chodit a zásadně jen couvala, brzy se to naučila a byl pokoj. Po pár dnech jsme ho sundali a je klid.
Nebojte se límce, není to zas tak hrozné. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
Tiplice
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 12:31:58 |
|
|
Naše Princezna nedostala po kastraci ani košilku ani límec. Pan doktor ránu sešil a přes vzniklou jizvu dal jakýsi "drén". Vypadalo to jako tenká rulička z gázy, která byla přiložená přes celou jizvu a znovu přišitá. Takže i když si Princezna ránu lízala a uvolnila si jeden steh, neublížila si, protože to byl ten "falešný" steh.
Musím říct, že to asi díky tomu celé zvládala moc dobře. První cca 2 dny po kastraci sice vyhledávala spíš klidnější místa a polehávala, ale pak už dováděla s bráchama jako jindy. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 12:55:53 |
|
|
Přesně stejně to dělá i můj veterinář a jsem s tím moc spokojená. Kastrovali jsme už tři kočky a vždy naprosto bez problémů. Po 4-5 dnech je tato gáza odstraněná a kočka je v pohodě. |
|
|
Odpovědět
|
|
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 6. 11. 2007 15:07:43 |
|
|
DÍK ZA INFORMACE Zůstaneme u límce ,protože včerejší pokus obléct číču do provizorní košilky nedopadl dobře oproti tomu ,límec si nechá nasadit, je to údajně nejmenší velikost. Bříško asi už tolik nebolí takže si má zájem hrát,dnes si málem dosáhla jazíčkem na jizvu když se zkoušela olizovat. jizva vypadá moc dobře ve čtvrtek jdeme na kontrolu tak snad půjde límec dolů KOLIK DNÍ MĚLI VAŠE KOČIČKY LÍMEC NEBO PRUBAN |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 6. 11. 2007 15:25:09 |
|
|
Záleží na kočičce a na tom, jak se rána bude hojit. U nás stačilo asi tak 5 dní, uvidíte, jak se to bude vyvíjet. _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 7. 11. 2007 7:00:20 |
|
|
My sundavali košilku pátý den od kastrace a rána byla zacelená a zahojená.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 16:34:33 |
|
|
Dnes jsme byli na kontrole jizva je vpořádku ,ale po jizvou otok bez hnisu podle vet by jsme měli preventivně nechat límec alespon do neděle.Dnes ráno jsme jí ho konečně sundali myslíte si že je to nezbytné jí ho nasadit na další 3dny DÍK ZA ODPOVĚDI Kastrovaná byla 1.11. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 16:45:16 |
|
|
Je to pod jizvou opravu otok, nebo bulka?
Naše Rubyška měla šílenou bulku a nebyl to otok, ale nahromaděná tkáň a vnitřní stehy.
Víte, musíte si to rozhodnout sám, jestli se Vám ta jizva už zdá zahojená, nebo jestli máte nějaké pochybnosti, takhle na dálku nejde moc spolehlivě radit.
Ale my sundavali košilku, se zahojenou jizvičkou a s bulkou pod jizvičkou pátý den, ranka byla zacelená, nepoškozená, bez výtoku.
|
|
Odpovědět
|
|
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 16:52:21 |
|
|
VET TO NEZVAL OTOK ,ALE MĚ TO PŘIPADÁ JAKO BULKA PODLOUHLÁ, MOHLA BY TO BÝT TA REAKCE NA VNITŘNÍ STEHY .VSTŘEBÁ SE TO,NEBO SE STÍM BUDE MUSET NĚCO DĚLAT |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 17:20:59 |
|
|
Já z té bulky byla taky vyděšená, ale sestře operovali pejska a měl tu bulku také, takže mě uklidnila. Je to taková prostě pevnější bulka, nahuštěná tkáň, líp to popsat nejde, není to reakce, ale tím, že při kastraci je vlastně rozříznutá pobřišnice, tak ta se musí zašít a když k sobě sešijete látku, taky tam zůstane šev, u živé tkáně asi zůstane šev "větší", jak je ta tkáň přecejen narušená, takhle si já právě představuju to kastrační šití.
Bulka se kompletně vstřebala a dneska už ani netuším, kde ta jizvička je, ani když Rubyšce zkoumám bříško a prohrabávám chloupky, nic nevidím.
|
|
Odpovědět
|
|
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 17:29:57 |
|
|
Dík za odpověd už jsem klidnější |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 17:33:04 |
|
|
Každopádně čičinku hlídejte a kdyby se Vám něco nezdálo - ta bulka vypadala bolestivě (nahromaděný hnis v ráně bolí, stejně jako člověka), nebo z té ranky něco vytékalo, tak neváhat a jít hned na veterinu.
Veterináři asi holt někdy nechápou to naše "ujíždění" na domácích mazlíčcích a náš strach o ně, takže někdy nevysvětlují věci do detailu, tak se holt musíme uklidňovat my kočkaři vzájemně
Ale určitě to bude dobré
|
|
Odpovědět
|
|
bany
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 8. 11. 2007 18:20:08 |
|
|
Jsem si celkem jistá že je na tom kočička líp než já ,ta psychika . ještě že existuje MK fórum |
|
|
Odpovědět
|
|
Ifča
|
Předmět: košilka Přitlapkováno: 1. 5. 2011 8:25:05 |
|
|
Dobrý den,
můžete mi někdo,prosím,napsat,jak zajistit pruban kočce u zadečku,aby si ho nemohla stáhnout? Koukala jsem na fotky ,které jsou zde vložené. U krku jsem protáhla obinadlo a pak jemně zavážu,ale na druhém konci kočky opravdu nevím . Moc díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: košilka Přitlapkováno: 1. 5. 2011 14:44:10 |
|
|
Na druhém konci se nic vlastně nedělá, jen je nasazený na zadních nohách, prdka a okolí musí zůstat volné. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jinglle
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 5. 2011 8:36:46 |
|
|
Já jsem mojí fence po kastraci přes ten pruban dávala na doma ještě miminkovské bodýčko, ale u kočičky nás kastrace teprve čeká takže to nemám odzkoušené, ale myslím, že by se to taky dalo použít když by se hlídalo kdy chce jít na WC.
[/img] |
|
|
Odpovědět
|
|
Jinglle
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 8. 2011 13:26:02 |
|
|
Tak odzkoušeno a nefunguje to, kočka prostě není pes. Osvědčilo se mi prostříhat v prubanu kolem krku dírky a prostrkat skrz ně látkový obojek, drží to naprosto bez problémů a kočičku nijak neomezuje. |
|
|
Odpovědět
|
|
carol0
|
|
|
Odpovědět
|
|