<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Reg
|
Předmět: Felinoterapie Přitlapkováno: 30. 7. 2009 12:32:12 |
|
|
věnujete se někdo se sfinxíkama felinoterapii? když vidím, jak jsou naše kočky nekskutečně mazlivé, tak si říkám, že by byl sphynx vhodný adept na tento "koníček"... |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 7. 2009 14:03:06 |
|
|
dobré odpoledne všem,
felinoterapii a canisterapii se sice nezabývám, ale chodím s naším pejskem do domova důchodců. Občas sebou vezmu i některou sphynxí slečnu. Zvlášť Iterey. Té to dělá móóóc dobře.
Asi se naše občasné návštěvy DD tímto odborným termínem přímo takto odborně nazvat nedají, ale výsledky jsou jednoznačné. Babičky i dědečkové přímo září štěstím
Hanka |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
|
|
Odpovědět
|
|
Nefinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 7:13:30 |
|
|
Dobrý den,
jsem tu nová a nějak nevím co je to ta Felinoterapie, může mi to někdo vysvětlit?
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 7:25:08 |
|
|
Nefinka napsal: | Dobrý den,
jsem tu nová a nějak nevím co je to ta Felinoterapie, může mi to někdo vysvětlit?
Děkuji |
Ve zkratce: Jazykovědně: felis - kočka, terapie - léčba. Tedy léčba kočkou. Felinoterapie je léčebný kontakt mezi člověkem a kočkou, neboli psychosociální a rehabilitační metoda podpory zdraví využívající pozitivního působení kontatku člověka s kočkou,poskytující motivační podněty k uzdravení, odpočinku či stabilizaci organismu.
O pár příspěvků výše jsem dával odkazy na články k tomuto tématu. _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 8. 2009 7:29:18 |
|
|
Dobrý den!
Felinoterapie je podpůrná léčba somatických, zejména však psychických onemocnění lidské osobnosti formou kontaktu s kočkou.
Hezky zpracované info má na webu např. právě CHS SIMON, zde:
http://www.chssimon.wz.cz/felinoterapie.htm
Můj osobní názor je, že já bych se svým sphynxem felinoterapii (kromě té naší domácí denodenní) neprováděla. Nevím, jestli mohu srovnávat s canisterapií, ale pro zvíře je to nesmírně psychicky náročné a zatěžující. I když je to samozřejmě baví a cítí se v tom prostředí dobře, tak přece jen "absorbují" vše kolem a myslím si, že konkrétně pro sphynxe by to bylo velmi vyčerpávající. Určitě, nejsou to žádné křehotinky, ale přece jen jsou dost citliví a vnímaví. |
|
|
Odpovědět
|
|
|