<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
nelval
|
Předmět: problém se stelivem Přitlapkováno: 5. 7. 2009 9:59:43 |
|
|
Dobrý den,
chtěla bych se poradit se zkušenými chovateli. Používáme kočičí stelivo biokats se svěží vůní a donedávna bylo vše v pořádku. Ovšem teď přes ta vedra a dusna se stelivo proměnilo v kaši, kočička v tom samozřejmě nechce vůbec hrabat, strašně čpí a nejde to prakticky ničím vysušit. Ráda bych se proto zeptala, zda máte v letních měsících se záchůdky podobný problém, že by stelivo jaksi navlhlo, nebo je chyba ve stelivu. Možná jsme koupili nějaké staré.
Vůbec nehrudkuje, vznikne jen nějaká kaše a nejde ze záchůdku vůbec vybrat.
Budu Vám vděčná, za vaše názory a zkušenosti. |
|
|
Odpovědět
|
|
lilinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 7. 2009 14:00:16 |
|
|
ja mám podobný problém s cats best oko plus. tiež to nechápem |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 7. 2009 18:56:24 |
|
|
My používáme biokats natural a vše je v naprostém pořádku i přes ty vedra a vysokou vlhkost vzduchu. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 7. 2009 22:33:15 |
|
|
lilinka napsal: | ja mám podobný problém s cats best oko plus. tiež to nechápem |
Používám bez problémů řadu měsíců. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 7. 2009 12:17:17 |
|
|
Kvalita BioKatsu šla v posledních měsících celkově dolů, prostě se nějak zhoršilo, rychleji zasmrádlo, špatně hrudkovalo, přišlo mi, že má i větší "kamínky".
My přešli na BioSand bílý, parfémovaný ... a zatím 100% spokojenost, jen je dost jemný a hrudkuje tak dobře, že se hrudky vůbec nerozpadaj, a musíme častěji dosypávat. Ale tím, že se vybere všechno načůraný, tak vůbec nezapáchá. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
bibiana27
|
Předmět: Re: problém se stelivem Přitlapkováno: 6. 7. 2009 15:17:30 |
|
|
Ahojky,
ja teda BioKats a Oko uz nepouzivam, nejak se masemu mazlikovi nezamlouvali. Ted mame uz delsi dobu Mikese White Premium a jsme moc spokojeni. Nezapacha a dobre hrudkuje. _________________ BB27 |
|
|
Odpovědět
|
|
lilinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 7. 2009 18:20:42 |
|
|
používame cats best oko tiež už pár mesiacov a bola som spokojná,mačky tiež.teraz je z toho taká vlhká pilinová masa.kúpila som zverlit a skúšobne nasypala do druhého wecka. a chodia len tam. wecko s cats prestali používať! |
|
|
Odpovědět
|
|
Gabouš
|
Předmět: Re: problém se stelivem Přitlapkováno: 7. 7. 2009 15:34:54 |
|
|
nelval napsal: | Dobrý den,
chtěla bych se poradit se zkušenými chovateli. Používáme kočičí stelivo biokats se svěží vůní a donedávna bylo vše v pořádku. Ovšem teď přes ta vedra a dusna se stelivo proměnilo v kaši, kočička v tom samozřejmě nechce vůbec hrabat, strašně čpí a nejde to prakticky ničím vysušit. Ráda bych se proto zeptala, zda máte v letních měsících se záchůdky podobný problém, že by stelivo jaksi navlhlo, nebo je chyba ve stelivu. Možná jsme koupili nějaké staré.
Vůbec nehrudkuje, vznikne jen nějaká kaše a nejde ze záchůdku vůbec vybrat.
