<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
dělala vám to taky kočka? |
ano |
|
7% |
[ 1 ] |
myslím že chvilinku, ale asi den |
|
28% |
[ 4 ] |
ne nikdy |
|
64% |
[ 9 ] |
|
Celkem hlasů : 14 |
|
Autor |
Zpráva |
kikule
|
Předmět: chudinka Přitlapkováno: 5. 4. 2009 11:18:02 |
|
|
Chudák náš kocour už 4x zvracel už se mu to jednou stalo a měl to asi 4 měsíce jezdila jsem k veterináři, ale bouhžel byl bezradný dostával specíální jídlo a léky, ale ani to nezabralo nakonec mu musela máma píchat sama injekce, ale nebylo to nějak zválšť lepší..nevím co s ním je zvrací vodu poraďte
děkuji předem |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 5. 4. 2009 12:41:51 |
|
|
kikule napsal: | Chudák náš kocour už 4x zvracel už se mu to jednou stalo a měl to asi 4 měsíce jezdila jsem k veterináři, ale bouhžel byl bezradný dostával specíální jídlo a léky, ale ani to nezabralo nakonec mu musela máma píchat sama injekce, ale nebylo to nějak zválšť lepší..nevím co s ním je zvrací vodu poraďte
děkuji předem |
No chudák kocourek,pokud si tvůj veterinář nevěděl rady, tak jděte k jinému.Nevím,co by ti mohl kdo jiného poradit.Ať se vám podaří najít jiného veta,který dokáže kocourkovi pomoct.
Bětka,Barunka,Maruschka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 4. 2009 13:17:03 |
|
|
Teď jsem si přečetla na povídání,kam jsi napsala,že kocourek už měl tuten problém,zvracel bezoáry.Zvracení bezoárů se opakuje,jsou to chlupy,která si kocourek spolyká,jak se myje,po nějaké době,vyzvrátí,takový váleček chlupů,vypadá to jako hovínko.Je tobré dávat kocourovi Malt-Soft pastu,podle návodu,který je uvedený,po pastě kočka nezvrací,chlupy odejdou stolicí.Tím odpadne zvracení,není potřeba dávat žádnou dietu.
|
|
Odpovědět
|
|
kikule
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 4. 2009 13:34:47 |
|
|
beta.1 napsal: | Teď jsem si přečetla na povídání,kam jsi napsala,že kocourek už měl tuten problém,zvracel bezoáry.Zvracení bezoárů se opakuje,jsou to chlupy,která si kocourek spolyká,jak se myje,po nějaké době,vyzvrátí,takový váleček chlupů,vypadá to jako hovínko.Je tobré dávat kocourovi Malt-Soft pastu,podle návodu,který je uvedený,po pastě kočka nezvrací,chlupy odejdou stolicí.Tím odpadne zvracení,není potřeba dávat žádnou dietu.
Já vím, ale on zvrací vodu.Po pastě se mi už jednou pozvracel takže raději ne dnes měl mlíko.Při zvracení ho to musí bolet, protože vyluzuje hrozné zvuky připomínající malé dítě |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 4. 2009 14:21:23 |
|
|
Já vím, ale on zvrací vodu.Po pastě se mi už jednou pozvracel takže raději ne dnes měl mlíko.Při zvracení ho to musí bolet, protože vyluzuje hrozné zvuky připomínající malé dítě
Mléko v žádném případě bych nedávala,kup pastu proti bezoárům,jinou radu nemám.Pasta se dává denně trochu asi 1cm.Moje kočky po ní nikdy nezvrací a s bezoáry nemají žádný problém,ono to chvíli trvá,než to učinkuje.
|
|
Odpovědět
|
|
kikule
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 4. 2009 9:52:58 |
|
|
beta.1 napsal: | Já vím, ale on zvrací vodu.Po pastě se mi už jednou pozvracel takže raději ne dnes měl mlíko.Při zvracení ho to musí bolet, protože vyluzuje hrozné zvuky připomínající malé dítě
Mléko v žádném případě bych nedávala,kup pastu proti bezoárům,jinou radu nemám.Pasta se dává denně trochu asi 1cm.Moje kočky po ní nikdy nezvrací a s bezoáry nemají žádný problém,ono to chvíli trvá,než to učinkuje.
