| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| 

| Značkuje váš nekastrovaný kocour? |  
		| 

| Nemám nekastrovaného kocoura |  | 63% | [ 12 ] |  
			  | Značkuje, ale málo, dá se to vydržet |  | 15% | [ 3 ] |  
			  | Značkuje často a hodně |  | 0% | [ 0 ] |  
			  | Značkování jsme vyřešily |  | 0% | [ 0 ] |  
			  | Náš nekastrovaný kocour nikdy neznačkoval |  | 21% | [ 4 ] |  |  
		| Celkem hlasů : 19 |  
 | 

| Autor | Zpráva | 

| tatiana 

| 

| Předmět: Značkující chovný kocour 
  Přitlapkováno: 30. 6. 2009 9:40:36 |   |  
				| 
 |  
				| Chci se zeptat zkušených chovatelů, kteří mají doma vlastního chovného kocoura a ten značkuje-stříkne malou loužičku moči na kde-co, jak to řeší. Kocoura mám v bytě, nepřipadá v úvahu, abych ho někam zavřela a byl tam sám, je to můj miláček. Máte na to někdo nějaký recept, nebo to holt musím vydržet a brát to jako daň za koťátka...   
 P.S. Do ložnice, kam chodí velmi rád, ho pustím pouze s nasazenými kalhotkami-jinak mám okamžitě očurděnou postel, ale trvale mu je nechávat taky nechci.

http://www.prestickekocenky.cz
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| Aprilka 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 6. 7. 2009 11:17:55 |   |  
				| 
 |  
				| Náš nekastrovaný kocourek měl tendenci značkovat v období, kdy mu bylo cca 1-1,5 roku, teď mu jsou dva a hodně se zklidnil. Několikrát nám načůral do peřin, dokonce i když jsme tam zrovna leželi! To jsem vyřešila výměnou peří za deku, co se dá prát v pračce. A pak je v oblibě koš s čistým prádlem, se spinavým a skříň, tam se ho snažím nepouštět. _________________
 Aprilka, Chiqui a Diego
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Míša* 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 18. 7. 2009 19:22:56 |   |  
				| 
 |  
				| Ahoj Tatiano, kamarádka má podél zdí umístěné plexisklo uchycené v dřevěném držáku. Není to upevněno ke zdi, tak to může podle potřeby přemisťovat. Vyřešila tak nejčastěji očůrávaná místa a v interiéru to vypadá dobře.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| tatiana 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 20. 7. 2009 0:11:59 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Míša* napsal: |  	  | Ahoj Tatiano, kamarádka má podél zdí umístěné plexisklo uchycené v dřevěném držáku. Není to upevněno ke zdi, tak to může podle potřeby přemisťovat. Vyřešila tak nejčastěji očůrávaná místa a v interiéru to vypadá dobře.
 | 

Hm, tak to si nějak neumím představit..........

|  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| Míša* 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 23. 7. 2009 8:49:51 |   |  
				| 
 |  
				| Nemám foto a hned tak by asi nebylo, tak to zkusím lépe popsat. 
 Byla to tabule plexiskla ve tvaru obdelníku vysoká asi 25-30 cm a dlouhá podle délky zdi (nebo můžeš použít cokoliv, co se dá omývat).
 To plexisklo je vsunuté do dřevěných držáků a ten držák je ve tvaru obráceného téčka. _I I_

Vyráběl to myslím její manžel, takže šířka a výška toho téčka spíš podle vlastního uvážení a počet držáku podle délky zdi. Jí stačily dva držáky, na každý konec jeden.

Je to celkem jednoduchá konstrukce, akorát to hrozně složitě popisuji...
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| tatiana 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 23. 7. 2009 9:35:17 |   |  
				| 
 |  
				| Díky za radu, akorát můj syčák neočůrává zdi u země, ale třeba zeď u okna z parapetu, vyskočí si na klavír a z něj si cákne, a tak...  Takže tohle můj problém neřeší   
 Ale zase-mohlo by být i hůř, nedělá to denně, jen někdy, a prozatím to je snesitelné. Tak to řešit nebudu.

|  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| amigapower 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 23. 7. 2009 19:34:03 |   |  
				| 
 |  
				| Pokud kocour značí na svoje "oblíbená místa", u mně se ukázalo jako nejlepší řešení vybrat nejméně obtížné místo pro úklid a položit na něj noviny, ostatní místa postříkat citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou (kočky nesnáší citrusy). Časem, kdy už si kocour zvykne značit na noviny, to chce podložit noviny tácem a pomalu po pár centimetrech přetahovat misku s novinami k záchůdku až se za pár dní dostaneme až k záchůdku, stačí položit kus těch novin do záchůdku a je po problému. Zabralo to jak na mou kočku domácí která značila, tak na mého devoního kocoura, kočka značit přestala už dávno a kocour značí jen v záchůdku a sem tam, když člověk někde nechá ležet igelitový pytlík, nebo tašku. Musím dodat, že chovné kocoury mám dva a nijak je nesegreguji. Místo citronové šťávy lze samozřejmě použít specializovaný výrobek, nicméně člověk zbytečně platí za stejný efekt. _________________
 DEVON REX ZPŮSOBUJE ZÁVISLOST !!!
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| tatiana 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 23. 7. 2009 19:44:48 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | amigapower napsal: |  	  | Pokud kocour značí na svoje "oblíbená místa", u mně se ukázalo jako nejlepší řešení vybrat nejméně obtížné místo pro úklid a položit na něj noviny, ostatní místa postříkat citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou (kočky nesnáší citrusy). Časem, kdy už si kocour zvykne značit na noviny, to chce podložit noviny tácem a pomalu po pár centimetrech přetahovat misku s novinami k záchůdku až se za pár dní dostaneme až k záchůdku, stačí položit kus těch novin do záchůdku a je po problému. Zabralo to jak na mou kočku domácí která značila, tak na mého devoního kocoura, kočka značit přestala už dávno a kocour značí jen v záchůdku a sem tam, když člověk někde nechá ležet igelitový pytlík, nebo tašku. Musím dodat, že chovné kocoury mám dva a nijak je nesegreguji. Místo citronové šťávy lze samozřejmě použít specializovaný výrobek, nicméně člověk zbytečně platí za stejný efekt. | 

S tou citronovou šťávou jsem to nevěděla-já vše omývám neředěným octem. Vyzkouším citrón. Jen oblíbená místa jako taková bohužel nemá, nikdy nevím, kam si cákne
  ... _________________
 Tatiana,  Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj,  Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

|  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| amigapower 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 26. 7. 2009 21:12:26 |   |  
				| 
 |  
				| ...jinak teda, čekal jsem aspoň "díky nechci ho" ať už by to bylo z jakéhokoliv důvodu...  _________________
 DEVON REX ZPŮSOBUJE ZÁVISLOST !!!
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

|  |