<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Efis
|
Předmět: Tamoxifen x mrouskání Přitlapkováno: 11. 9. 2008 14:33:10 |
|
|
Dobrý den,
tak trochu jsem váhala, do kterého tématického okruhu svůj dotaz zařadit - no pokud jsem špatně, tak mě moderátoři určitě přesunou
Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušennosti - především bych ocenila vyjádření nějakého veta, pokud sem zabrousí - s podáváním Tamoxifenu (pro zmírnění projevů říje). Kdysi mi byl doporučen s tím, že je to nehormonální přípravek. Mám uchovněnou kočku a ráda bych ji časem nechala nakrýt a ač není její mrouskání nijak děsivé ani časté (3-4x do roka), přeci jen před ní není kam v malém bytě utéct . Kočině jsem dala při jedné říji celkem 1 a půl tablety (3x půlku) a opravdu se dost zklidnila. Takže bych ráda věděla, jak často se Tamoxifen může podávat a zda je pravda, že vlastní mrouskání probíhá, jen bez charakteristických kvílících doprovodů. Zkoušela jsem zpovídat náhodné tři veterináře, ale ač to možná byla náhoda, ani jeden z nich o téhle tabletě moc nevěděl (proto jdu s dotazem sem - třeba mi někdo odpoví).
Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: tamoxifen? Přitlapkováno: 22. 9. 2008 22:27:48 |
|
|
Tamoxifen je u nás k mání pod obchodním názvem Nolvadex. Více si můžete přečíst zde: http://www.lekarna.cz/nolvadex-d-30x20mg-potahovane-tablety-1/
V souvislosti s "antikoncepcí" jsem opravdu ještě neslyšela o jeho podávání, vzhledem k tomu, že patří do skupiny cytostatik, bych to ani nezkoušela a tak se nedivím, že vetové o něm v této kombinaci nic nevědí. Používá se též jako "chemická kastrace" u mužů, podobně jako androcur. Pokud už antikoncepce, raději bych se držela moderních přípravků s minimem vedlejších účinků (vedlejší účinky má každý) - např. Provery, která je zde k dostání jako humánní preparát, případně ze zahraničí Felipil nebo Megecat, určený přímo pro kočky, který zde ale není k dostání. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: P.S. Přitlapkováno: 22. 9. 2008 22:31:11 |
|
|
- ještě dodatek: pokud máte chovnou kočku, s projevy říje je třeba počítat a 3 - 4x do roka bych situaci vůbec neřešila!!!! To je spíše pro Vaše pohodlí (existují špunty do uší - já mám též malý byt a 3 kočky...) - chovatelé tohle řeší většinou tehdy, když se jim kočky mrouskají co 14 dní a ne 4x do roka... Jakákoliv chemie je v tomto případě spíše zbytečný hazard. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Efis
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 9. 2008 6:30:51 |
|
|
Díky za odpověď . Jen doplňuji, že jsem mezitím náhodně potkala kamarádku, která mi Tamoxifen kdysi dala a ona mi doplnila, že tento přípravek je volně prodejný na konkrétní veterinární klinice v Praze (kde jí ho doporučili) - raději nejmenuji, abych nedostala výtku, že něco doporučuji kvůli "osobnímu pohodlí" kočkomilců a prodává se pod tímto názvem (ne Nolvadex). Kočce jsem prášek podala jen jednou, právě když se jí říje projevila opakovaně po 20 dnech proti očekávání (jinak je kvartální perioda), rozhodně jsem nikdy neměla v úmyslu ji tím ládovat pravidelně. Nicméně máte pravdu, že každá chemie škodí (některá víc, jiná míň),a právě proto jsem o Tamoxifenu chtěla vědět víc.. Předevčírem mi skončil další z kočičích týdenních pěveckých estrád a přežila jsem ho normálně v pohodě (právě jen s těmi špunty v uších a peřinou přes hlavu:) ) |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 9. 2008 11:05:36 |
|
|
Tak to je prima, že jste to zvládla bez chemie, jen je občas třeba vyměnit opotřebované špunty - důvěrně znám Jinak tamoxifen je účinná látka, Nolvadex obchodní název, tamoxifen je i v lécích jiného obchodního názvu - účinná látka je však stejná. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
|
|
Odpovědět
|
|
|