<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kateřina Urbanová
|
Předmět: výstava Přitlapkováno: 14. 7. 2009 10:16:53 |
|
|
Tak to je skvělé. Ráda se devonský miminka podívám. Jsou to krásné kočky.
Tohle vypadá také na krásné miminko polo devonka. Asi to bude jen chybný název u prodeje jako sphynx. V devonech se moc nevyznám, tak nevím.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/3828679/Sphynx-kanadsky-s-PP.php |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
|
|
Odpovědět
|
|
Kateřina Urbanová
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 10:39:28 |
|
|
Taky jsem z toho byla paf. No když opominu ten extrémní stupen chlupatosti, tak mě zase nejde dohromady tvar hlavinky na sphynxe. Podle mě je to bud chyba v názvu, nebo se ke sphynxí mamince nějak dostal devon tatínek, který se u tohoto chovatele také nachází. To by v tomto případě odpovídalo a miminko je jak hlavinkou, tak chlupama Devonek jako vyšitej. No proč, ale ne, když se kříženci sphynx-devon už objevují na výstavách. To mohu potvrdit na lonské výstavě v Olomouci takové miminko vystaveno bylo a světe div se i papíry to mělo. Bože, bože kam tohle vše povede? Já bych napsala kam, ale raději ne Snad jen, že je to opravdu dost smutné a takto dopadá chov pokud se dostane do nesprávných rukou. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Bazos Přitlapkováno: 14. 7. 2009 10:43:57 |
|
|
Sfinxie napsal: | Ze by dalsi "seriozni chovatel"????? |
Jen pan Navrátil ze Sopřeče. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Re: Bazos Přitlapkováno: 14. 7. 2009 10:58:30 |
|
|
April napsal: | Sfinxie napsal: | Ze by dalsi "seriozni chovatel"????? |
Jen pan Navrátil ze Sopřeče. |
To me podrz! Tak tomu rikam zachovani rasy. Rasa = neidentifikovatelna. Jako mimusko je to roztomile. To je jasne. Ale jestli je to spravne ... to teda nevim! Co kdyz si to nekdo koupi a bude s tim dal mnozit a prodavat kotata jednou jako Sphynxe a pak jako Devony????? Heee? _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 11:15:55 |
|
|
Tak to je tedy dílo-vypadá to spíš jako devonek než jako sphynx-z toho to nemá absolutně nic-to musí snad být omyl-nechápu.......... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Anonymni kotatko Přitlapkováno: 14. 7. 2009 12:37:59 |
|
|
Vsimli jste si, ze tam pise, ze je to kote s PP? To by me zajimalo, jake PP ma?! Tak bud je to podvodnik a micha to jak se mu zalibi, anebo tech kocek ma tolik, ze uz se v tom sam nevyzna. Anebo je to samozrejme omyl. Ale ten popis ke kotatku spis naznacuje podvod... teda mi to tak prijde. _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 12:42:37 |
|
|
tatiana napsal: | Tak to je tedy dílo-vypadá to spíš jako devonek než jako sphynx-z toho to nemá absolutně nic-to musí snad být omyl-nechápu.......... |
Pánovi jsem poslala mail, jestli si dělá z lidí srandu, cože je to za sphynxe, tak jsem zvědavá, zda se ozve. Neozve, moc bych se divila, kdyby ano. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 12:45:03 |
|
|
Néé, neozývat se, prosím, hlavně vůbec nezmiňovat Modrého kocouře, ať se sem zase nevrátí a netapetuje to tu svými příspěvky o cenzuře a bratrstvech kočičí pracky! Jen ať ho sem nepřivoláme!
Stačí si dohledat příspěvky od nicku Chovatel a rázem vám bude jasné, že přes tohle opravdu vlak nejede a ani dotazama ničeho nedocílíte, neboť je přesvědčen o perfektnosti svých chovů. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Naposledy upravil April dne 14. 7. 2009 12:48:32, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Anonymni kotatko Přitlapkováno: 14. 7. 2009 12:47:58 |
|
|
To je hruza.
Ale taky myslite, ze to asi nebude cista rasa? _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
Kateřina Urbanová
|
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: To snad ne! Přitlapkováno: 14. 7. 2009 13:18:26 |
|
|
No tak me fakt trefi! Co to je za parchanta? Vsak to je ten stejny, co tam vlozil inzerat s neidentifikovatelnym kotatkem! Pry ze proda i nakrytou! To je prasarna! Nechapu, nechapu, nepochopim, neakceptuji, ne, ne, ne! _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 15:03:17 |
|
|
Tohle si vážně žádné zvíře nezaslouží Bohužel, dokud se najdou jedinci, byť třeba jen neznalí, co budou od takových inzerentů nakupovat, asi podobné inzeráty hned tak nevymizí _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:34:16 |
|
|
Ono potíž je v tom, že zrovna tenhle pán, jak jsem už psala, tu celkem úspěšně exhiboval. A kdo si dá práci, tak si to může celkem snadno dohledat jeho příspěvky. Jak říkám, nechci ho znovu přivolávat.
Ti, co jste jej nezažili, budete mít jasno v jeho vystupování, uvažování a celkově zjistíte, že se můžete nejspíše opravdu jen rozčilovat. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Kotatko Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:36:11 |
|
|
Ten inzerat uz je smazany. _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
Kateřina Urbanová
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kotatko Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:43:20 |
|
|
Tamtamy .... _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Re: Kotatko Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:50:50 |
|
|
April napsal: | Tamtamy .... |
To je uplne jedno, ze upravil inzerat. Chce prodat triletou chovnou kocku! Klidne i nakrytou! Prase! _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:51:59 |
|
|
Je fakt Boží, co vše tu dovedeme na základě dedukcí vykonstruovat Tohle fórum je snad prokleté _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:56:16 |
|
|
Oldo, v tomto s Tebou musím nesouhlasit... že se pán, nebo jeho dcera sekl a napsal sphynx namísto devon, to beru. Stát se to může. Je to divné, ale přípustné.
