<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Používáte plechovou dózu na granule??? |
ANO |
|
37% |
[ 15 ] |
NE |
|
62% |
[ 25 ] |
|
Celkem hlasů : 40 |
|
Autor |
Zpráva |
bobtail
Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 64 Bydliště: Vestec, Praha Západ
|
Předmět: Plechová dóza na granule??? Přitlapkováno: 11. 3. 2008 22:21:55 |
|
|
Jakou máte zkušenost s jejím používáním? Mě teď na konci přišlo, že granule už moc nevoní... Tak nevím, jestli je nenechávat v originálním pytli se suchým zipem ... _________________ Hanka, Anabell a Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
J.
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 3. 2008 23:52:59 |
|
|
Tak plechové dózy nepoužívám, originál pytle s granulemi mi přijdou lepší kvůli skladnosti a i kvůli manipulaci při dosypávání ... a pytle, co nemají zip, mám na jednom rožku odstřižené a na zavření používám kuchyňské skřipce. _________________ J. a její společenstvo ...
mňau! |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 3. 2008 5:54:52 |
|
|
Já granule z pytlů přesypávám do plastových kyblíků od Primalexu. Mám dva obdélníkové, původní obsah byl 15 kg barvy a dva oválné od 10 kg a do nich nasypu 20 kg granulí. Po vyprázdnění původního obsahu jsem je pečlivě vymyla a ještě do nich vkládám velký plastový sáček určený do odpadkového koše. Po nasypání granulí sáček nahoře zamotám, přehnu a utěsním víkem. Uložené jsou v šatně, jsou skladnější než vysoká dóza a dají se dobře přenášet. Při krmení otevírám jen jeden z nich a při mé početné smečce ho spotřebuji za 3-4 týdny. Jdyž načínám poslední vím že je čas objednat nové granule. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Plechové dózy Přitlapkováno: 12. 3. 2008 7:30:14 |
|
|
Použivám plechové dózy, protože naše kočka považuje granule za doplňkovou baštu; kupuji tedy granule na váhu a do dózy mi vejde asi jen 300g. Pokud koupím balení 400g, ponechávám granule v sáčku uzavřené kolíkem na prádlo. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Plechové dózy Přitlapkováno: 12. 3. 2008 8:01:25 |
|
|
Raika napsal: | Použivám plechové dózy, protože naše kočka považuje granule za doplňkovou baštu; kupuji tedy granule na váhu a do dózy mi vejde asi jen 300g. Pokud koupím balení 400g, ponechávám granule v sáčku uzavřené kolíkem na prádlo. |
U 300-400g balení bych uskladnění řešit nemusela. U nás je 300g granulí spotřeba na jediný den. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Re: Plechové dózy Přitlapkováno: 12. 3. 2008 8:09:53 |
|
|
No a u nás to vystačí minimálně na tři týdny. A ještě to považuju za úspěch, protože granule odmítala úplně. Samozřejmě se to projevilo na zubech - už má odstraněn zubní kámen ze stoliček. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
kockodan
Založen: 26.02.2007 Příspěvky: 204 Bydliště: Praha - Petrovice
|
Předmět: Re: Plechová dóza na granule??? Přitlapkováno: 12. 3. 2008 9:06:45 |
|
|
bobtail napsal: | Jakou máte zkušenost s jejím používáním? Mě teď na konci přišlo, že granule už moc nevoní... Tak nevím, jestli je nenechávat v originálním pytli se suchým zipem ... |
Já používám plechové reklamní od Royal Canin a Whiskasu. RC je tak na 2kg a W tak 1 kg. Já to do nich dávat musím, protože Paskal krade cokoliv plastové a když nechám granulky jen sáčku, tak je dřív nebo později zatáhne za gauč Jinak ty pytliky jsem dřív zacvakávala plastovou sponkou nebo byly na suchý zip. Granulky zas tak moc nevyčmuchnou, stejně jako ze sáčku. |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Re: Plechová dóza na granule??? Přitlapkováno: 12. 3. 2008 11:00:05 |
|
|
No my mame koupene granule pro kotata Hills baleni 5kg a mam je normalne na zemi vedle misek a jen dosypavam , granule tunakove kupujem jen po 2kg, vetsi baleni ve zverimexu nemeli a to mam schovane ve skrini a davam jim to za odmenu, kdyz mam pocit ze jsou velmi hodni |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Plechová dóza na granule??? Přitlapkováno: 12. 3. 2008 11:35:06 |
|
|
Frantiska napsal: | No my mame koupene granule pro kotata Hills baleni 5kg a mam je normalne na zemi vedle misek a jen dosypavam , granule tunakove kupujem jen po 2kg, vetsi baleni ve zverimexu nemeli a to mam schovane ve skrini a davam jim to za odmenu, kdyz mam pocit ze jsou velmi hodni |
Tak to si vůbec neumím představit. Kdybych nechala pytel vedle misek tak tam po příchodu z práce najdu cáry a granule budou po celém bytě. Zásoby granulí mám uložené v šatně do které se kočky rozhodně nemohou dostat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Re: Plechová dóza na granule??? Přitlapkováno: 12. 3. 2008 11:47:26 |
|
|
No naši jsou asi hodni, do pytle se nedobývají a čekají až jim granule dáme. Zas tolik úložného místa v bytě nemáme |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 3. 2008 11:58:49 |
|
|
Já mám taky načaté pytle z granulemi na zemi, hned vedle škrabadla. Naše kočky naštěstí nikdy nejevily zájem zřídit si samoobslužný bufet. Přitom vědí, že tam je papání- když vidí, že v pytlích hrabu, jsou hned nastoupení u misek.
