<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
klára.tomanová
|
Předmět: problémy po kastraci Přitlapkováno: 30. 5. 2008 8:19:37 |
|
|
Dobrý den,
našla jsem o tomto jen jeden dotaz, odpověď mě sice uklidnila, ale nevím jak to dopadlo. Máme také dvě britské kočky. Kočičku Cindy už vykastrovanou a kocourka Caesarka, ten byl na kastraci ve středu. Od doby co se probral, jsou na kordy. Spíš je to ze strany kočky - syčí, vrčí, ale jak začne vyvádět, kocour se úplně zblázní, začne hrozně nahlas mňoukat a pak se do sebe pustí až lítají chlupy. Držím je odděleně, ale sem tam se snažím udělat zbližovací pokus - marně. Přitom jejich soužití doposud bylo naprosto bezproblémové, i teď, ten druhý, co není zavřený, sedí u dveří pokoje a hlídá toho prvního. Prosím poraďte, opravdu se to srovná? Nic podobného jsme s manželem nezažili, první kastrace byla bez problémů a teď tohle. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 5. 2008 8:35:09 |
|
|
Ona z něj cítí veterinu. Některé kočky jsou na to háklivé více, jiné méně. U nás to žádný problém nebyl, ke kočce těsně po kastraci se zbytek "smečky" choval normálně.
U rodičů se kocourkovi nelíbila "košilka" jeho sestřičky a nekamarádil s ní do té doby, než jí košilku sundali. Naopak kočka na bráchu po kastraci syčela a dokonce ho asi 2 dny nenechala spát u paničky v posteli. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: problémy po kastraci Přitlapkováno: 30. 5. 2008 8:48:05 |
|
|
U nás vždycky když byl některý z kočičáků na nějakém zákroku na veterině, tak na něj několik dní ostatní syčeli jako na cizího. Asi jim opravdu vadí ten pach z veteriny a některému jedinci může trvat déle než si uvědomí, že je to jeho kamarád. Nejsem si úplně jistá, ale myslím si, že se zvířata spíš poznávají podle pachu, než vizuelně a pokud je ten pach najednou jiný, může si myslet, že je to cizí kocour a proto je ostražitý. Myslím, že to opravdu zase přejde, jen co se ten kastrovaný pořádně umyje a načuchne zase svým starým pachem. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
klára.tomanová
|
Předmět: odpověď Přitlapkováno: 30. 5. 2008 9:31:24 |
|
|
Děkuju, pokusíme se být trpěliví. |
|
|
Odpovědět
|
|
klára.tomanová
|
Předmět: kamarádi Přitlapkováno: 6. 6. 2008 11:09:51 |
|
|
Děkuji moc za poskytnuté zkušenosti. Náš Caesar a Cindy už jsou opět kamarádi. Takže jsme si moc oddechli a koupili jim za odměnu prolízací tunel. |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 6. 2008 11:25:24 |
|
|
U nás, když jde někdo na veterinu, potřeme všechny kočky sprejem od Gimpetu. Rozčesávacím, nebo cat-nipem. Voní pak všichni stejně a není problém. |
|
|
Odpovědět
|
|
Roni
|
Předmět: Problémy po kastraci Přitlapkováno: 1. 8. 2008 14:28:06 |
|
|
Já mám zase jiný problém. Floppynka je divoch, takže si pravděpodobně bezprostředně po příchodu domů stehy vykousala. Takže tam má ted bakulku, jakoby otevřenou ranku(okraje atažené), takže 3x denně dezinfikujeme a mě to nutí pořád ji kontrolovat, jestli nemá teplotu nebo je málo živá(ale teda není, řádí jak diblík)
O síťce mi bylo řečeno, že si ji kočky většinou strhnou - ale já tu vidím fotky se síťkama v pohodě. Tak snad to dopadne dobře _________________ Veronika |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 8. 2008 14:48:29 |
|
|
My jsme na doporučení veta dávali na ranku obklady z řepíku, může se dát i heřmánek. |
|
|
Odpovědět
|
|
Veronika J.
|
Předmět: obklady Přitlapkováno: 1. 8. 2008 14:56:42 |
|
|
Děkujem, zkusíme uvařit čajík
Veronika(Mikuláš a Floppy) |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 8. 2008 16:53:00 |
|
|
My jsme měli košilku celou dobu naprosto bez problémů a byla jsem ráda. Po sundání stehů si jizvu pěkně lízala a místečka po stehách měla dlouho červená. Odvar z řepíku krásně ránu zatáhne. Můžeš taky skusit framykoin, ale ten si asi Floppy olíže. |
|
|
Odpovědět
|
|
|