Budu Vám vděčná, za vaše názory a zkušenosti. |
Tak to nejsem naštěstí sama, kdo je šílený z toho, že jde vybírat hrudky a ony se rozpadají.... takže přidávám se do klubu těch, co mění biokats za jiné stelivo! _________________ Gabouš a kočandy |
|
|
Odpovědět
|
|
mishan
|
Předmět: .. Přitlapkováno: 7. 7. 2009 20:11:32 |
|
|
Já biocats používám a jsem úplně spokojená,pytel mám doma asi měsíc,nemůžu si ztěžovat...super stelivo... |
|
|
Odpovědět
|
|
lucijenda
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 7. 2009 16:05:36 |
|
|
Myslím že je to hlavně způsobeno vlhkostí vzduchu, ale jestli můžu ještě něco poradit, tak se podívejte na odkaz: http://kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?t=6228
je to diskuze o stelivu Biokats Fresh, místo 5kg a 10kg balení jsou nyní v prodeji 7l balení a ty jsou s kvalitou úplně někde jinde, tak si to přečtěte a zkontrolujte co to vlastně máte doma zač. |
|
|
Odpovědět
|
|
Gabouš
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 10:43:41 |
|
|
lucijenda napsal: | Myslím že je to hlavně způsobeno vlhkostí vzduchu, ale jestli můžu ještě něco poradit, tak se podívejte na odkaz: http://kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?t=6228
je to diskuze o stelivu Biokats Fresh, místo 5kg a 10kg balení jsou nyní v prodeji 7l balení a ty jsou s kvalitou úplně někde jinde, tak si to přečtěte a zkontrolujte co to vlastně máte doma zač. |
Ozkoušeno, je to tak, 10 kg balení je úplně v pohodě, krásně hrudkuje a vonííííí! _________________ Gabouš a kočandy |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 11:40:08 |
|
|
Ahojky , a nevite nekdo o stelivu, ktere se da splachovat do zachodu a voni???Pouzivam cat best oko plus a je dobre,ale mohlo by vonet.
Me vyhovovala biocats fresh s vuni jarni travy,ale to se zase nemuze splachovat
pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 12:17:47 |
|
|
PAVITA napsal: | Ahojky , a nevite nekdo o stelivu, ktere se da splachovat do zachodu a voni???Pouzivam cat best oko plus a je dobre,ale mohlo by vonet.
pavla |
No mě osobně tohle stelivo voní po dřevě, jinou vůni nepotřebuju, žádné syntetické vůně se mi nelíbí. A ta možnost splachování do WC je prostě nedostižná, hlavně v zimě. Když mám kočičí WC v koupelně, kde je i naše WC, tak je to naprosto ideální řešení. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 12:21:07 |
|
|
Me voni take po dreve ,ale jen par dni, pak nevoni vubec :(ja mam prave WC pro cicu take na zachode,takze nic jineho nez splachovani do zachodu si uz neumim predstavit |
|
|
Odpovědět
|
|
lucijenda
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 12:33:28 |
|
|
A nechcete tedy zkusit jen nejaky vonavy deodorant pro kocici wc?Kdyz stelivo vyhovuje tak bych nemenila jen bych pridala tu vuni. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 7. 2009 12:44:04 |
|
|
Mate pravdu LUCIJENDO, proctu co jiz bylo napsano a uvidim
pavla a emmicka |
|
|
Odpovědět
|
|
Catca
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 7. 2009 13:37:50 |
|
|
PAVITA napsal: | Ahojky , a nevite nekdo o stelivu, ktere se da splachovat do zachodu a voni???Pouzivam cat best oko plus a je dobre,ale mohlo by vonet.
