<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kachenka
|
Předmět: Kocour a pes Přitlapkováno: 25. 6. 2008 19:02:30 |
|
|
Ahoj,
čeká nás stěhování do společné domácnosti a kocourem a psem. Náš Cherry je 10měsíční kocour, který se ještě s žádným zvířetem nesetkal. Havanský psík Oskar je 5letý a s kočkama se moc nemusí. Vždy když nějakou viděl, tak se mohl uštěkat. Mám strach ze společného soužití, ale není jiného vyhnutí.
Dočasně se asi budeme stěhovat do teritoria psa, ale poté bychom se měli nastěhovat do "neutrálního území" (nový dům).
Prosím o nějakou radu nebo zkušenost s něčím podobným.
Děkuji moc |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kocour a pes Přitlapkováno: 25. 6. 2008 20:11:23 |
|
|
April napsal: | Ono co jsem tak načetla ze zkušeností ostatních, povětšinou je to tak, že pes nemusí cizí kočky, ale ty "svoje" snáší bez větších problémů.
April |
Mohu potvrdit-naše čubina se "svými" kocouři problém nemá, ale všem ostatním kočenkám kdekoliv venku pěkně protáhne faldy - umí to moc dobře rozeznávat. I pro ně většinou platí "co je v domě, není pro mě". _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Kocour a pes Přitlapkováno: 25. 6. 2008 20:24:41 |
|
|
Kachenka napsal: | Ahoj,
čeká nás stěhování do společné domácnosti a kocourem a psem. Náš Cherry je 10měsíční kocour, který se ještě s žádným zvířetem nesetkal. Havanský psík Oskar je 5letý a s kočkama se moc nemusí. Vždy když nějakou viděl, tak se mohl uštěkat. Mám strach ze společného soužití, ale není jiného vyhnutí.
Dočasně se asi budeme stěhovat do teritoria psa, ale poté bychom se měli nastěhovat do "neutrálního území" (nový dům).
Prosím o nějakou radu nebo zkušenost s něčím podobným.
Děkuji moc |
mohu jenom potvrdit předchozí,náš venkovní pes, žene cizí čičinu,ale když jsem pustila ven naše nové čičinky tak byli všichni v pohodě,dokonce si dávali i pusinky |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Kocour a pes Přitlapkováno: 25. 6. 2008 20:49:25 |
|
|
No, jen aby Oskar akceptoval, že Cherry je "domácí" kocour Aby se na něho nedíval jako na cizího. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Kocour a pes Přitlapkováno: 26. 6. 2008 0:17:59 |
|
|
Alamka napsal: | No, jen aby Oskar akceptoval, že Cherry je "domácí" kocour Aby se na něho nedíval jako na cizího. |
to asi bude,já myslím,že pes ví,že kočka patří k rodině stejně jako on |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Kocour a pes Přitlapkováno: 26. 6. 2008 5:16:17 |
|
|
Mám zrovna na tohle téma čerstvou zkušenost. Máme doma 2 letou fenku a několik koček různého stáří 2-5 let. Před měsícem jsem si domů přivezla starší kočku (5,5 roku), která psa nikdy neviděla. Asi 2-3 dny na sebe se psem syčeli a vrčeli. Fenka dostala příkaz fuj! a do týdne mi klidně obě sedí na klíně a mají na sebe položené hlavy. S kočkama na sebe ještě občas syčí, ale se psem se zžila starší kočka lépe než s kočičákama. Podotýkám, že to jsou všechno kočky pouze domácí. Máme ještě 2 venkovní a s naprostým přehledem si pes SVOJE kočky i venku pozná. S vlastními se pusinkují, kočky se o psa otírají a vše je v pohodě. Jak se ale někde objeví cizí kočka, tak nastane šílená honička.
