| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>   | 

| Autor | 
		Zpráva | 

lenyen Anonymní

| 

Předmět: chození  mimo  misku
  Přitlapkováno: 20. 9. 2005 7:48:58 | 
				     | 

| 

Dobrý  den, zdravím všehny a doufám , že mi  někdo  poradí. 

Mám doma dvě kočičky jednu 6 m kastrovanou "papírovku" a aby jí  nebylo  smutno  pořídila  jsem jí od kamarádky 3m kotě , taky kočičku  zatím nekastrovanou "obyč". Po počátečních "bojích" se holky zkamarádili spí spolu, hrajou si dohromady, jedí  z jedné  misky mejou se navzájem  a i na jedne záchod chodili  společně. Jenže teď po zhruba 2 měsících mi  to prtě začalo  dělat hovínka v obíváku!!! Nejdřív udělalo  hromádku  za kytkou  a pod televizním stolkem.. přišla jsem na to až  druhý  den, protože to pečlivě schovala a zahrabala hračkama a večer když  jsme heldala kde a co tak smrdí,  tak jsme to neobjevila. No když  jsme to našla dostalal na zadek novinama místa jsme vyčistila desinfekcí  i octem. Koupila jsem "odpuzovač koček" ve zverimexu a tím jsem ty místa ještě znovu  postříkala. Koupila jsem jiné   stelivo ( používala jsem s pomerančovou  vůní) a dala jim k dispouici ještě jeden záchůdek. Ta starší  kočka je bez problému  a i to prtě šlo  večer normálně na misku. Hodně jsme ho pochválilal a hladila dostalo  i pamlsek , že bylo  tak hodné  a šlo  kam má. Jenže druhý  den ráno  bylo  opět nakáleno v obíváku tentokrát dokonce v knihovně. Udělala to přes den  takže zase dostala až  večer.. a celá  čistící  procedůra se opakovala. Začala jsem ten obívák přes dne zavírat , mají  k přístupnou jen chodbu a kuchyň a ložnici a tam to zatím vedle neudělala a šla správně do  misky. Dva dny byla čistotná jenže dneska jsem přes noc nechala obívák opět otevřený.. a ráno kdy měli  obě misky čisté  starší  kočka se šla normálně vykakat tak tenhel lump šel opět do obíváku!!! Opravdu  nechápu  proč to začala z ničeho nic dělat nic se doma nezměnilo a obě dvě kočky se spolu  snášejí  takže to není  tím, že by jí ta starší  třeba na ten záchod nechtěla pustit.

Prosím jestli máte někdo  s tímhle zkušenosti, poraď te mi  jak jí  to mám odnaučit.

Děkuji leny | 

| 

|    | 

Odpovědět 
		 | 

| 

Andrea.

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 20. 9. 2005 13:39:14 | 
				     | 

| 

Zkuste si pročíst diskusní fórum - je tady o tom docela hodně napsané... _________________ Andrea. (Kissy a Twix) | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

Olivka

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 20. 9. 2005 14:55:03 | 
				     | 

| 

Hlavně prosím netrestejte kočičku večer za to, že něco udělala přes den...       

Uvědomte si, že Vy přijdete, kočička Vás jde přivítat, Vy zjistíte bobky v obýváku a potrestáte ji. Myslíte že to pochopí?     Nepochopí. Kočičku netrestejte. 

Předcházejte tomu. Prostě zavírejte obývák, zkuste taky na ta místa, kde se kotě vykadilo, postavit misky s papáním. Zkuste dát jinam záchůdek. Prostě zkoušejte. 

Držím Vám moc palce.        | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

lenyen Anonymní

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 20. 9. 2005 15:28:11 | 
				     | 

| 

děkuji všem za reakce ale nemohli  by jste mi  dát odkaz  kde přesně se píše o něčem podobném???pročetla jsem toho  dost,ale většinou  se diskutovalo  jen o čúrání  mimo  misku .. podobný  problém jako mám já  jsem nenašla.. a samozřejmě zkouším.. mám kočky už  dost dlouho před tím u rodiču 13 let britského  kocourka pak  jsme si pořídili  rovnou  dva bráchy kocoury které  máme už  přes šest let a protože jsem se odstěhovala a naši  mi  mazlíky odmítli  dát tak jsem si pořídila vlastní  ale za celou  dobu co kočky mám a máme  se mi  tohle nestalo tak jsme bezradná.. pročetla jsem literaturu a zkouším měnit značky steliva dávat navíc záchod aby nemusela chodit dohormady na jeden.. je to mazel a je středem pozornosti.. spíš bych vzala to, že by mi  to začalal dělat ta starší že žárlí.. ale tohle nechápu že to je z  ničeho nic.. mám hrůzu s toho že bych jí  to neodnaučila a strachovala se při každém návratu  domů jak to tam vypadá .. 

zkusím ty misky s jídlem a máte pravdu  trestat po delší  době asi nemá  smysl..

díky leny | 

| 

|    | 

Odpovědět 
		 | 

| 

Andrea.

| 
		 | 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

KimBee

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 26. 9. 2005 8:44:41 | 
				     | 

| 

| Ahoh mam obdobny problem.Posledni tak 4 mesice mi kocka kaka mimo zachudek na lino, vykaka se do nej pouze v me pritomnosti.Ma ted kotatka je jim 26 dni nevim jestli to s nimi nema souvislost. Predtim to bylo cely rok ok.Mame jeste jednu kocku, vyzkousela jsem i dva zachudky a porad stejne.. | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

|