<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
blazena schmidtova
|
Předmět: kastracia kocky Přitlapkováno: 7. 12. 2008 18:00:41 |
|
|
mam novu 5 mesacnu britku.mohol by mi niekto poradit, kedy je vhodna jej kastracia? maju kočičí holčičky po kastracii, nejake problemy,?
A este nieco- nechce sa s nami mazliť, mame ju len necely mesiac,je možne ze sa to zmeni? |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: kastrace Přitlapkováno: 7. 12. 2008 22:40:47 |
|
|
Dobrý den,
nebojte se, kočička si musí v novém domově nejdříve zvyknout, všechno očuchat a pak začne za Vámi chodit a mazlit se. Mějte na paměti, že kočka není pes, je to osobnost a přijde jen tehdy, když chce ona sama.
Každá kočka je jiná, dává najevo svoji lásku jiným způsobem, mazlí se po svém. Já mám doma 4 kočky a každá se mazlí jinak - kocourek by se mazlil furt, mazlení si vynucuje mňoukáním a třením se o nás, Anabelka se mazlí vyjímečně, ale potřebuje být stále v přítomnosti lidí, Jimka si s náma furt povídá, vše komentuje a nejraději se mazlí roztažená na někom a svůj mazlící rituál ukončí kousnutím dotyčného do nosu, Carmelínka se mazlí nejraději od 3 - 4 do rána, mazlení si vynucuje mńoukáním a člověk se před ní neschová ani pod peřinu .
Co se týče kastrace, tak jsem našla tohle:
1.Kdy kastrovat kočku? Nejvhodnější doba pro kastraci je mezi sedmi měsíci až rokem.Pokud kočku necháte kastrovat před první říjí značně se omezí riziko vzniku rakoviny prsních žláz.
2.Změní se povaha po kastraci? V podstatě jsou kočky po kastraci přítulnější,je to však tím,že jsou potlačeny rozmnožovací pudy,kocouři se netoulají a zvířata více přilnou ke svým majitelům.
3.Tloustnou kočky po kastraci? Kastrace sníží denní energetickou potřebu vaší kočky,proto se může objevit přibývání na váze,obezita a s ní spojené zdravotní problémy.Předejít tomu můžete tak,že kočku po kastraci nebudete krmit stejným krmivem,ale zvolíte krmivo speciálně určené pro kastrované kočky v dávkách doporučených výrobcem.
pěkný večer
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 12. 2008 22:42:21 |
|
|
Tak hezky popořadě :
1) kastrace-záležitost trochu individulální-čím déle, tím lépe, i když se dnes nechávají někde kastrovat i malá koťata-u kočky by neměla být během říje, já osobně bych dřív jak v 7 měsících nenechávala kastrovat-můj kocour šel v 11ti měsících
2) problémy-opět individuální, u kočky je to operace se vším všudy, takže i rekonvalescence je delší než u kocoura (ten druhý den pomalu neví o ničem), musí se dohlížet, aby si nerozlízala ránu, vhodná je prubanová "košilka", aby se na to nemohla dostat-po zhojení problémy by být neměly
3) potřeba mazlení-opět silně individuální záležitost-některá kočka má větší, jiná menší potřebu mazlení, některá žádnou-já mám koček 5, sphynx se mazlí s každým, kdo ho strpí, devon výhradně se mnou a někdy s mým mužem, devonka jen se mnou, nalezenci nahodí motory, jen se jich člověk dotkne. Největší mazel ze všech je Gek (nalezenec lesní).
Mazlení nevynucujte, musí přijít sama. Nabízejte, nevnucujte. Kdysi jsem měla kočičku, která se začala mazlit až po roce u nás, a jen se mnou. Chce to trpělivost a hlavně žádné násilí. Však ona si pro pohlazení přijde. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|