<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Samuel
|
Předmět: Cestování Přitlapkováno: 23. 12. 2008 14:14:09 |
|
|
Zdravíme vás
tak sme spolu se Samuelem jeli poprvé metrem a tramvají pečlivě jsem zabalila přepravku do deky, aby mu tam nefoukalo a nechala okýnko na koukání, zvládl to na jedničku, žádné hysterické mňoukání koukal, kde to je a kdo tam všechno je... Sice v autě mňoukal, asi se mu výhled na sedák nelíbil
U sestry se aklimatizoval velmi rychle, jen její dospělá kočka ho nevzala hodně prskala a chtěla se s ním prát, takže jí zavřela.. brrr..
No a tak vzniká dotaz, myslíte, že když bude zvládat cestování i delší, že bych ho mohla vzít na dovču s sebou??
Jaké s tím máte zkušenosti?
Předem děkuji a přejeme vám všem krásné Vánoce |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 23. 12. 2008 20:43:10 |
|
|
Samuel napsal: | Zdravíme vás
No a tak vzniká dotaz, myslíte, že když bude zvládat cestování i delší, že bych ho mohla vzít na dovču s sebou??
Já měla letos s sebou na dovolené v lázních 2 kocouře a bylo to naprosto v pohodě. Jen je nutné domluvit se s ubytovacím zařízením, že máte s sebou zvíře. Ne všude to vidí rádi. I když kočka by mohla vadit méně než pes. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 23. 12. 2008 21:11:23 |
|
|
Samuel napsal: | Zdravíme vás
My jsme s kocourem byli na dovolené dvakrát, jenže my jezdíme jen na chalupu, tam je s námi běžně i o víkendech a už to zná a líbí se mu tam. Lázně jsou ve výhledu příští rok a to fakt nevím, jestli to nevzdám. Nechat doma mužovi, to je děsná představa, a brát sebou, to jsem sice zvažovala, ale nedovedu si to představit. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 24. 12. 2008 13:00:03 |
|
|
Alamka napsal: | Samuel napsal: | Zdravíme vás
My jsme s kocourem byli na dovolené dvakrát, jenže my jezdíme jen na chalupu, tam je s námi běžně i o víkendech a už to zná a líbí se mu tam. Lázně jsou ve výhledu příští rok a to fakt nevím, jestli to nevzdám. Nechat doma mužovi, to je děsná představa, a brát sebou, to jsem sice zvažovala, ale nedovedu si to představit. |
U nás to bylo fakt bezproblémové-ale byli dva. Když jsme byli pryč, spali, když jsme byli na pokoji, řádili a mazlili se. V noci spali v předsíni ve svém pelíšku. Je tedy fakt, že jsme měli s sebou 1 kufr pro nás dva a jinak byl plný kombík kocouřích serepetiček-odpočívadlo, kadibudka, pelíšky, kočkolit, oblíbená bašta, hračky, příruční vysavač na úklid vyneseného steliva-ten doporučuji!
Měli tam záclony až k zemi, ty my doma nemáme vůbec, tak z toho jsem měla trochu obavu, ale ukázala se lichou, vůbec si jich nevšímali. Chovali se absolutně vzorně. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Ifča
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 24. 12. 2008 15:21:31 |
|
|
Alamka napsal: | Samuel napsal: | Zdravíme vás
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,jak si zvykl váš kocour na pobyt na chalupě.Máme dva měsíce britskou kočičku a pravidelně od jara jezdíme o víkendech na chalupu.Už teď mám hrůzu z toho,že jakmile prvně přijedeme na chalupu a otevřu dvířka přepravky,že mi uteče a už ji nenajdu.Poradíte mi ,jak ji zvyknout na změnu prostředí? Jak postupovat? Nevadilo vašemu mazlíčkovi ,že každý víkend "měnil bydliště"?Předem díky za odpověď. Ifča |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 24. 12. 2008 21:46:35 |
|
|
Ifča napsal: |
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,jak si zvykl váš kocour na pobyt na chalupě.Máme dva měsíce britskou kočičku a pravidelně od jara jezdíme o víkendech na chalupu.Už teď mám hrůzu z toho,že jakmile prvně přijedeme na chalupu a otevřu dvířka přepravky,že mi uteče a už ji nenajdu.Poradíte mi ,jak ji zvyknout na změnu prostředí? Jak postupovat? Nevadilo vašemu mazlíčkovi ,že každý víkend "měnil bydliště"?Předem díky za odpověď. Ifča |
Náš kocour je asi spokojen skoro všude. Už když jsem ho dovezla domů, nebylo žádné rozkoukávání se, vykráčel z přepravky a adoptoval náš byt za svůj domov. Na chalupě totéž. Poprvé cestou chvílemi mňoukal, na místě dlouho šmejdil (chalupa je veliká, více místností) a rychle si vybral oblíbená místa, kde teď po různu spává. Příště už věděl, kam se jede, a cestu teď tráví v naprosté pohodě. Cca hodina jízdy. Ven ale nechodí, jen na postrojku. Na okně mám sítě a dveře nenecháváme otevřené. Je tam velikánská zahrada s mizerným plotem, stodola s kunami, sklep, kůlna, příliš mnoho lákavých a riskantních míst. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ifča