Takže já myslím, že pokud psovi jasně vysvětlíte, že váš kocour není k jídlu ani k honění, tak to rychle pochopí. Jen je ze začátku pohlídejte, aby třeba psa nesekl drápkem a pak už to jistě bude OK. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 6. 2008 8:44:55 |
|
|
Já mám se sžíváním psa a kočky zkušeností více, a všechny jsou pozitivní-ta naše zvířátka nejsou blbá, bývají chytřejší než někteří lidé
Měla jsem bláznivého jezevčíka, strašně fixovaného na mě (nevím proč, ale všechna naše zvířata byla vždy fixovaná na mě ). Už byla starší a byla dost ostrá. A já si koupila kotě briťáka. Přitom jejich seznámení vypadalo dost dramaticky. Psa jsem měla na krátkém vodítku, mohl se uškrtit, jak se snažil dostat ke kotěti-a to mělo dost rozumu, aby mu nevlezlo pod zuby.
Byli jsme u toho dva. Manžel hlídal kotě (co kdyby bylo sebevrahem) a já držela říčnou čubu, která vrčela, cenila zuby a řvala zprdlahrdla. A tak mi všichni prorokovali, že se kotě nedožije rána. Já čubu hladila a pořád jsem jí říkala, že nesmí, že je to náš kocourek, když se po něm vrhala, tak jsem ji strhla a zařvala "fuj, nesmíš", když přestala vrčet, tak jsem ji chválila "hodná", postupně jsem ji pouštěla tak, aby si kotě mohla očichat, trvalo to pár hodin, ale večer mi seděla čuba na jedné noze a kotě na noze druhé. Kotěcí vražda se nekonala. Ještě pár dní jsem dávala větší pozor, pak už to bylo zbytečné.
To samé, jen ne až tak dramatické bylo teď, co máme labradorku a přivezli jsme shynxe-ta to pochopila velmi rychle, že "co je v domě, není pro mě" - leda na hraní.
Nebojte se toho. Oni se srovnají, jen je třeba je seznámit tak, aby byl pes na vodítku a nemohl v prvním návalu vášně kočence ublížit. Jakmile se očuchají a oba chytnou jeden domácí pach, bude to v pohodě. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
xyz
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 6. 2008 22:40:43 |
|
|
já mám doma koura skoro měsíc, fenka má 14let a ani po měsíci spolu nekamarádí pes štěká, kocour vrčí, uklidňování nepomáhá, jsou od sebe třeba jen 10cm, fenka ho nekousne a většinou to končí tak, že jeden z nich uteče.........a já bych si tak přála, aby spolu kamarádili |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 6. 2008 7:40:21 |
|
|
xyz napsal: | já mám doma koura skoro měsíc, fenka má 14let a ani po měsíci spolu nekamarádí pes štěká, kocour vrčí, uklidňování nepomáhá, jsou od sebe třeba jen 10cm, fenka ho nekousne a většinou to končí tak, že jeden z nich uteče.........a já bych si tak přála, aby spolu kamarádili |
V tomto případě asi na věku psa bohužel záleží, 14ti letý pes už je většinou "nerudný důchodce"-a ti moc změn nevítají-bude to chtít víc trpělivosti. Hlavně, že kotě nenapadá a každý tomu druhému nechává jeho životní prostor. Možná bude nutné se smířit s tím, že kamarádi z nich prostě nebudou. Oba mí psi byli mladí, když jsem přinesla domů kotě-kolem dvou let věku, jezevčice byla asi o trochu starší, ale ne o moc. Ten věk v tom určitě hraje svou roli. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
xyz
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 6. 2008 15:06:11 |
|
|
ona ne kocoura dokonce vrti ocasem, to delava na jine psy, kdyz si nima chce hrat, jenze on se strasne boji, takze to nejde, a zase kdyz pes nekam jde tak kocour ho sleduje, plizi se za nim, prijde mi, ze by chteli le nevi jak, mozna to bude lepsi, az nebude tak malinky |
|
|
Odpovědět
|
|
|