<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
AngelikadeSance
|
Předmět: syrový Přitlapkováno: 17. 1. 2009 19:58:14 |
|
|
Na výstavě mi bylo pro jednu moji kočku doporučeno, abych ji koupila a dávala syrový kuřecí srdce, aby mohla žvýkat a tím jí zmohutněly žvýkací svaly a neměla tlamičku tak "špičatou". Zatím s touto myšlenkou bojuji a bráním se tomu.
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: syrový Přitlapkováno: 17. 1. 2009 20:18:35 |
|
|
AngelikadeSance napsal: | Na výstavě mi bylo pro jednu moji kočku doporučeno, abych ji koupila a dávala syrový kuřecí srdce, aby mohla žvýkat a tím jí zmohutněly žvýkací svaly a neměla tlamičku tak "špičatou". Zatím s touto myšlenkou bojuji a bráním se tomu.
A. |
Tak to by pak chtělo ta srdíčka nekrájet. Já je překrajuji na půl (syrová), Fabián dvakrát klapne zubem a má to v sobě |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: syrový Přitlapkováno: 17. 1. 2009 20:57:39 |
|
|
abych ji koupila a dávala syrový kuřecí srdce, aby mohla žvýkat a tím jí zmohutněly žvýkací svaly a neměla tlamičku tak "špičatou".
Myslím, že na žvýkání je lepší kus hovězího srdce. |
|
|
Odpovědět
|
|
LaďkaR
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 1. 2009 13:42:49 |
|
|
Můj Fanouš dlabe syrové kuřecí a hovězí moc rád, je na něj super pohled, jak si to pomalu baští a vychutnává jako gurmán Béďovi a Vločce dávám masíčka jen trošku, není to tak dávno, co jsem je dostala z průjmů po té, co si zvykali na nový domov a jinou skladbu potravy. Vločka navíc nad syrovým ofrňuje - o to víc sežere konzerviček. Po donesení Bédi a Vločky z útulku byl popelnicí Béďa, vylízal by snad i tuk z pánve Teď je tou nedožranou Vločka, ječí furt u linky a když jim dávám, tak dělá, jak kdyby ji právě pustili z Dachau.... Fanouškovi a ani Růčovi (fňuk, už je to rok, co nám odešel do nebíčka), jsem nikdy krmné dávky neměřila, oni s vždy snědli podle chuti, navíc Růča byl lovec a dožíral se venku, to Fanoušek ven chodí, ale neloví (asi je dost líný, ten moula neumí ani přeskočit plot... ale to odbíhám), no a kluci byli vždy akorát. Zato teď ale asi budu muset začít poctivě baštu odvažovat, a to hlavně Béďovi a Vločce, protože jim rostou faldíky (už mě lehce vypucoval vet kvůli Vločce), navíc mi tu jeden z nich ublinkává (zatím jsem nikoho nechytila, ale myslím, že je to Vločka, to má z toho hltání). No a když jsme ty zmiňovaný průjmy zažehnali, tak se jim zažívání rozhodilo kastrací a teď navíc jsem koupila granule s trávou (tu vypěstovanou vždycky nějaký trdlo zalehlo a zničilo), tak Béďa je zase "na řídko". Jo jo, člověj musí být pořád s těmi chlupáčky v pozoru.
To jsem se rozkecala.... |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: problém Přitlapkováno: 18. 1. 2009 13:53:04 |
|
|
Laďka Reichová napsal: | tak Béďa je zase "na řídko". .... |
Tak jestli jsem to správně pochopila, tak bojujete stále s nějakými problémky - blinkání, průjem... Některé kočky mohou takhle reagovat na změnu stravy,ale mám doma 4 kočky a ani jedna tenhle problém nemá a to jim střídám krmivo stále.
Já bych to spíše viděla na jinou příčinu, než změna krmiva.
Ale já jsem trochu "deformovaná" a za každým blijánkem či řidčím trusem už něco vidím
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
LaďkaR
|
Předmět: Pro Angeliku.. Přitlapkováno: 18. 1. 2009 14:30:51 |
|
|
Já už s těch změn konzistence hovínek už nešílím, jako ze začátku, pokud to ale samozřejmě netrvá dlouho - Béďa si prostě na nové granule zvykl pomaleji. Už je dobrý.
