<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Tulipánek
|
Předmět: Moč po kastraci Přitlapkováno: 1. 2. 2009 13:20:39 |
|
|
Máme 10-ti měsíčního kocourka, který byl před 5 týdny kastrován. Do dvou dnů po kastraci mu přestala páchnout moč a postupně začaly mizet i jiné nepříjemné projevy dospívání (mňoukání, hubnutí, podrážděnost).
Poslední týden mi ale chování našeho kocourka přijde zvláštní, jako by ho něco trápilo, byla nešťastný. Také se nám stihl během několika dnů třikrát vymočit do postele, naposledy včera večer, když jsem si lehla, přišel vedle mě a začal čůrat, nenechal se ničím vyrušit, a když jsem ho shodila z postele, čůral dál, že máme postříkanou i zeď
Ještě ke všemu jsem včera zaznamenala, že mu opět čpí moč. Sice ne tolik, jako před kastrací, ale štípe mě to v nose i v očích, když vyklízím záchůdek.
Je to možné, aby po kastarci byla opět cítit moč a kocour začal značkovat?? Nebo to může souviset s jiným zdravotním problémem? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Moč po kastraci Přitlapkováno: 1. 2. 2009 14:17:34 |
|
|
[quote=
Je to možné, aby po kastarci byla opět cítit moč a kocour začal značkovat?? Nebo to může souviset s jiným zdravotním problémem?[/quote]
Urychleně odeberte moč a odneste k vetovi na vyšetření-velmi pravděpodobně bude mít nějaký problém s močákem nebo ledvinami. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Tulipánek
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 13:19:42 |
|
|
K veterináři se chystáme zítra, dnes mám celý den na to, abych odchytila moč, ale zatím se mi to nedaří.
Je možnost, aby doktor zjistil onemocnění močových cest bez moči? Myslím třeba z krve. Ptám se jen kdyby se nám nepodařilo moč získat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 13:26:33 |
|
|
Veterinář může kočku vycévkovat, což určitě není vůbec příjemné. Byla jsem na tom se psem a byla to síla. Zkuste nechat záchůdek bez steliva, jen holý jestli se vyčůrá. pak už to jen slijete. _________________ Izzy & Nammu & Jimmy Blue
www.irkabayacats.wbs.cz
www.irkabaja.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Tulipánek
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 20:22:45 |
|
|
Tak se mi to konečně povedlo!! Zítra ráno valíme na veterinu.
Jen pro ostatní jak jsem toho docílila - celý den jsem číhala na kocourka, až půjde na záchůdek, dvakrát jsem to prošvihla, ale napotřetí jsem rychle vzala do ruky naběračku, nadzvedla Myšáčkovi ocas a krásně zachytila spoustu moči
Dala jsem ji do lednice a snad to takhle stačí, ráno nevěřím, že bych to stihla získat, tak bude muset stačit dnešní. |
|
|
Odpovědět
|
|
|