O britskem koteti

| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| Veronika 2 Anonymní

| 

| Předmět: O britskem koteti 
  Přitlapkováno: 2. 5. 2005 13:38:56 |   |  
				| 
 |  
				| Ahoj! Mam doma petimesicni britskou slecnu, ktera roste jako z vody. Je to moje prvni kocicka vubec, takze moc nevim, jak se tohle plemeno ma vyvijet a jak se ma menit jeho vzrust. Zda se mi, ze na britskou kocicku ma ta nase zlobilka trochu malou hlavu i oci (jinak cumacek ma jaksepatri placaty), i kdyz je cistokrevna a jeji sourozenci z predesleho vrhu jsou ukazkovi britacci.
  Kolegyne, ktera britku mela v mladi mi tvrdi, ze ted zacina nasemu kotatku obdobi, kdy zacne mohutnet a formovat se. Jak jsem pozorovala jeji maminku i dospele sourozence, zda se, ze nase Johanka zatim dosahuje cca 3/4 jejich velikosti. Muze mi nejaky laskavy chovatel rict, jak to u britusek po tehle strance chodi? Za tyden nam bude pul roku. Predem diky za info.
 Zdravi zvedava Verca
  |  | 

|  | Odpovědět | 

|  | 

| Alena V. Anonymní

| 

| Předmět: Re: O britskem koteti 
  Přitlapkováno: 3. 5. 2005 4:29:21 |   |  
				| 
 |  
				| Veroniko, u britských (ale i u jiných) koťat je běžné že rostou trochu nerovnoměrně. Chovám je už skoro deset let a už jsem to viděla mnohokrát. Z roztomilé kuličky se najednou vytáhnou větší ouška, delší tlapky a ocásek a potom rychle vyroste tělo a zůstává menší hlavička, která se dotváří až jako poslední. Čím bude kočka v dospělosti větší, tím je to výraznější.  Nemusíš mít strach, až bude kočka dospělá všechno se srovná.  Dokonce i posuzovatelé na výstavách tuto skutečnost znají a při hodnocení přihlížejí k věku kočky.  Ideálního vzhledu dosahují britky až ve dvou letech, kocouři větších rozměrů ještě později. |  | 

|  | Odpovědět | 

|  | 

|  |