Bětka,Barunka,Maruschka a Matěj | Mě právě ne kocourkovi to nedělalo dobře |
|
|
Odpovědět
|
|
jennys76
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 7. 4. 2009 9:06:10 |
|
|
kikule napsal: | Chudák náš kocour už 4x zvracel už se mu to jednou stalo a měl to asi 4 měsíce jezdila jsem k veterináři, ale bouhžel byl bezradný dostával specíální jídlo a léky, ale ani to nezabralo nakonec mu musela máma píchat sama injekce, ale nebylo to nějak zválšť lepší..nevím co s ním je zvrací vodu poraďte
děkuji předem |
Na Vašem místě bych okamžitě změnila veterináře, já mám kocourka po závažné operaci invaginace - vsunutí střev a málem jsme o něj přišli. Neváhejte a jeďte jinam. Jana |
|
|
Odpovědět
|
|
kikule
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 14. 4. 2009 19:03:07 |
|
|
jennys76 napsal: | kikule napsal: | Chudák náš kocour už 4x zvracel už se mu to jednou stalo a měl to asi 4 měsíce jezdila jsem k veterináři, ale bouhžel byl bezradný dostával specíální jídlo a léky, ale ani to nezabralo nakonec mu musela máma píchat sama injekce, ale nebylo to nějak zválšť lepší..nevím co s ním je zvrací vodu poraďte
děkuji předem |
Na Vašem místě bych okamžitě změnila veterináře, já mám kocourka po závažné operaci invaginace - vsunutí střev a málem jsme o něj přišli. Neváhejte a jeďte jinam. Jana | No on asi umře snad ne..a co tráva ta by nepomohla? |
|
|
Odpovědět
|
|
jennys76
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 14. 4. 2009 19:13:48 |
|
|
No on asi umře snad ne..a co tráva ta by nepomohla?[/quote]
Okamžitě jeďte k jinému vetovi... pokud je jeho stav tak špatný, zamyslete se nad tím jestli by nebylo lepší dát mu injekci aby se netrápil... já jsem pro to rozhodnutá, pokud se nám zase něco stane, nenechám ho už trápit, i když dnes mě doktor uklidňoval, ať se nebojím, ýe bude v pořádku. Držím Vám moc palce. |
|
|
Odpovědět
|
|
kikule
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 16. 4. 2009 8:06:11 |
|
|
jennys76 napsal: |
Okamžitě jeďte k jinému vetovi... pokud je jeho stav tak špatný, zamyslete se nad tím jestli by nebylo lepší dát mu injekci aby se netrápil... já jsem pro to rozhodnutá, pokud se nám zase něco stane, nenechám ho už trápit, i když dnes mě doktor uklidňoval, ať se nebojím, ýe bude v pořádku. Držím Vám moc palce. |
Já ti něco řeknu on měl ještě horší problémy minulý rok a vyhrabal se z toho snad se z toho vyhrabe i teď určitě zavítáme na veterinu.Jemu je vlastně dobře jenom ráno zvrací a pak normálně jí a nic nevyzvrací a zas dlaší ráno zvrací a pak jí, ale nic nevyzvrací a je mu dobře byl na tom i hůře snad se z toho vyhrabe on totiž jí stužky a seno a pak z toho zvrací potřebuje trávu na pročistění... |
|
|
Odpovědět
|
|
jennys76
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 16. 4. 2009 8:13:14 |
|
|
Já ti něco řeknu on měl ještě horší problémy minulý rok a vyhrabal se z toho snad se z toho vyhrabe i teď určitě zavítáme na veterinu.Jemu je vlastně dobře jenom ráno zvrací a pak normálně jí a nic nevyzvrací a zas dlaší ráno zvrací a pak jí, ale nic nevyzvrací a je mu dobře byl na tom i hůře snad se z toho vyhrabe on totiž jí stužky a seno a pak z toho zvrací potřebuje trávu na pročistění... [/quote]
