<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Pěstujete doma (vašim kočičákům) šáchor? |
Ano. |
|
45% |
[ 10 ] |
Ne. |
|
54% |
[ 12 ] |
|
Celkem hlasů : 22 |
|
Autor |
Zpráva |
Filip Webmaster
|
Předmět: Šáchor - jaké máte zkušenosti? Přitlapkováno: 29. 3. 2004 9:08:04 |
|
|
Jaké máte zkušenosti s šáchorem?
Naše Kitty a Ringo jsou po něm jako diví. První přinesená rostlinka jejich nájezd vpodstatě nepřežila, ukousali všechny listy a hodně i stonky, další jsme se snažili uchránit. Umístění na "nedostupné místo" na polici s knihami blízko postele se neukázalo jako nejlepší nápad - pád těžkého květináče se spoustou vody a hlíny ve tři hodiny v noci byl přesvědčivým argumentem.
Rostlinky teď máme tak polo-dostupné - jsou na místě, kam kočičáci normálně nechodí, v kuchyni, takže nějak přežívají a snad se seberou a pustí nové listy. Když jsem je dneska ráno zaléval, zdá se, že je to zatím tak jedna jedna - co kočičíci tajně v noci nebo kdy ukoušou, to stíhá dorůst |
|
|
Odpovědět
|
|
virinka
|
Předmět: Re: Šáchor - jaké máte zkušenosti? Přitlapkováno: 13. 1. 2005 8:26:43 |
|
|
Filip napsal: | Jaké máte zkušenosti s šáchorem?
Naše Kitty a Ringo jsou po něm ... |
Naši kočičáci se po šáchoru taky můžou utlouct, horší je, že pomalu roste a není k sehnání. Klidně bych jim ho dopřála. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Damcová
Založen: 03.02.2004 Příspěvky: 16 Bydliště: Ostrava-Muglinov
|
Předmět: Šáchor Přitlapkováno: 14. 1. 2005 6:17:48 |
|
|
nepěstuji, protože roste hodně pomalu, daleko lepší je zasadit obyčejnou pšenici, vydrží déle než trávy, které se prodávají pro kočky. _________________ Ahoj zrzkakočka |
|
|
Odpovědět
|
|
virinka
|
Předmět: Re: Šáchor Přitlapkováno: 14. 1. 2005 8:57:27 |
|
|
Jana Damcová napsal: | nepěstuji, protože roste ... |
Jenže oni pšenici vytrhají i s kořínky a roztahají po bytě. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 1. 2005 9:06:24 |
|
|
Kdysi jsem mívala doma hodně kdytiček, některé uhynuly když se do nich vyčůralo kotě, jiné byly okousány, některé shozeny... šáchor jsem nesehnala a pšenici mi vyrvali během dvou dnů ) Takže mám teď jedinou kytičku a tu si hlídám jako oko v hlavě |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 1. 2005 11:31:14 |
|
|
Jen poznámka, stejně se mi zdá, že tráva, co se prodává pro kočky, je vlastně nějaký obilí... a fakt platí, že to roztahají, jak jen můžou...
Šáchor se dá koupit, neměl by to být problém, někde jsem slyšel, že se má nechat vyrůst tak metr vysoký, že pak už ho kočka nezlikviduje. No, ale asi to platí jen pro jednu, myslím... už vidím tu naší kočičí smečku, jak se na to vrhne a je to za večer pryč i tak _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
Margita
Založen: 18.05.2004 Příspěvky: 10 Bydliště: Suchonice u Olomouce
|
Předmět: šáchor Přitlapkováno: 14. 1. 2005 15:32:21 |
|
|
manžel donesl z práce obrovský květináč se šáchorem, vysoký asi něco
přes metr. Vydržel necelý den. Jedna z mých koček ho vzala útokem,
začala na něj šplhat, skákat, všichni potom okusovali zlomené větvičky,
když trošku zaschly, vše jsem ostříhala a množím, ale má to vůbec smysl?
Určitě to bude půl roku v ústraní růst a pak zase v mžiku zlikvidováno. |
|
|
Odpovědět
|
|
Irena
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 1. 2005 7:45:54 |
|
|
Tereza napsal: | Kdysi jsem mívala doma hodně kdytiček, některé uhynuly když se do nich vyčůralo kotě, jiné byly okousány, některé shozeny... šáchor jsem nesehnala a pšenici mi vyrvali během dvou dnů ) Takže mám teď jedinou kytičku a tu si hlídám jako oko v hlavě |
Jo,jo, bejvávalo))Všechny kytičky z parapetu jsem musela odklidit a přežily jen ty, které jsem opravdu hlídala. Nejvíc to odnesla palma.Ta má konečky listů rozcupované.Když si jí Lea přestala všímat, nastoupil dalsí drtič, nový kocourek)) |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 6. 2005 13:21:45 |
|
|
Já mám doma šáchoru dost pro všechny micinky a není pravda,že roste pomalu.Jen je třeba mít květináč stále ve vodě(nejlépe úplně ponořený).Je pravda,že v obchodě je poměrně drahý,ale když se ustřihne vršek rostliny a dá se zakořenit do vody , tak za měsíc máte krásný nový šáchor |
|
|
Odpovědět
|
|
|