<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
anetka
|
Předmět: kastrace-značkování Přitlapkováno: 1. 8. 2008 6:21:10 |
|
|
je možné že si vykastrovaný kocou značkuje právě jsem ho viděla _________________ Expert na nemoci Čert, Profesionální kaskadér Miky a Profesor přírodních věd Matiáš |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 8. 2008 7:06:31 |
|
|
Možné to samozřejmě je. Záleží
1. na tom jak dlouho je vykastrovaný - hormony se mohou vyplavovat i 3 měsíce po zákroku
2. na tom v jakém věku byl vykastrovaný - zralý kocour, který byl vykastrovaný v době kdy už značkoval s tím nemusí po kastraci přestat
3. dominantní kocouři mohou značkovat bez ohledu na první dva body, obzvlášť pokud jsou v okolí další kocouři |
|
|
Odpovědět
|
|
Klea
|
Předmět: značkování po kastraci Přitlapkováno: 22. 4. 2009 21:37:54 |
|
|
Prosím o radu!!
Jaká je pravděpodobnost, že kocour bude značkovat i po kastraci? Máme doma nalezence, věk cca 11 měsíců (každý veterinář odhaduje jinak). Na radu pana doktora jsme s kastrací počkali a už nám značkuje jsem z toho docela zoufalá. Pokud by po kastraci nepřestal, tak bych to asi doma neukecala, aby tu mohl zůstat |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: značkování po kastraci Přitlapkováno: 22. 4. 2009 23:08:59 |
|
|
Klea napsal: | Prosím o radu!!
Jaká je pravděpodobnost, že kocour bude značkovat i po kastraci? Máme doma nalezence, věk cca 11 měsíců (každý veterinář odhaduje jinak). Na radu pana doktora jsme s kastrací počkali a už nám značkuje jsem z toho docela zoufalá. Pokud by po kastraci nepřestal, tak bych to asi doma neukecala, aby tu mohl zůstat |
Náš Adam taky začal očůrávat psí pelech a hračky, až všechny psí věci vystěhoval a zničil díky dennímu praní dva pelechy. Po vykastrování to ještě párkrát udělal, takže jsem radši všechno psí dala pryč a chudák čubina ležela v kuchyni na zemi. Teď už je vykastrovaný pár měsíců, Arči věci se do kuchyně vrátily a je pokoj, už nic neočůrává.
Je velká pravděpodobnost, že s tím za nějakou dobu po kastraci přestane, ale jistota to není.
Proto jsem další dva kocourky dala vykastrovat jako cca 7 měsíční, před tím, než se značkováním vůbec začali. I když se do toho vetovi moc nechtělo, nedala jsem se ukecat. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Klea
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 4. 2009 8:38:40 |
|
|
to bude možná tím...doma máme i pejska, tak asi spolu "bojují" o teritorium. Tak už je objednaný, ukecala jsem pana veterináře, ať nás vezme už zítra ráno, že spěcháme. Tak držte palce, aby s tím přestal, ten pacholek náš malej A příjemně mě i překvapila cena-500,-, čekala jsem víc. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 4. 2009 15:56:34 |
|
|
Náš kocourek značkoval cca 2 měsíce, pak šel na kastraci. Potom asi za měsíc jsem ho viděla jak značkuje lednici v kuchyni,letěla jsem zijstit situaci ale bylo to jenom jako Asi měl nějakou potřebu ale ono to nešlo. Párkrát to ještě takhle zkoušel ale naštěstí jenom naoko. |
|
|
Odpovědět
|
|
GreyZ
Založen: 18.01.2008 Příspěvky: 29 Bydliště: Velká Bíteš/Jihlava
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 4. 2009 13:45:02 |
|
|
Niki je vykastrovaný a značkuje . Dělá úplně to, co nevykastrovaní kocouři ( postoj, zvednutí ocásku...) jenom "označkované" místo potom nepáchne. Naštěstí jenom venku, tak předpokládám, že se snaží upozornit na to, že zahrada je jeho a dělá to jediným způsobem, který zná, aby odehnat případnou konkurenci. _________________ GreyZ + Nikinek + Štulinka |
|
|
Odpovědět
|
|
Linda
|
Předmět: Ahojte, Přitlapkováno: 8. 6. 2009 4:09:20 |
|
|
zajímalo by mě jestli je pravda že se po kasraci kocourka může opravdu objevit 'falešná kastrace' četla jsem že pak jsou kocourci docela zlý, než obvykle. Děkuji za radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Ahojte, Přitlapkováno: 8. 6. 2009 5:01:44 |
|
|
Linda napsal: | zajímalo by mě jestli je pravda že se po kasraci kocourka může opravdu objevit 'falešná kastrace' četla jsem že pak jsou kocourci docela zlý, než obvykle. Děkuji za radu. |
Termín "falešná kastrace" neznám a agresivita je spíš problém u některých nekastrovaných kocourů. |
|
|
Odpovědět
|
|
|