<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
mjonyseg
|
Předmět: uřvánek Přitlapkováno: 15. 3. 2005 14:57:54 |
|
|
Mám doma hrozně uřvanou kočku...po celý rok...co stim? |
|
|
Odpovědět
|
|
Eva I Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 3. 2005 19:24:57 |
|
|
Jak je stara? je vykastrovana? nenudi se tak trochu?) |
|
|
Odpovědět
|
|
fusik
|
Předmět: Re: uřvánek Přitlapkováno: 21. 3. 2005 16:36:03 |
|
|
mjonyseg napsal: | Mám doma hrozně uřvanou kočku...po celý rok...co stim? |
co takhle operace hlasivek?!
a nebo ji posli za mnou, ja uz ji to vysvetlim, mnau! tvuj fusík |
|
|
Odpovědět
|
|
martinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 3. 2005 17:26:56 |
|
|
taky bych chtela, aby náš kocour mňoukal, jestli kvíkne pětkrát za den, tak jsem to hodně |
|
|
Odpovědět
|
|
Chillhousová
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 2. 2007 20:26:05 |
|
|
I já mám doma supermegauřvané kocouře |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 7. 2007 15:27:28 |
|
|
A jaký druh? Některé kočiny jsou víc upovídané. Co takhle jí pořídit společnost druhé kočky? _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
jana kupcová
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2007 21:06:30 |
|
|
Taky máme doma ,,ukecance,,.Nejvíce nás ,,vítá,,když příjdeme domů a pak když chce do misky papání.Taky nám umí pěkně ,,vynadat,,když si s ním nehrajeme.Kdo nezažil,neuvěří,že si kočka s vámi může povídat.A kolik má různých způsobů mňoukání..Fakt,jak člověk.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kopretinka
|
Předmět: uřvánek Přitlapkováno: 27. 8. 2007 10:33:21 |
|
|
Ahoj,
náš Merlin je poslední dobou také pěkně uřvaný. Jsem už z toho pěkně zoufalá, protože nevím, proč pořád mňouká. Mňouká, když ho vezmu do náruče, mňouká, když ho hladím, mňouká, když jen kolem něj projdu. Misku má stále plnou granulí. Strašně řve, když už ví, že se blíží doba jeho večeře. To se může uječet. Věnuju mu dostatečný čas na hraní, chodím s ním na procházky ven, doma má velké množství hraček , lezadel, škrabadel. Můžete mi prosím poradit, co s ním? |
|
|
Odpovědět
|
|
Chillhousová
|
|
|
Odpovědět
|
|
Marge
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 12. 2007 23:13:26 |
|
|
Čemu říkáte uřvaná?
Moje Rebecca, 5 měsíců, obyčejná, domácí číča, normálně nemňouká, podle toho, čemu se právě věnuje různě vrká, brouká, frfňá, hlasitě mňouká, když se nečeho dožaduje - nejčastěji jídla, nebo hlazení a když jí něco bolí. Té ,, řeči "se dá snadno rozumět. Pozorovali jste, kdy Vaše kočička ,, řve"? |
|
|
Odpovědět
|
|
JanaV.
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 12. 2007 9:04:07 |
|
|
Taky jsme měli doma upovídané kotě. Bába nebo prabába byla prý siamka, tak prý proto. Nejvíc "povídal", když odešly děti do školy a on je hledal a neměl si s kým hrát. Ale bylo to spíš takové vrkání. Tak jsme mu pořídili kamaráda. O měsíc mladšího polobriťáka. Je pravda, že povídání toho staršího se skoro vyřešilo. Opravdu už mňoukne málokdy - např., když se probudí a hledá kámoše na hraní a ten někde zalezlej spí, když připravuju masíčko a nejsem dost rychlá apod.
Jenže, tím u nás problém "uřvané" kočky neskončil . Polobriťák je mnohem uřvanější než jeho kolega a to má doma kámoše. Mňoučí takovým jakoby naléhavým hlasem a hodně nahlas - něco si vyžaduje. Obvykle to bývá nošení na ruce (sednout si k němu a hladit ho nezabírá), někdy je to o jídlo. Třeba mi docela dlouho nedošlo, že když mají v misce granule ještě na dně, že už potřebuje dosypat. Chtěla jsem, aby nejdřív dojedli ty poslední, aby na dně pořád nezůstávaly ty stejné staré granulky, aby časem nezežlukly. Asi jim ta 3,5cm hluboká mistička dělá problémy. Jakmile totiž dosypu, hned se na to vrhnou . |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 12. 2007 10:09:33 |
|
|
JanaV. napsal: |
Asi jim ta 3,5cm hluboká mistička dělá problémy. Jakmile totiž dosypu, hned se na to vrhnou . |
Zkuste koupit misku mělkou a širokou. Některé kočky nerady žerou z hlubších misek. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
fe69
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 12. 2007 19:29:52 |
|
|
3,5cm hluboká miska není moc hluboká ani pro kotě, problém je v kočičí logice: miska dle kočky nikdy není poloplná, ale vždy je poloprázdná ! a z toho kočičáci vychází a dle toho se k nám "zásobovačům" chovají [/u] |
|
|
Odpovědět
|
|
JanaV.