Ale že inzeruje to, že prodá březí - i nebřezí tříletou (myslím, že psal tříletou) kočku sphynx, to je teda moc. |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 16:59:35 |
|
|
To je jasná věc, měl jsem na mysli sphynxe -devona. _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Divne Přitlapkováno: 14. 7. 2009 17:46:11 |
|
|
fofo177 napsal: | To je jasná věc, měl jsem na mysli sphynxe -devona. |
Jup, to, ze se spletl chapu. Ale to je uplne jedno. Protoze jeden a ten stejny clovek chce prodat i tu triletou kocku. Jde porad o jednoho a toho stejneho pana, ktery je na Bazosi pod jmenem "rom". _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
Karolina Leitnerova
Založen: 02.02.2006 Příspěvky: 361 Bydliště: La Maison De Lions
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 17:49:18 |
|
|
fofo177 napsal: | Je fakt Boží, co vše tu dovedeme na základě dedukcí vykonstruovat Tohle fórum je snad prokleté |
Já nic vykonstruovaného nevidím, jen čtu:
chovná kočka 3 roky ,registrace TICA,početné vrhy ,testy.Velmi přítulná,na chov,výstavy,miláčka,alergikum. Mohu nakrýt,prodám nakrytou.Její kotata uvidíte,kocour bicolor čokoládový a modrobílé ,bicolor modré ,kočky uvidíte. _________________ Karolina |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 17:56:15 |
|
|
Je třeba to číst celé a také nededukovat, o pár řádek výše píšu že jsem měl na mysli "sphynxí" kotě. _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
Karolina Leitnerova
Založen: 02.02.2006 Příspěvky: 361 Bydliště: La Maison De Lions
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 18:01:33 |
|
|
Kateřina Urbanová napsal: | Taky jsem z toho byla paf. No když opominu ten extrémní stupen chlupatosti, tak mě zase nejde dohromady tvar hlavinky na sphynxe. Podle mě je to bud chyba v názvu, nebo se ke sphynxí mamince nějak dostal devon tatínek, který se u tohoto chovatele také nachází. To by v tomto případě odpovídalo a miminko je jak hlavinkou, tak chlupama Devonek jako vyšitej. No proč, ale ne, když se kříženci sphynx-devon už objevují na výstavách. To mohu potvrdit na lonské výstavě v Olomouci takové miminko vystaveno bylo a světe div se i papíry to mělo. Bože, bože kam tohle vše povede? Já bych napsala kam, ale raději ne Snad jen, že je to opravdu dost smutné a takto dopadá chov pokud se dostane do nesprávných rukou. |
Kateřino, přikřižování Devonů ke Sphynxům (nikoliv naopak) je pod TICA stále vedle Americké krátkosrsté povoleno. Takoví kříženci - varianti dostanou PP a mohou na TICA výstavách soutěžit o tituly. Sice s přikřižováním Devonů majoritní část chovatelů ve světě nesouhlasí, povolené to ale je. Tak jako každé přikřížení jiného plemene to ale musí být děláno s jasnou vizí a nějakým chovatelským záměrem. Negativa ktrá jmenovitě přikřížení Devonrexů přináší, jednoznačně převišují pozitiva. Takže otázkou zůstává jaký je tedy benefit z takového křížení pro plemeno Sphynx. _________________ Karolina |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 18:02:18 |
|
|
To vykonstruování bylo nejspíše na mou zmínku o tamtamech, ta úprava inzerátu o kotěti
Nicméně pravděpodobně podnětem pro změnu, resp. opravu podivného popisu v inzerátu, kdy na fotce byl devon a v textu sphynx, byl asi Tatianin dotaz na dotyčného inzerenta _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 21:56:21 |
|
|
Přesně tak, na mail mi neodpověděl, což jsem ani nečekala, ale do cca 10ti minut byl inzerát předělaný. V tomhle se prostě spletl, což sice příliš nechápu, ale budiž, stát se může.
Ale to s tou nabízenou chovnou (a jak je vidět dost chlupatou) sphynxí ubohou holkou, kterou je ochoten prodat i nakrytou, tak to je tedy síla - to ukazuje přesně na jeho vztah ke zvířatům. Pouze živé mašiny na peníze. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 22:10:55 |
|
|
for Tatiana:
to je prostě bez debat, tady není co řešit
A před takovými by se mělo varovat, varovat a varovat... _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
Sfinxie
|
Předmět: Kocici mama Přitlapkováno: 15. 7. 2009 22:14:20 |
|
|
Je to smutne. Strasne smutne.
Copak se neco takoveho neda zakazat? A kdo si takovou kocicku koupi? Co s ni bude delat dal? Myslim, ze pokud si ji nekdo koupi, tak je asi jasne, co s ni bude delat. Jedine, ze by mela stesti a nekdo by si ji koupil z litosti a pak se o ni dobre postaral. Zustanu u sve naivity, ta me uklidni. _________________ Marketa Kraut |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 22:19:21 |
|
|
For Sfinxie:
zakázat se to nedá, samozřejmě to mohou řešit pravidla chovatelských spolků, ale v našem právním řádě vyšší bere, to znamená pokud věc odporuje například nějakým stanovám, ale neodporuje zákonu vyšší právní síly, nic se neděje, jako člen můžu být třeba vyloučen z nějakého spolku, jehož stanovy jsem porušil, ale to je tak asi vše. Podle našeho právního řádu, ač se vám to může zdát neuvěřitelné, zvíře je VĚC. _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
|
|
Odpovědět
|
|
|