pavla |
Na výstavě v Ostravě jsem dostala jako dárek polské stelivo Pinio, které se dá spláchnout do záchodu. Je fajn, ale taky má malou nevýhodu - je tak lehké, že ho kočka prostě vynese na tlapkách ze svého záchodku ven. Tak ho kombinuju s Biocatsem, u kterého jsem též pozorovala zhoršení kvality. Teď mám nový 10 kg natural, tak uvidím. |
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 7. 2009 18:29:14 |
|
|
tatiana napsal: | lilinka napsal: | ja mám podobný problém s cats best oko plus. tiež to nechápem |
Používám bez problémů řadu měsíců. |
Taky používám a pach nikde. Ani teď v těch vedrech. _________________ Izzy & Nammu & Jimmy Blue
www.irkabayacats.wbs.cz
www.irkabaja.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
lilinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 7. 2009 19:42:26 |
|
|
teraz skúšam hunds best oko a páči sa mi tuším viac |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2009 13:20:14 |
|
|
|
Měla jsem na vyzkoušení ze zooplusu pytel dřevitého Porta Pine. Vonělo pěkně. Do záchodu se vyhazuje bez problémů. Jediná vada je to vynášení ze záchodku, to jsem řešila kobercovou předložkou před budkou. Ale dál jsem si ho neobjednala, zdálo se mi relativně drahé. |
|
|
Odpovědět
|
|
bia2
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 8. 2009 20:58:39 |
|
|
Zdravím všechny,
Nedá mi to a přece se připojím:) Po přečtení tady na foru začalo u nás zkoušení různých podestýlek, protože biokats fresh nám při dvou čičikách naprosto přestal vyhovovat jak tu mnoho lidí píše. Začali jsme zkoušet, když některá podestýlka dobře hrudkuje a nesmrdí, tak se zase tuze vynáší (cats best)
Teď máme bisoand bílý jak zde psala April, je super, voní,hrudkuje ale drobný píseček je všude, chci se zeptat jestli ten druhý růžový biosand je taky takový píseček? A jaké máte zkušenosti popřípadě se Zverlitem hrubým zeleným, biokatsem sepiolitem či jakýmkoliv biosandem? děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 8. 2009 19:39:56 |
|
|
ahoj april, prosim te, chtela bych vyzkouset biosand, nevis, kde ho maji kamennem obchode_?v petcentru ho nevedou, mezi nami petcenter je hruza maji pouze biokats ...
diky moc pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 5:43:38 |
|
|
V kamenném obchodě jsem ho neviděla, ale myslím, že pro pražáky je nejpohodlnější vzít to v Happy Animals a vyzvednout si to u nich v Dělnický (případně v jejich skladě v Horních Počernicích), nebo v Allpetu, kde ale nemají tu kombinaci v červeným obale - hrudkující, parfémovaný a bílý, anebo taky ho mají v chýňským zverimexu - http://www.zverimex-chyne.cz/kocky/toalety--steliva
Jinak dostupnost nic moc no. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 7:20:50 |
|
|
April, diky moc, to je skoda, ze ho nemaji v kamennem...
A ty pouzivas ruzovy vid? Tam je rozdil oproti cervenemu jen v tom, ze je sedy?
pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 7:25:09 |
|
|
Používáme červený - oproti růžovému je červený navíc ještě bělený. Růžový je šedý. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 8:14:33 |
|
|
tak to je skoda, protoze allpet mam kousek od domova,ale prave me vice laka ten cerveny beleny ten happyanimals je v delnicke a to je pro me trosku z ruky a objednavat pres internet pouze podestylku mi prijde divne.Krmeni mam totiz primo od veta, takze nemam co jineho objednat.
A voni dobre?
pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 8:21:40 |
|
|
mně voní příjemně. subjektivně mi voní líp a výrazněji než fresh od biokats, ale je to taková jemná vůně, typově jiná než fresh, není květinová, píšou, že připomíná dětský pudr, což možná i jo. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 8:28:06 |
|
|
April, jsi me tak naladila, ze bych ho chtela koupit hned...jen nevim jak ho objednavat, to budu muset vymyslet... |
|
|
Odpovědět
|
|
kaja-montana
|
Předmět: bio kat's Přitlapkováno: 17. 8. 2009 9:39:59 |
|
|
já BIO KAT'S použíívám a jsem s ním spokojená.Akorát ty kamínky dělají nepořádek |
|
|
Odpovědět
|
|
Milena
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 8. 2009 14:21:07 |
|
|
Pozor, hlavně neudělejte tu chybu co já. Omylem jsem koupila Biosand NEHRUDKUJÍCÍ v modrém obalu. Horší kočkolit jsme neměli. Po jednom kočičím vyčůrání už smrděl. Takže se v podstatě nedá použít opakovaně. _________________ Kryšpín & Elisha & Yorik |
|
|
Odpovědět
|
|
|