Larissa

| 

Předmět: opět čůrání - prosím o radu
  Přitlapkováno: 6. 10. 2008 11:11:46 | 
				     | 

| 

Dorbý den,

mám otázku, která se týká našeho kocourka. Máme doma smečku tří koťat, jedno 7 měsíců - kocourek, další dvě koťata cca 3 měsíce ( kocourek a kočočka ). Tem mladší kocourek je velmi vzorný, co se týká chození na záchod, příjde mi, že si záchody ( máme dva ) i kontroluje, protože když tam jde někdo jiný, sedí u záchodku, kouká, kolikrát to jde po předchozím návštěvníkovi ještě uhrabat, ale problém je ten, že občas počůrá manželovi židli. Máme ho cca měsíc ( je z útulku ) a  toto dělá posledních 14 dní. Jsem si jistá, že je to on, místnost zavírám a teď jsme na křeslo dala igelit, takže slyším, když šustí a jdu ho vyhnat. Proč to dělá ? Na značkování je ještě moc malý, má na to vliv smečka ??? Je to nějaký boj o pozici ?

Moc děkuji za případné rady.......... | 

| 

tatiana

| 

Předmět: Re: opět čůrání - prosím o radu
  Přitlapkováno: 6. 10. 2008 14:10:17 | 
				     | 

| 

| Larissa napsal: | 	 		  Dorbý den,

mám otázku, která se týká našeho kocourka. Máme doma smečku tří koťat, jedno 7 měsíců - kocourek, další dvě koťata cca 3 měsíce ( kocourek a kočočka ). Tem mladší kocourek je velmi vzorný, co se týká chození na záchod, příjde mi, že si záchody ( máme dva ) i kontroluje, protože když tam jde někdo jiný, sedí u záchodku, kouká, kolikrát to jde po předchozím návštěvníkovi ještě uhrabat, ale problém je ten, že občas počůrá manželovi židli. Máme ho cca měsíc ( je z útulku ) a  toto dělá posledních 14 dní. Jsem si jistá, že je to on, místnost zavírám a teď jsme na křeslo dala igelit, takže slyším, když šustí a jdu ho vyhnat. Proč to dělá ? Na značkování je ještě moc malý, má na to vliv smečka ??? Je to nějaký boj o pozici ?

Moc děkuji za případné rady.......... | 	  

No já osobně bych nejdřív vzala vzorek jeho moči a odnesla ho na vyšetření na veterinu, mohl by tímto nevhodným chováním upozorňovat na nějaký zdravotní problém (zánět ledvin, močáku...). Jakmile čistotná kočička začne s čůráním jinde, vyšetření moči by mělo přijít jako první věc. Značkování je kapitola jiná, to nebude vzhledem k věku kotěte váš případ. _________________ Tatiana,  Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj,  Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz | 

|