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 12. 2007 8:09:19 |
|
|
fe69 napsal: | 3,5cm hluboká miska není moc hluboká ani pro kotě, problém je v kočičí logice: miska dle kočky nikdy není poloplná, ale vždy je poloprázdná ! a z toho kočičáci vychází a dle toho se k nám "zásobovačům" chovají [/u] |
Tak to bude ono . Zkoušeli jsme dát granule na mělký talířek, ale pak jim postupně na jedné straně padají na zem. Na zemi jako by granule byly neviditelné - ani se jich nedotknou. Jednou jsem zkusila nechat je půl dne jen s tou haldou granulí, co jim popadala na zem a radši byli o hladu, než aby je snědli. Tak jsem granulky jednu po druhé posbírala zpět na talířek a rázem je přiběhli zbaštit .
Takže to asi bude v tý kočičí logice . No, už jsem vycvičená, dosypávám i do poloprázdné misky a občas jim to odspodu promíchám s tím nahoře, aby jim to tam nezůstávalo |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 12. 2007 8:18:19 |
|
|
Já jsem si zase všimla že když dostanou maso nebo konzervičku tak nikdy není miska vyjedená dočista. Jeden nebo dva kousky tam vždycky nechají abych si náhodou nemyslela že dostali bůh ví co. |
|
|
Odpovědět
|
|
Arabela
|
Předmět: misky Přitlapkováno: 12. 12. 2007 13:04:36 |
|
|
My teda máme jinou zkušenost. Hned od začátku, co jsme si holky donesli, jsme je učili misky vyjídat do poslední granule. Taky to zkoušely, vodily mě k misce, vysvětlovaly, že je tam málo, já jim naopak vysvětlovala, že dostanou, až bude miska prázdná. Časem pochopily a dnes s tím nemáme problém. Člověk musí být ve výchově důsledný. |
|
|
Odpovědět
|
|
Marge
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 12. 2007 22:01:13 |
|
|
Důsledný a proč pak?
Já prostě každé ráno nedojedené granulky vysypu, mističku vymyju a dám čerstvé. Mám jen jednu kočičku, takže spotčeba granulek není nijak vysoká a nechci jí nutit něco, co už zkrátka nechce.
Pár kousků z konzervičky taky nechává, taky jí nenutím to dojídat.
Je to prostě slečinka a ne nějaký bufeťák |
|
|
Odpovědět
|
|
Arabela
|
Předmět: misky Přitlapkováno: 12. 12. 2007 23:40:22 |
|
|
Chtěla jsem jen říct, že i čičina se dá vychovávat. Předešlý kocour nám také nechával zbytky, tak jsme to s holkama vyzkošeli a funguje to. Taky čičiny miluju, to ale neznamená, že jim dovolím všechno, třeba u nás neexistuje, aby se promenádovaly po stole a po lince.
Arabel + Lori a Izzi |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: dojídání Přitlapkováno: 13. 12. 2007 10:38:14 |
|
|
U nás se taky nechávají zbytky granulí....v týdnu přimíchávám nové, v sobotu meju mističky a staré granule vysypu a nahradím novýma, které zace celý týden doplňuju a promíchávám. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Re: misky Přitlapkováno: 13. 12. 2007 10:40:50 |
|
|
Arabela napsal: | Taky čičiny miluju, to ale neznamená, že jim dovolím všechno, třeba u nás neexistuje, aby se promenádovaly po stole a po lince. |
U nás se po lince taky nechodí. Naštěstí ze strany kocoury není zájem na ni skákat. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
|
|
Odpovědět
|
|
JanaV.
|
Předmět: Re: misky Přitlapkováno: 13. 12. 2007 11:11:59 |
|
|
adelnik napsal: | Arabela napsal: | Taky čičiny miluju, to ale neznamená, že jim dovolím všechno, třeba u nás neexistuje, aby se promenádovaly po stole a po lince. |
U nás se po lince taky nechodí. Naštěstí ze strany kocoury není zájem na ni skákat. |
Jo, taky se snažím kocoury vychovávat, např. aby nelezli na tu linku, ale ten se siamskými předky to odmítá pochopit. Ví, že tam nesmí, ví, že když bude přistižen, že po něm hodím noviny (to jediné zabírá) a stejně tam vleze . Doufám, že je to jen věkem - je mu 5,5 měsíce - tak asi "klackovatí". |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Výchova Přitlapkováno: 13. 12. 2007 11:22:28 |
|
|
Kočky jsou jako děti. Ví přesně, co nesmí, ale stejně budou pořád zkoušet, kolik jim toho projde. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Re: Výchova Přitlapkováno: 17. 1. 2008 0:18:20 |
|
|
No nasi kluci jsou upovidani tak normalne jen me hodne prekvapilo, ze kocka vrci. Ben ma jednu oblibenou hracku hraje si s ni sam v kuchyni a celou dobu u toho vrci jak pes, to by me zajimalo co nam tim sdeluje |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Výchova Přitlapkováno: 17. 1. 2008 5:58:40 |
|
|
Frantiska napsal: | No nasi kluci jsou upovidani tak normalne jen me hodne prekvapilo, ze kocka vrci. Ben ma jednu oblibenou hracku hraje si s ni sam v kuchyni a celou dobu u toho vrci jak pes, to by me zajimalo co nam tim sdeluje |
To že kočka vrčí je celkem normální. Nejčastěji vrčí když dostanou svou zamilovanou pochoutku nebo oblíbenou hračku a podle mě se snaží říci "To je moje, ani se nepřibližuj." V létě když nám vletí do bytui moucha nebo můra vrčí moje kočky sborově a všechny se ji snaží ulovit. |
|
|
Odpovědět
|
|
|