<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Tabby
Založen: 28.02.2008 Příspěvky: 9 Bydliště: Stockholm, Švédsko
|
Předmět: Sousedka kočka - může být kamarádka? Přitlapkováno: 8. 3. 2008 0:49:22 |
|
|
Ahoj všem! máme doma 9-ti měsíční kočičku, už kastrovanou...už si u nás i celkem zvykla...moje kamarádka, která bydlí naproti v bytě má 5-ti měsíčního kocourka a tak jsme si říkali, jestli by mohli být kamarádi? tedy alespoň příležitostně...mohli by si spolu pohrát, zařádit a taky když by jedna z nás jela domů, tak bychom si je navzájem mohli pohlídat...jde o to, že si nejsem jistá, jak je máme představit a skamarádit není ještě moc brzy? nebo neohrozíme tím jejich teritoria a bezpečí, které oba mají doma? pokud byste měli nápady, rady, zkušenosti, sem s nimi předem moc děkuji! |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 3. 2008 9:51:35 |
|
|
Ahojky,
já mám zkušenosti s navštěvováním, akorát se navšťevujem s pejskem. Asi to bude jiné něž u dvou koček, ale vím, že je to super, třeba pro hlídání. Naše Cookie byla u sousedky co má pejska, když jsem byla na horách na víkend. Převážně byla koča doma, akdyž přišla sousedka z práce vzala si jí k sobě. To je super, že kočina není úplně v neznámém prostředí.
Seznámení s kočkou řeším u rodičů, kam sem naší přivedla a bylo z toho prskání a vrčení. Kočce u rodičů je 9 let a má velké a hlídané teritorium. Byla jsem tam 2x a ještě se nezkamarádily. Je to vidět hned na první reakci, ale nezdávám to a budu zkoušet dál! Myslím že mladší kočka se zkamarádí líp, ikdyž je to asi na povaze. |
|
|
Odpovědět
|
|
Katka V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 3. 2008 16:13:37 |
|
|
Taky jsem měla kočku a sousedi kocoura přibližně stejně starého, seznámení proběhlo u třetích sousedů, pro oba v cizím prostředí, chvilku na sebe prskali,ale pak se uklidnili. Další návštěva už byla u kocourka a proběhla naprosto v klidu, časem se moje Míca na návštěvy sousedů tak těšila,že byla u sousedovic dveří vždycky dřív než já. Byli z nich velcí kámoši. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Sousedka kočka - může být kamarádka? Přitlapkováno: 8. 3. 2008 16:19:24 |
|
|
Já myslím, že je to super nápad a hlavně na nic nečekejte. Čím jsou kočky mladší, tím lépe se seznamují. Ty vaše jsou ještě nedospělí jedinci a budou si chtít hrát, takže by jejich seznamování nemělo trvat dlouho. Ale na nějaké to syčení ze začátku se připravte. Asi by bylo ideální, každý den zajít do jednoho bytu na kafíčko a vzít sebou i svého kocouře. Myslím, že si zvyknou velmi brzo. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Sousedka kočka - může být kamarádka? Přitlapkováno: 10. 3. 2008 7:14:39 |
|
|
Každopádně připravte se na to, že to nemusí mít hladký průběh a že může dojít zprvu k celkem ostrému vyjasňování pozic. Rada v tomhle případě je čas. Sama vím, že u nás to při kontaktu s "cizími" kočkami trvá cca 1-2 dny, než se situace zklidní.
Záleží hodně na tom, jestli to jsou kočky flegmouši, či zda budou mít tendence své teritorium bránit.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tabby
Založen: 28.02.2008 Příspěvky: 9 Bydliště: Stockholm, Švédsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 3. 2008 21:52:35 |
|
|
Děkuji vám všem za rady a zkušenosti! tento týden vyzkoušíme a uvidíme! ale taky si myslím že bez prskání to asi hned napoprvé nebude a určitě je dobrý nápad, vyzkoušet to na neutrálním území! |
|
|
Odpovědět
|
|
|