bolavé oko kotěcího miminka.
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
emilly
|
Předmět: bolavé oko kotěcího miminka. Přitlapkováno: 29. 8. 2008 5:06:47 |
|
|
Dobrý den, mám 3 týdny stará koťata. Jedno kotě má zalepené oko. Zřejmě ho jiné kotě škráblo při boj o mléko. Můžu mu dát nějakou mastičku?
Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: bolavé oko kotěcího miminka. Přitlapkováno: 29. 8. 2008 5:24:09 |
|
|
emilly napsal: | Dobrý den, mám 3 týdny stará koťata. Jedno kotě má zalepené oko. Zřejmě ho jiné kotě škráblo při boj o mléko. Můžu mu dát nějakou mastičku?
Díky |
Určitě by měl nemocné očičko vidět veterinář, bez něj bych žádnou mastičku neordinovala. |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: bolavé oko kotěcího miminka. Přitlapkováno: 29. 8. 2008 12:27:15 |
|
|
emilly napsal: | Dobrý den, mám 3 týdny stará koťata. Jedno kotě má zalepené oko. Zřejmě ho jiné kotě škráblo při boj o mléko. Můžu mu dát nějakou mastičku?
Díky |
Jako 1. pomoc proti zánětu spojivky, ev. i na malé škrábnutí bych dala oční Framykoin mast 4xd nebo kapky Pamycon 5xd aspoň 5 dnů, tím toho moc zkazit nemůžete,pokud by se to během dvou dnů vůbec nelepšilo, pak na veterinu, Taky můžete zkontrolovat aspoň rohovku, jestli není poškozená, to znamená otevřít očko a kouknout, jestli je přes ni pěkně vidět barevná duhovka se zornicí, pokud ne, potom raději na veternu hned. Pokud by vám chtěl veterinář psát nějaké kapky, zkuste si říct o Tobrex LA, jsou poměrně nové, ale nemusí se kapat 5xd ,ale stačí jen 2x,což je určitě výhoda. J |
|
|
Odpovědět
|
|
|