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 25. 12. 2008 8:49:22 |
|
|
[quote="Ifča"] Alamka napsal: |
Náš kocour je asi spokojen skoro všude. Už když jsem ho dovezla domů, nebylo žádné rozkoukávání se, vykráčel z přepravky a adoptoval náš byt za svůj domov. Na chalupě totéž. Poprvé cestou chvílemi mňoukal, na místě dlouho šmejdil (chalupa je veliká, více místností) a rychle si vybral oblíbená místa, kde teď po různu spává. Příště už věděl, kam se jede, a cestu teď tráví v naprosté pohodě. Cca hodina jízdy. Ven ale nechodí, jen na postrojku. Na okně mám sítě a dveře nenecháváme otevřené. Je tam velikánská zahrada s mizerným plotem, stodola s kunami, sklep, kůlna, příliš mnoho lákavých a riskantních míst. |
Aha,já myslela,že se váš kocour volně pohybuje venku.U nás je ten problém,že jsme zvyklí nechávat v létě dveře chalupy dokořán a na oknech nejsou sítě.Jak to tak vidím,tak budeme muset udělat zásadní změny.Jinak by musela naše Mindule zůstávat doma a to se mi nechce nechávat ji celý víkend samotnou.Natož pak třeba celý týden v létě o prázdninách.Nebo je další možnost naučit ji kamarádit s postrojkem a mít dlouhé vodítko,aby měla rozběh.To ale nevím,jak bude fungovat.Je jí už půl roku a někde jsem četla,že se mají koťátka zvykat od malinka.No uvidíme.Každopádně moc díky za odpověď. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 25. 12. 2008 9:45:45 |
|
|
[quote="Ifča"][quote="Ifča"] Alamka napsal: |
Nebo je další možnost naučit ji kamarádit s postrojkem a mít dlouhé vodítko,aby měla rozběh.To ale nevím,jak bude fungovat.Je jí už půl roku a někde jsem četla,že se mají koťátka zvykat od malinka.No uvidíme.Každopádně moc díky za odpověď. |
Já prostě dala odrostlému kotisku - cca 6-7 měsíců - postrojek a vyrazili jsme na zahradu. Každý reagoval jinak-devon si pobyt venku zamiloval a tak jsem připínala na jeho vodítko od postroje vodítko samonavíjecí psí (5m), a tak měl dost velký akční rádius. Jen jsem musela být venku s ním-občas se do něčeho zamotal a musela jsem ho vysvobodit. Devonka si to taky vychutnávala, tu jsem brala mezi nás ven i bez postroje, nebyla moc velká průzkumnice a držela se u nás. Sphynx se bojí, sice si postroj nechá dát a tam, kde to už zná, se i nechá vzít (jedna část zahrady s altánem), ale jinak o žádné špacíry nestojí. No a koťata se držela cca do 10ti metrů do boudy, nikam neodbíhala. Teď jsou všichni zavření doma, tak další testy budou zjara.
Zvykne si v pohodě i starší kotě. Záleží na povaze-je-li to průzkumník, přivítá nové možnosti s nadšením a rychle mu dojde, jaké příležitosti mu postroj nabízí.
Ještě bych radila-to jsem dělala já, než jsem postroj dala "navostro" ven, nasazovala jsem ho doma a nechala kočkouny s tím běhat po bytě-zvykli si i jako starší. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Cestování Přitlapkováno: 25. 12. 2008 18:07:48 |
|
|
Ifča napsal: |
Aha,já myslela,že se váš kocour volně pohybuje venku.U nás je ten problém,že jsme zvyklí nechávat v létě dveře chalupy dokořán a na oknech nejsou sítě.Jak to tak vidím,tak budeme muset udělat zásadní změny.Jinak by musela naše Mindule zůstávat doma a to se mi nechce nechávat ji celý víkend samotnou.Natož pak třeba celý týden v létě o prázdninách.Nebo je další možnost naučit ji kamarádit s postrojkem a mít dlouhé vodítko,aby měla rozběh.To ale nevím,jak bude fungovat.Je jí už půl roku a někde jsem četla,že se mají koťátka zvykat od malinka.No uvidíme.Každopádně moc díky za odpověď. |
Taky jsme měli celé léto otvřené, no prozatím jsme s tím museli skončit. Na příští rok plánuji místo dveří síť v rámu a bude to přitahované přes kladku závažím, aby se sama zavírala. Pokud jde o postrojek, zkoušeli jsme to poprvé asi v 5 měsících, napřed se to kocour pokoušel sundat, pak si lehl a nechtěl z místa, no a pak se rozběhal.
Naše známá nechávala kocoura na zahradě na postrojku prodlouženém tím samonavíjecím vodítkem pro psy. Ale často se jí do toho zamotal. |
|
|
Odpovědět
|
|
|