<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kotja
|
Předmět: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 24. 9. 2007 19:30:42 |
|
|
Ujali jsme se kočičky dnes asi šestiměsíční. Je bytová. Začíná zvláštně mňoukat u dveří, což dríve nedělala. Váží 2,38 kg. Jiné známky mrouskání nemá. Kdy ji máme vzít na kastraci? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 25. 9. 2007 5:57:15 |
|
|
Mňoukání u dveří není příznak mrouskání ... povětšinou zvuky vydávané při mrouskání hraniční až s dětským nářkem a pláčem a kočka u toho nastavuje prdelku a válí se ...
Mňoukání u dveří může mít původ v tom, že se chce podívat ven, někdo se pohybuje po venku, cítí různé pachy, zvědavost, ....
S kastrací ještě nespěchejte, půlrok sice není příliš brzy, ale je to ještě drobek, vyčkejte do prvního mrouskání (to si fakt nespletete) nebo tak do 7-8 měsíců.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 25. 9. 2007 9:48:43 |
|
|
Kotja napsal: | Ujali jsme se kočičky dnes asi šestiměsíční. Je bytová. Začíná zvláštně mňoukat u dveří, což dríve nedělala. Váží 2,38 kg. Jiné známky mrouskání nemá. Kdy ji máme vzít na kastraci? |
Kočičky se kastrují již od půl roku věku, váhu na to má. Jestli je zralá na kastraci musí posoudit veterinář, ale myslím, že už by to mělo být v pohodě. Mrouskání se pozná především podle hlasitého mňoukání až řevu, kočky se také válí a některé nastavují prdelku s ocasem na stranu... Ale hlavně to řvaní, ve dne, v noci _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 25. 9. 2007 9:50:05 |
|
|
April napsal: | vyčkejte do prvního mrouskání (to si fakt nespletete) nebo tak do 7-8 měsíců.
April |
April, musím Ti oponovat. Některé kočičky mrouskají velmi decentně a člověk si ho i splete _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 25. 9. 2007 10:33:47 |
|
|
Adéla napsal: | April, musím Ti oponovat. Některé kočičky mrouskají velmi decentně a člověk si ho i splete |
Chi chi, jj, na tohle téma už jsem kdysi s někým debatu vedla .. protože Rubka kdysi byla taky šíleně tichá kočička, která ani nemňoukla, tak jsem se bála, abychom její mrouskání neprošvihli a Maxíš jí nenakryl. Ale prý koček, které mrouskají potichu až skrytě je hodně málo ...
A když jsem pak na videu viděla kamarádčinu mrouskající kočku, dospěla jsem k závěru, že tohle se fakt nedá s ničím splést, když to probíhá normálně.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 25. 9. 2007 10:37:25 |
|
|
Buď ráda, že jsi to viděla jen na videu _________________ Adéla - KATANGO*CZ |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 25. 9. 2007 10:41:37 |
|
|
Po tom, co jsem viděla, tak jsem mooooc ráda, že jsme jí "fikli" ještě před _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla1
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 9. 2007 16:46:28 |
|
|
Amálka se nám mrouskala zatím jenom jednou -v červnu. Vzhledem k tomu, že bylo horko a otevřená okna - tak to věděla celá naše ulice a ještě pár přilehlých _________________ Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Pietra
|
Předmět: kastrace Přitlapkováno: 26. 11. 2007 13:14:58 |
|
|
Mám půlročního brita,v září na očkování veterinář říkal,že kastrace dříve ne jak 8-10měsíc.V polovině května 2008 mu bude rok,takže se to celkem blíží a mám z toho docela strach ,ale vím,že jít prostě musí,ale přesně nevím kdy..Co se týče řevu,tak to někdy řve jak tygr a někdy je zase tichej jak hlas miminka ,takže v tom se vyznat...kdy bude mít už pudy,když řve tak zvláštně i když jde jen na wc a pak když z něj vylézá,mi oznamuje,že mám jít vybrat hovínka,že byl... Nechci mu kastrací ublížit,ale vím,že když není chovný a ven chodí jen na vodítku na procházku,tak bych s ním nevydržela a jen by se trápil.
