<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Smeny
|
Předmět: Luxace kolenní čéšky Přitlapkováno: 14. 11. 2008 18:51:33 |
|
|
Zdravím,
tak nám naše zlatíčko "přichystala" pěkné překvápko. Co ji máme, tak občas kašlala, přičítala jsem to slíznutým chlupům, co ji dráždí. Ale poslední dobou se to dost zhoršilo. Navíc asi tak před měsícem nějak divně skočila z pračky a zavadila pacinkou o kbelík a od té doby pajdala. Tak jsem si řekla, dva takové menší problémy (dréždění chlupy a naražená nožička) no to už bych mohla s ní jít na veterinu. A tam nás čekalo překvápko. Kašlání prý vůbec není od chlupů, ale zřejmě se jedná o alergii. Dostali jsme injekci prednisolu a chodíme na opakované injekce (už se protahují intervaly) a kašlání se neobjevilo A co pacinka? No paní doktorka usoudila, že zlomené to není, když běhá a pajdá jen občas, že to bude naražené a že se uvidí až tak po 14 dnech, jestli se to zahojí, že ji teď nechce trápit prohmatáváním. No je to už asi ten měsíc a pajda pajdá stále stejně. Tak jsem se opět při návštěvě na veterině zeptala, jestli to je normální (tentokrát tam byl pan doktor) a ten řekl. že pokud je to ve vazu, že se to může hojit i měsíce. Ale byl více od rány a měl po ruce dvě sestry, tak jsme ji 3 držely a pan doktor prohmatávala a oznámil mi, že má na obou zadních nohách luxaci kolenní čéšky a to pajdání je klasický projev. Tak jsem z ordinace odcházela dost zničená a teď se snažím zjistit nějaké info, jenže všude se píše jen o psech a že u koček je to vzácné. Proto se chci zeptat tady, jestli s tím někdo nemá nějakou zkušenost. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 1. 2009 17:54:33 |
|
|
Tak koukám, že tu nikdo asi nemá podobné problémy, což je dobře Ale kdyby se tu náhodou někdy někdo takový vyskytl, tak sem napíšu trochu jak to u nás probíhá.
Tak 8.1. byla Gizellka na operaci. Operace prý proběhla v pořádku, já byla jen trochu v šoku z poměrně velké jizvy (odhadem asi 12 stehů od stehna, přes koleno až na holeň). Vyholená noha vypadala děsně směšně a navíc krasavice vyfasovala slušivý límec (protože na todle se pruban nasadit nedá ). Ten si celý večer zuřivě zkoušela sundat, jak byla ještě oblblá z narkozy a to hlavně i tou operovanou nohou. Od druhého dne už to naštěstí bylo dobré. Na límec si asi zvykla a hlavně zalezla pod posel, odkud vždy vylezla jen na záchod a jídlo a pak zas šupky zpátky. Panička tam za ní lezla, aby ji podrbala, donesla trochu vody a hlavně taky, aby do ní dostala antibiotika...no připadala jsem si jak pako Vypadalo to, že ale na nožičku chodí úplně normálně, i když oholená noha hodně zkresluje a s tím límcem se tak jako kolíbala. Jen při sezení ji dávala bokem a moc nikam neskákala, což bylo jen dobře. Na postel (v noci) se vytáhla za přední. Zlom přišel ve středu (14.1.), kdy večer začala šmejdit po bytě a koukala, kde se co děje, co by mohla prozkoumat Za dva dny jsme šly na vytahování stehů, to byla fuška. Jednak dostat ji i s límcem do tašky (bránila se hrdinně ) a pak u doktora. Límec šel dolů další úterý, tedy 12 dnů po zákroku. Chudák celá nedočkavá se pak v kuse asi hodinu olizovala. Od té doby už je naprosto v pořádku a řádí a zlobí jako dřív Nožičku sice ještě občas vytočí, když sedí, ale lítá jak střela, skáče kde se dá...a vypadá už zase spokojeně Dokonce měla velice mazlivé období, které ji tedy už zase opouští, škoda
No a teď začít přemýšlet, kdy jít na operaci s tou druhou nožičkou |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 1. 2009 21:14:42 |
|
|
Tak to je super, že vám operace dobře dopadla. Moc držíme palce, aby i ta druhá byla rychle a v pořádku za váma. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 1. 2009 21:43:22 |
|
|
Betty napsal: | Tak to je super, že vám operace dobře dopadla. Moc držíme palce, aby i ta druhá byla rychle a v pořádku za váma. |
Děkujem S druhou ještě nějakou dobu vyčkáme, musím si trochu urovnat nervy A taky nechci příšerku trápit moc brzo za sebou. |
|
|
Odpovědět
|
|
|