Na stužky pozor, můžou se mu na to nasoukat střeva a pak je nutná rychlá operace.. já bych to nepodceňovala, mě začal zvracet jeden den večer a druhý den už šel na operaci, kdybych čekala, už by tu nebyl... Kupte mu trávu pro kočky, šáchor, já to zatím nepoužívám, protože dokud se mu vše nezahojí, nechci aby se namáhal zvracením, ale už jí mám objednanou... Jsou to starosti, ale snad nás všechny čekají radostnější zítřky. |
|
|
Odpovědět
|
|
kikule
|
Předmět: Re: chudinka Přitlapkováno: 18. 4. 2009 10:49:52 |
|
|
jennys76 napsal: | Já ti něco řeknu on měl ještě horší problémy minulý rok a vyhrabal se z toho snad se z toho vyhrabe i teď určitě zavítáme na veterinu.Jemu je vlastně dobře jenom ráno zvrací a pak normálně jí a nic nevyzvrací a zas dlaší ráno zvrací a pak jí, ale nic nevyzvrací a je mu dobře byl na tom i hůře snad se z toho vyhrabe on totiž jí stužky a seno a pak z toho zvrací potřebuje trávu na pročistění... |
Na stužky pozor, můžou se mu na to nasoukat střeva a pak je nutná rychlá operace.. já bych to nepodceňovala, mě začal zvracet jeden den večer a druhý den už šel na operaci, kdybych čekala, už by tu nebyl... Kupte mu trávu pro kočky, šáchor, já to zatím nepoužívám, protože dokud se mu vše nezahojí, nechci aby se namáhal zvracením, ale už jí mám objednanou... Jsou to starosti, ale snad nás všechny čekají radostnější zítřky. [/quote]Musím říci že jsme mu natrhaly trávu, samozřejmě tam kde nejezdí tolik auta a nezvrací(prozatím) |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Tráva Přitlapkováno: 24. 4. 2009 9:28:08 |
|
|
Chtěla bych jen podotknout k té trávě, že je to docela alchymie, donést kočce tu správnou trávu, která ji chutná. Ono nelze natrhat všechno zelené, co jako tráva vypadá.
Naše kočka uždibovala šáchor jen přes zimu a schválně píšu "uždibovala" protože to bylo jen v krajní nouzi, když se potřebovala zbavit srsti. Pastu mi totiž nechce. Nechutná ji ani kočičí tráva (mimochodem, to je normální osení, nemořené).
Ale když donesu tu správnou trávu, pase se jako ovečka. Takže ti, co se pokoušeli kočce nabídnout trávu a neuspěli, podívejte se na trávník pozorně a zkoušejte... _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: tráva Přitlapkováno: 24. 4. 2009 13:18:30 |
|
|
Tráva,která chutná kočkám je normální pýr,moje kočky a i pes nic jiného neokusují.Takže pokud to trháš domů je lepší vyrýt malinký kousek drnu.
Běrka, Barunka,Maruschka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Tráva Přitlapkováno: 29. 4. 2009 13:27:47 |
|
|
Schválně jsem nepopisovala žádnou konkrétní trávu, protože myslím, že tak jako ve všem, tak i v případě trávy budou různí jedinci preferovat různé druhy trávy.
S pýrem bojuji na zahrádce velmi často, ale ten naše kočka nežere. Vyrývat drn v mém případě taky nemá velký význam - Mína konzumuje jen konec trávy asi 4 cm dlouhý... _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
kikule
|
Předmět: Re: Tráva Přitlapkováno: 14. 6. 2009 19:21:49 |
|
|
Raika napsal: | Schválně jsem nepopisovala žádnou konkrétní trávu, protože myslím, že tak jako ve všem, tak i v případě trávy budou různí jedinci preferovat různé druhy trávy.
S pýrem bojuji na zahrádce velmi často, ale ten naše kočka nežere. Vyrývat drn v mém případě taky nemá velký význam - Mína konzumuje jen konec trávy asi 4 cm dlouhý... | Kocourkovi po té trávě je už dobře!! |
|
|
Odpovědět
|
|
|