Bastien |
|
|
Odpovědět
|
|
premyslovna
Založen: 02.11.2008 Příspěvky: 2 Bydliště: Praha - Horní Počernice
|
Předmět: Majdička Přitlapkováno: 30. 1. 2009 21:33:46 |
|
|
Ahojky, tak naše kočička se teď mrouská prvně. V první okamžik jsme myslela, že náš broučínek má koliku či co. Pak jsem pochopila že se mrouká. Mňauká, válí se pozemi, dokonce se drápkama chytne koberce a posouvá se o něj, vystrkuje prdelku, prostě bomba. Už jí bude 7 měsíců, takže asi domluvím kastraci. myslím, že i ji samotnou to vysiluje. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 31. 1. 2009 0:31:23 |
|
|
[quote=ě. Mrouskání se pozná především podle hlasitého mňoukání až řevu, kočky se také válí a některé nastavují prdelku s ocasem na stranu... Ale hlavně to řvaní, ve dne, v noci [/quote]
Tak ta naše mrouská, první den pořvávala až řvala, teď je oddělená s kastrátem a řvát přestala-a kocour taky už nevyřvává jako na lesy. Olivka se chová už velmi decentně, je akorát na ni nezvykle mazlivá, což nám naprosto nevadí. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Sebasty
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 13:24:07 |
|
|
Dobrý den,
pořídili jsme 1,5r.britku před 14ti dny a už třetí den se mrouská, nejde to opravdu zaměnit ...myslíte, že ji mohu nechat vykastrovat už teď při mrouskání?
Podle zvěstí od kamarádek se může mrouskat totiž nepřetržitě třeba měsíc, to už bychom nepřežili ...ty tři probdělé noci udělaly své .... _________________
|
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 14:17:44 |
|
|
Dobrý den,
po shlédnutí videa mrouskající kočičky si nejsem jistá, jestli Míša (8,5 měs.) začala mrouskat nebo na nás jen zkouší pubertu Trochu víc mrančí, míň jí, škrabání u ocasu měla vždycky ráda... určitě nenastavuje zadeček a nekřičí dnem a nocí... Mezitím jsem ji objednala k vet na kastraci na příští týden.
Nechali byste kočičku kastrovat v 9 měsících, pokud by u ní nedošlo k mrouskání nebo byste počkali do 12 měsíců, jak někde doporučují? Nechci to zbytečně uspěchat.
Děkuji za vaše názory a zkušenosti. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 14:58:33 |
|
|
Dle mého názoru je 9 měsíců přiměřená doba, nečekala bych. Zejména u kočičky. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Sebasty
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 15:00:20 |
|
|
tatiana napsal: | Dle mého názoru je 9 měsíců přiměřená doba, nečekala bych. Zejména u kočičky. |
Tatiano, může se kastrovat i při mrouskání?
Díky _________________
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 15:12:54 |
|
|
Sebasty napsal: | tatiana napsal: | Dle mého názoru je 9 měsíců přiměřená doba, nečekala bych. Zejména u kočičky. |
Díky |
Není to dobré, pohlavní orgány jsou hodně překrvené a mohly by nastat komplikace. Možná by to veterinář i odmítl při mrouskání udělat, nevím. Já bych prostě počkala, až domrouská. Pokud je to k nevydržení, poraďte se s vaším veterinářem. Naše Olivka mrouskala jen 3 dny, a bylo to navíc celkem v pohodě, jen první den byl trošičku hlasitější, ale vcelku to šlo. A teď už je u nás klid. Já vím, že jen prozatím, je chovná ... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
adinah
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 15:14:50 |
|
|
Míša* napsal: | Dobrý den,
po shlédnutí videa mrouskající kočičky si nejsem jistá, jestli Míša (8,5 měs.) začala mrouskat nebo na nás jen zkouší pubertu Trochu víc mrančí, míň jí, škrabání u ocasu měla vždycky ráda... určitě nenastavuje zadeček a nekřičí dnem a nocí... Mezitím jsem ji objednala k vet na kastraci na příští týden.
Nechali byste kočičku kastrovat v 9 měsících, pokud by u ní nedošlo k mrouskání nebo byste počkali do 12 měsíců, jak někde doporučují? Nechci to zbytečně uspěchat.
