<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Neonka
|
Předmět: "udržovací dieta" - struvity Přitlapkováno: 3. 5. 2009 20:08:22 |
|
|
Dobrý den vespolek,
chtěla bych poprosit všechny kdo mají u svých miláčků zkušenosti se struvity, zda by mi neporadili, které značky krmiv vyrábějí tu udržovací dietku, konkrétně masové kapsičky a jaké mají název. Náš kocour odmítá jíst hills kapsičky c/d, ty jediné má náš veterinář v nabídce tak jsem chtěla vyzkoušet od jiných výrobců.
Děkuju moc za případné odpovědi, budu moc vděčná
PS: sehnala jsem ještě od royal canin URINARY S/0 ale nejsem si jistá zda jee to obdoba hills c/d, píší tam totiž že to je na odstranění struvitů. |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: "udržovací dieta" - struvity Přitlapkováno: 4. 5. 2009 6:36:00 |
|
|
Royal Canin S/O je dieta, která "brání" vzniku struvitů a zároveň funguje jako prevence oxalátů (což jsou šutříky z druhého spectra stupnice pH)
Takže podávání těchto kapsiček by neměl být problém.
Přesto bych upozornila, že experimenty s krmením a jednotlivými značkami (byť jsou to všechno diety na tento problém určené) mohou způsobit kolísání pH a tudíž návrat problémů. Proto opatrně a při těchto změnách sledujte, zda se problém nevrací. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Neonka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 5. 2009 8:12:51 |
|
|
Děkuju za odpovědi,
April, děkuju, tak to abych to radši neriskovala. Šlo mi spíše o to, že mi máme tuto udržovací dietku do hills c/d. Granulky mu chutnají moc, ale protože se mi zdálo, že málo pije, chtěla jsem mu dopřáv i masové kapsičky ale ty od hills mu bohužel moc nejedou. Chtěla jsem je proto nahradit jinou značkou. Ale nejspíš to radši nechám být.
Nevíte tedy náhodou někdo, zda může kočka, která má tyto problémy dostat třeba čistý masový vývar bez soli a koření nebo třeba zředěné kočičí mléko? Abych do něj dostala alespoň o trochu více vody než vypije. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 5. 2009 8:20:09 |
|
|
Klidně zkuste jinou značku. Jen při jejím zkoušení kocourka víc sledujte, jak čůrá a jestli je vše OK, a nekombinovat, ale držet se po nějakou dobu jedné značky. Spíš jsem jen chtěla upozornit, abyste nepodlehla dojmu, že když jde o dietu, že se přece nemůže nic stát. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re Přitlapkováno: 4. 5. 2009 8:52:52 |
|
|
Ano, čistým masovým vývarem je možné i při těchto problémech ochutit kočce vodu na pití. _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
|