problém se zuby
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
BaraV
|
Předmět: problém se zuby Přitlapkováno: 30. 4. 2008 15:35:45 |
|
|
Ahoj všichni, chtěla bych se poradit, jestli náhodou nemáte někdo zkušenosti s kažením či padáním zubů u starších koček. O víkendu jsem se mrkla 9-leté kočičce ( převážně venkovní ) do tlamičky a zjistila, že má všehovšudy už jen 5 zoubků a ani ty nejsou ve zdravém stavu. U VETA, na prohlídce před očkováním jsem již řešila, že má kočena pár zubů venku a přední špičák dokonce uražený v půlce. Žádná léčba se ale nekonala Ted ale kočena špatně baští a trápí jí nejspíš dásně při pití vody. K VETovi zajdem co nejdřív, ale třeba má někdo stejný problém, či zkušenost a radu?
díky a hezký den všem kočičákům
Bára |
|
|
Odpovědět
|
|
Veverka
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 4. 2008 16:22:28 |
|
|
Ahoj, máš původní kocour - převážně venkovní a strašný bojovník měl cca od 4 let jen asi čtyři stoličky a naprosto v pohodě baštil, lovil myši i bojoval, umřel až na úraz v 12 letech a před úrazem byl jestě velice vitální. Hold přišla paradentoza a byl skoro bez zubů. každopádně já být Vámi bych v VETovi zašla a on bude určitě vědět, co dělat. Pravděpodobně vám dát buďto antibiotika nebo speciální prášky na potlačení zánětu v tlamce. Dle mé zkušenosti může kočka plnohodnotně žít i bez zubů a myslím že problémy s tím, že nemůže pořádně jíst jsou spojeneé s pozrážděním a zánětem dásní. Náš kocour měl zánět dásní v době když měnil zuby a prášky mu to docela pěkně srovnaly. |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 5. 2008 20:43:09 |
|
|
Ahoj, díky za odpověd. k Vetovi jsem zašla - dneska již po druhé. Nejprve nám dal opravdu ANT na zánět dásní a říkal přesně to samé. Zítra jsem měla kočenku dovést na odstranění zubního kamene, ale její stav se zhoršil - přestala baštit uplně a celkově zeslábla, zhoršení bylo znát na náladě i na srtsi. Dneska po krevních testech mám po náladě i já. Má hodnoty, který VET nikdy neviděl. Takže nakonec zoubky prozradily selhání ledvin ( Je to moc špatný.
Zdravím všechny a hezký večer |
|
|
Odpovědět
|
|
|