Děkuji za vaše názory a zkušenosti. |
Vetka mi doporučovala kastraci od cca 7-8 měsíce a na dospělost jsme čekat nemuseli, takže jsem nechala kastrovat kočku v 11ti měsících (bez projevů mrouskání) a po objednání u veta se zbývající týden modlila, aby mrouskat ani nezačala. A teď 3 týdny po operaci máme klid, kóča je zatím klidnější, i když některé předoperační manýry se jí začínají pomalu vracet:-)
A s kocourem mám počkat na první značkování a pak hned na operaci. Takže jsem napjatá kdy nás to čeká...zatím mu jsou 4,5 měsíce. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sebasty
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 17:35:29 |
|
|
tatiana napsal: | Sebasty napsal: | tatiana napsal: | Dle mého názoru je 9 měsíců přiměřená doba, nečekala bych. Zejména u kočičky. |
Díky |
Není to dobré, pohlavní orgány jsou hodně překrvené a mohly by nastat komplikace. Možná by to veterinář i odmítl při mrouskání udělat, nevím. Já bych prostě počkala, až domrouská. Pokud je to k nevydržení, poraďte se s vaším veterinářem. Naše Olivka mrouskala jen 3 dny, a bylo to navíc celkem v pohodě, jen první den byl trošičku hlasitější, ale vcelku to šlo. A teď už je u nás klid. Já vím, že jen prozatím, je chovná ... |
3 dny jsou v pohodě já totiž slyšela zvěsti, že to může trvat týden, nebo i klidně celý měsíc - to bych nepřežila _________________
|
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2009 20:35:31 |
|
|
adinah napsal: |
A s kocourem mám počkat na první značkování a pak hned na operaci. Takže jsem napjatá kdy nás to čeká...zatím mu jsou 4,5 měsíce. |
No, já bych ani na značkování nečekala Pořád jsem si myslela, že u nás se značkovat nebude, protože "otec neznačkuje". Ale teď o víkendu na chalupě jsem měla co dělat ho hlídat a stejně počurdil i postele. Takže žádné čekání do roku u nás nebude, je mu deset měsíců a už hledám, kam ho objednám. |
|
|
Odpovědět
|
|
adinah
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 2. 2009 8:28:01 |
|
|
Alamka napsal: |
No, já bych ani na značkování nečekala Pořád jsem si myslela, že u nás se značkovat nebude, protože "otec neznačkuje". Ale teď o víkendu na chalupě jsem měla co dělat ho hlídat a stejně počurdil i postele. Takže žádné čekání do roku u nás nebude, je mu deset měsíců a už hledám, kam ho objednám. |
Spíš jsem myslela, že počkám na první projevy dospívání...ať už to bude řvaní, hubnutí, značkování, nebo bude dotírat na kóču....prostě co přijde první, tak to prokonzultuji s doktorkou a půjdem...váhu už má, velkou hlavu taky (i když zatím kotěcí), tak není na co čekat
Navíc pokud označkuje (jako že se mu to určitě podaří) bordel na chodbě, který zatím není oběstavěn skříní, tak to z bytu budu větrat měsíc... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 3. 2. 2009 10:35:49 |
|
|
adinah napsal: |
Spíš jsem myslela, že počkám na první projevy dospívání...ať už to bude řvaní, hubnutí, značkování, nebo bude dotírat na kóču....prostě co přijde první, tak to prokonzultuji s doktorkou a půjdem...váhu už má, velkou hlavu taky (i když zatím kotěcí), tak není na co čekat
Navíc pokud označkuje (jako že se mu to určitě podaří) bordel na chodbě, který zatím není oběstavěn skříní, tak to z bytu budu větrat měsíc... |
Tak náš už řve dva měsíce a nabírá to na hlasitosti, naštěstí neřve v noci. V poslední době špatně jí, dokonce i tyčinku od Gimpetu, které miluje a proto mu je teď podstrojuji, včera sežral způlky a nechal "na potom". Sežere tak syrové maso, kapsičky či konzervičky olíže od šťávy a nechá. Včera dostal lžíci tuňáka a nechal i půlku z toho! Váží 5 kilo, tak nejvyšší čas.
A s tím čištěním následků, duchny z chalupy mám nachystané na čistírnu, stejně jsem chtěla nechat peří přečistit a přešít na deku. Koberec jsem čistila čističem a ředěným Savem. Na podlahu do vody Savo stačí. Ovšem nějaké nespecifikované různorodé krámy, to je tak na vyhození všeho |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 3. 2. 2009 18:05:13 |
|
|
Alamka napsal: | adinah napsal: |
Tak náš už řve dva měsíce a nabírá to na hlasitosti, naštěstí neřve v noci. V poslední době špatně jí, dokonce i tyčinku od Gimpetu, které miluje a proto mu je teď podstrojuji, včera sežral způlky a nechal "na potom". Sežere tak syrové maso, kapsičky či konzervičky olíže od šťávy a nechá. Včera dostal lžíci tuňáka a nechal i půlku z toho! Váží 5 kilo, tak nejvyšší čas.
