<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Pavla Londa
|
Předmět: kocour občas kaká mimo... Přitlapkováno: 6. 3. 2009 14:05:19 |
|
|
Dobrý den, asi před 2 měsíci si setra přinesla nalezence z popelnice-měla ho do paní,která jej naučila na kočičí wc.Kocourek ze začátku chodil pravidelně,bez problémů.Teď mu je 5 měsíců a začal lumpačit- 4x jde do záchůdku a po 5 do postele, na sedačku...kde se mu zachce.Zrovna mu lezou zuby,má z toho trochu průjem-ne tekutý,mazlavý- jde to pak velmi špatně dolů.Krmen granulemi pro koťata,kastrován není,v nejbližší době jde.
Stelivo používají stále stejné, záchudek pravidelně čistí- jednou tam jde,podruhé ne..už je z toho zoufalá...
Já mám doma ragdollku roční a toto mi nikdy neudělala,proto jí nedokážu poradit..za Vaše rady děkuji!! Paja |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: kocour občas kaká mimo... Přitlapkováno: 6. 3. 2009 15:16:49 |
|
|
Pavla Londa napsal: | Dobrý den, asi před 2 měsíci si setra přinesla nalezence z popelnice-měla ho do paní,která jej naučila na kočičí wc.Kocourek ze začátku chodil pravidelně,bez problémů.Teď mu je 5 měsíců a začal lumpačit- 4x jde do záchůdku a po 5 do postele, na sedačku...kde se mu zachce.Zrovna mu lezou zuby,má z toho trochu průjem-ne tekutý,mazlavý- jde to pak velmi špatně dolů.Krmen granulemi pro koťata,kastrován není,v nejbližší době jde.
Stelivo používají stále stejné, záchudek pravidelně čistí- jednou tam jde,podruhé ne..už je z toho zoufalá...
Já mám doma ragdollku roční a toto mi nikdy neudělala,proto jí nedokážu poradit..za Vaše rady děkuji!! Paja |
Když slušně vychovaný kocouř začne dělat tohle, může to znamenat dvojí:
1) pohlavně dospívá a začal značkovat, s velkou pravděpodobností to vyřeší kastrace (ale taky ne úplně vždy)
2) tímto chováním upozorňuje na svůj zdravotní problém s močákem nebo ledvinami
Takže nejdřív bych odebrala vzorek moči-měl by být pokud možno starý max. pár hodin před vyšetřením-a odnesla ho k vetovi na rozbor s tím, že mi začal čůrat, kam nemá. Nejspíše to bude tímto. Může mít písek nebo kamínky v močáku-to pak vyřeší příslušná veterinární dieta, prognóza je velmi dobrá, nebo problém s ledvinami-na to je taky dieta.
No a když se ukáže, že moč je v pořádku, bude to ta druhá verze-začal syčák značkovat _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla Londa
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2009 17:55:35 |
|
|
já jsem zapoměla napsat- on nečurá,ale kaká...něco jsem se tu i dočetla,voala mamce a že zítra odpadá veter.nějaká operace,tak ho nechají zrovna vykastrovat. stejně už to bylo v plánu..dočetla jsem se,že kocouři si můžou značkovat i tímto způsobem.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla Londa
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2009 17:56:27 |
|
|
a děkuji za postřeh- a radu |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2009 22:22:30 |
|
|
Pavla Londa napsal: | já jsem zapoměla napsat- on nečurá,ale kaká...něco jsem se tu i dočetla,voala mamce a že zítra odpadá veter.nějaká operace,tak ho nechají zrovna vykastrovat. stejně už to bylo v plánu..dočetla jsem se,že kocouři si můžou značkovat i tímto způsobem.. |
Hm, v pěti měsících a tohle, moc se mi nezdá, že by to souviselo s dospíváním. A průjem z toho, že rostou zuby, to taky nemá moc věcný základ. A na kastraci je docela brzo. Nemá nějaké jiné zjevné problémy? Je čiperný veselý, dobře jí? |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla Londa
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2009 7:30:32 |
|
|
žere dobře,pije dobře..., je hravý, dělá neskutečný bordel,léce po celém baráku,není mu nic co by napovídalo nějaké nemoci.On nemá průjem jako že by lítal pořád a na řídko, jde třeba 1x denně na mazlavo a pak na tvrdo,veterinář ho shledal naprosto zdravým...nevíme jestli to dělá z nějakého trucu,ale nic mu nechybí,změny nejsou žádné..veterinář proti kastraci nic nemá.. |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2009 11:00:25 |
|
|
Zdravím, mě ještě napadlo....kolik má kocourek k dispozici záchůdků? Pokud jen jeden, zkusila bych pořídit další. Tím se nic nezkazí a třeba to pomůže Některé kočky se usmyslí, že chodit čůrat i bobišovat do jednoho záchodu nelze... |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2009 11:34:56 |
|
|
Ahoj, my máme taky kocourka nalezence, bez problémů se naučil na písek a asi po 3 měsících co jsme ho měli doma se nám asi 3x vyčůral do postele. Dostal vynadaný i trochu přes zadek a od té doby nic. Myslím že jenom zkoušel co může a co už ne. Zkuste až zas někde udělá bobíky ho k tomu odnést ukázat mu co udělal zkusit mu vynadat že tohle tady nesmí dělat a odnést na písek. Zní to asi trochu trhle, ale tohle myslím pomohlo nám aby nečůral do postele. A určitě bude dobrý když mu budete vybírat písek několikrát deně. Některé kočky když mají jen trošku špinavý záchudek už tam nejdou...A jinak si myslím že na kastraci je taky hodně brzy je to přece ještě kotě.. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 3. 2009 0:52:01 |
|
|
Bobíše dělá kočka spíš jako naschvál nebo pomstu než jako klasické značkování...
Je taky pravda, že bych zkusila ještě jeden záchod-třeba s jiným stelivem-některá kočka je tak čistotná, že do záchodu, kde už něco udělala, znovu nepůjde. Já kadibudky pucuju xkrát denně-kolikrát si připadám jako hajzlbába . Ale jinak to nejde. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla Londa
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2009 6:49:47 |
|
|
Děkuji za postřehy a rady, vše vyřídím, uvidíme co na něj zabere.Paja )) |