Jinak o dóze jsem uvažovala (o takové té malé od Whiskasu nebo Royalek), ale pro nás je moc malá-musela bych pořád doplňovat a na to jsem moc líná. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavlína
|
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Re: Plechová dóza na granule??? Přitlapkováno: 12. 3. 2008 13:21:55 |
|
|
Ja kupuju 6kg baleni,pricemz je pytel na zip,ale nedavno jsme dostali jako darek plastovy kbelik,tak ted presypavam granule tam,je dobre,ze
tak dlouho voni.Kocicaci milujou,kdyz jim nasypu cerstve vonave granule a kolikrat nejradeji ujidaji primo z kbeliku
http://www.modrykocour.cz/muzeum-exponat.php?id=577&cat=&user= |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 3. 2008 15:36:47 |
|
|
Já používám jako provozní zásobárnu sklenici od okurek s patentním uzávěrem, kam se vejde cca 400 g granulí. Ostatní nechávám v originálním pytli se zipem. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
renca83
|
|
|
Odpovědět
|
|
Rozár
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 12. 2011 13:53:44 |
|
|
Používáme plechovou dózu, kterou jsme dostali ke 3 kg Iams granulí v našem zverimexu zdarma..Jen tak mimochodem, u nás akce stále trvá (Zoopartner) Vejde se tam více než tři kila granulí, snad nám tedy moc "nevyčmuchnou", kdyžtak příště dám do dózy ještě igelit,který zamotám, jak radíte.. _________________ Bárný, Charlie |
|
|
Odpovědět
|
|
J.P.
|
Předmět: Dózy Přitlapkováno: 6. 12. 2011 14:32:14 |
|
|
Mě se osvědčily hermetické skleněné dózy s plastovým těsněním. Koupil jsem jich kdysi 10, takže načatý pytel vždy přesypu do příslušného počtu dóz. Plechové dózy zřejmě nebudou 100% hermetické. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Dózy Přitlapkováno: 7. 12. 2011 11:53:10 |
|
|
Já mám plechovou dozu na 3 kg a na 10kg granulí od royal caninu. Obě nám moc vyhovují, protože 10kg pytle s granulemi nemají už zipy na uzavírání a takhle to přesypu do dozy a je to tam uzavřené. podotýkám ale, že 3 kg máme snědené tak za 4 dny a měsíčně kolem 20 kg, takže u nás opravdu nestihnou vyčuchnout _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2011 15:49:28 |
|
|
Když k nám přišla Dorinka, dostala výbavičku v takovém větším kyblíku od Hills. No a granule v tomto kyblíku skladujeme dodnes. Vždycky z 10kg pytle do něj usypu, vyženu vzduch a roh pytle zavřu svorkou, takovým tím velkým silným kolíkem. Kyblík spotřebujeme cca za necelý měsíc. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Kočičí máma
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2011 17:38:30 |
|
|
renca83 napsal: | http://www.mall.cz/hledej?s=curver+kontejner |
Přesně tyhle dózy (ty ploché) máme z Makra. Dobře se drží v ruce a drží vůni i vlhkost. |
|
|
Odpovědět
|
|
|