A s tím čištěním následků, duchny z chalupy mám nachystané na čistírnu, stejně jsem chtěla nechat peří přečistit a přešít na deku. Koberec jsem čistila čističem a ředěným Savem. Na podlahu do vody Savo stačí. Ovšem nějaké nespecifikované různorodé krámy, to je tak na vyhození všeho |
Bacha na SAVO!!! Kočkám voní, na čištění následků kočičích zlořádů to může být kontraproduktivní! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Kdy kastrovat Přitlapkováno: 3. 2. 2009 18:17:31 |
|
|
tatiana napsal: |
Bacha na SAVO!!! Kočkám voní, na čištění následků kočičích zlořádů to může být kontraproduktivní! |
No jasně Po čerstvě umyté podlaze se nadšeně válí a vyčištěný koberec chodí očichávat. Ale zápach to přerazilo spolehlivě |
|
|
Odpovědět
|
|
Ewwwa
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 2. 2009 13:42:30 |
|
|
My máme kastraci čerstvě za sebou...zítra to bude čtrnáct dnů, Naše britka se začala poprvé mrouskat přesně na Silvestra(super noc), trvalo to pět dnů a protože jsem bláhově myslela, že další hned tak nebude, kastraci jsme neřešili. Po deseti dnech klidu začla opět vyřvávat, o tom jejím uáááá se mi dodnes ve zlých snech zdá , trvalo to víc jak týden a tentokrát jsme na nic nečekali a šupajdili k vetovi. To, že je ještě v říji mu nevadilo, objednal ji hned za dva dny, to byl čtvrtek a ten den od rána byl klid...takže přestala mrouskat v den kastrace. Vše proběhlo bez komplikací, jizvu má necelé dva cm a je úplně v pohodě...akorát ta vybroušená dálnice na jejím krásném whiskas bříšku, poněkud esteticky neladí a protože je špekatá, tak jí to tam tvoří zvláštní záhyby, mé obě dcerky tvrdí, že to bříško vypadá jak dětská prdelka zepředu. Tak nevím, ony jsou ještě malé |
|
|
Odpovědět
|
|
ccaroda
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 2. 2009 10:30:06 |
|
|
My máme úplně opačný problém.Našemu siamákovi byl v lednu rok a NIC ! Říkali jsme si,že ho vykastrujeme po prvních známkách dospívání,ale on prostě NIC.Setkal jste se s tím někdo?Už začínám mít strach,že má nějaký problém. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 2. 2009 10:39:55 |
|
|
ccaroda napsal: | My máme úplně opačný problém.Našemu siamákovi byl v lednu rok a NIC ! Říkali jsme si,že ho vykastrujeme po prvních známkách dospívání,ale on prostě NIC.Setkal jste se s tím někdo?Už začínám mít strach,že má nějaký problém. |
Jestli čekáte na značkování, tak se najdou i takoví kocouři, co prostě nikdy značkovat nezačnou. Třeba máte jednoho z nich (já ho mám doma taky). Měla jsem celkem 4 kocoury-2 značkovali, 2 ne. Jestli normálně vyrostl a dál mohutní, má váhu a vizáž plemene, tak to prostě neřešte. Pokud se nebude projevovat vyřváváním a značkováním, tak bych já osobně kastrovat nedávala. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
ccaroda
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 2. 2009 11:02:49 |
|
|
Právě jsme si říkali,že by to bylo super kdyby neznačkoval a neměl problém,že bychom nekastrovali.Nádherně vyrostl,je obrovský,má skoro 6kg,tam problém nebude.Asi to tedy bude tím,že prostě značkovat nebude |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 2. 2009 11:23:26 |
|
|
ccaroda napsal: | Právě jsme si říkali,že by to bylo super kdyby neznačkoval a neměl problém,že bychom nekastrovali.Nádherně vyrostl,je obrovský,má skoro 6kg,tam problém nebude.Asi to tedy bude tím,že prostě značkovat nebude |
Páni, ten musí být nádherný! Kde je vidět na fotce?
Bude holt patřit mezi to mizivé procento neznačkujících kocourů. Pokud nebude mít ani jiné projevy, které by upozorňovaly na jeho nenaplněné touhy po kočce, tak já osobně bych prostě nekastrovala.
Jeden z mých neznačkujících kocourů párkrát kryl jednu kočku, a neměl žádné projevy, jakože by mu TO scházelo. Tak zůstal plnohodnotným kocourem až do smrti. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
xyz
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 2. 2009 13:29:35 |
|
|
takze kdyz muj 11ti mesicni kocour neznackuje, nehubne, jen priserne rve, tak uz ani znackovat nebude? nebo jeste muze zacit? vykastrovat jej ale chci, protoze nechci, aby mi utikal ven, uz jsem na to jednou doplatila |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 2. 2009 13:32:54 |
|
|
xyz napsal: | takze kdyz muj 11ti mesicni kocour neznackuje, nehubne, jen priserne rve, tak uz ani znackovat nebude? nebo jeste muze zacit? vykastrovat jej ale chci, protoze nechci, aby mi utikal ven, uz jsem na to jednou doplatila |
Nekastrovaný kocour může začít značkovat kdykoliv, nikde není psáno, že pokud v 11ti měsících neznačkuje, že ani nezačne. Může, ale nemusí. A když kastrovat chcete tak jako tak, v čem je problém? Prostě na značkování nečekejte a domluvte se s veterinářem, v 11ti měsících je na to už tělesně připravený a bude to v pohodě. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
|