S kolegyní, která má fenku kolie, dosti často zapředeme hovory "o hovnu" To by jeden nevěřil, jak je důležité bezproblémové vyprazdňování našich čtyřnohých miláčků, já teda nepamatuju, že bych takto řešila vyměšování u dcery, když byla miminkem....
Co se mne týká, tak sbírám bobky do igelitu a ještě je stačím prohlédnout, zda tam není nějaký červík. Dcera se mi směje, že jsem úchyl... KOčky jsou i zvyklé, že jim u kakání asistuju, tuhle jsem zase šílela, že má Fanouš zácpu, protože to nemohl vytlačit, oči navrch hlavy a vzdychal u toho... Tak pomohl kefír, který on miluje...
No, a pak řekněte, že jste si s někým povídali jen tak .... o hovnu..... |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: Pro Angeliku.. Přitlapkováno: 18. 1. 2009 14:49:02 |
|
|
Laďka Reichová napsal: |
No, a pak řekněte, že jste si s někým povídali jen tak .... o hovnu..... |
dobrá hláška
Myslím, že pozorování "výtvorů" našich miláčků není vůbec na škodu
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 1. 2009 22:51:28 |
|
|
Nemáte někdo zkušenost jak přesvědčit konzervativní a hubenou kočičku, aby jedla jiné maso, než na jaké je naučil původní majitel? Moje kočička jí jen syrové hovězí (nejlépe z globusu zadní) a superpremiové granule. Ráda bych jí dávala i jednodenní kuřata. Pokud jí nedám její obvyklé syrové hovězí a granule, tak nejí nic. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 1. 2009 23:46:17 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | Nemáte někdo zkušenost jak přesvědčit konzervativní a hubenou kočičku, aby jedla jiné maso, než na jaké je naučil původní majitel? Moje kočička jí jen syrové hovězí (nejlépe z globusu zadní) a superpremiové granule. Ráda bych jí dávala i jednodenní kuřata. Pokud jí nedám její obvyklé syrové hovězí a granule, tak nejí nic. |
TĚŽKO!!! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2009 12:51:03 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | Ráda bych jí dávala i jednodenní kuřata. |
Jednodenní kuřata? To se snad dává hadům, ne? S tím se dají krmit kočky? A to si je jako mají zakousnout? |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2009 13:17:55 |
|
|
Jednodenní kuřata jsou sexovaná kuřata (tj. vyřazení kohoutů z chovu), prodávají se velice levně v drůbežárnách. Jsou pro kočku jedním z nevýživnějších potravin. Já jsem je zkoušela podávat rozmražená vcelku i nakrájená, ale kočka je nechtěla. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2009 14:23:09 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | Jednodenní kuřata jsou sexovaná kuřata (tj. vyřazení kohoutů z chovu), prodávají se velice levně v drůbežárnách. Jsou pro kočku jedním z nevýživnějších potravin. Já jsem je zkoušela podávat rozmražená vcelku i nakrájená, ale kočka je nechtěla. |
Kočky bývají těžce konzervativní a přesvědčit je, aby si daly něco, co ony samy prohlašují za nejedlé, je takřka nemožné. Moje se s tím nepářou, čichnou, a pokud hned začnou "zahrabávat", je mi jasné, že tudy cesta nevede a můžu to rovnou odstranit. I kdybych je umořila hlady, tak to prostě nebudou. Tak to zkrátka u koček chodí. Takže člověku nezbývá než hledat to, co jeho kočence chutnat bude . _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 1. 2009 21:40:44 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | Jednodenní kuřata jsou sexovaná kuřata (tj. vyřazení kohoutů z chovu), |
Co jsou sexovaná kuřata vím, proto mluvím o těch hadech. Viděla jsem o tom dokument, jak ta kuřata třídí a strkají nechtěná do igelitových pytlů ... Pro hroznýše bych je možná kupovala. Kocourovi raději koupím kus té kýty, i kdybych měla jíst jen brambory
|
|
|
Odpovědět
|
|
|