<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Maxik
|
Předmět: Cestovani s kocourem do UK Přitlapkováno: 20. 10. 2007 10:56:39 |
|
|
Ahoj, nevite nekdo, jak cestuji kocouri do UK? Zaslechl jsem neco o karantene a to by se mi vubec nelibilo.
Ale rad bych po Novem roce vyrazil. Prosim, poradte. Maxik
http://cargo.czechairlines.com/en/cargo/cargo_download/car_petinformace.doc
Podle tohoto odkazu by vse melo byt OK, i kdyz nejspis nepoletim, ale pojedu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Re: Cestovani s kocourem do UK Přitlapkováno: 20. 10. 2007 12:54:51 |
|
|
Maxik napsal: | Ale rad bych po Novem roce vyrazil. . |
A máte testy na protilátky na vzteklinu?
Karanténa je skutečně zrušená, ale kočka musí mít test na titr protilátek na vzteklinu - dělá ho určitě Liberec a taky už nově v Praze, ale nevím kde přesně. Test musí být udělaný myslím půl roku před cestou .... doporučuji pořádně dohledat nebo kontaktujte mgr.Katku Horáčkovou z chovatelské stanice somálských koček, mail : katka.radkova@seznam.cz , ta byla nedávno v Anglii s kočkami na výstavě, řekne Vám přesně. _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
|
|
Odpovědět
|
|
Radeclyf
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 23:06:05 |
|
|
Do UK cestovat se zvířetem je opravdu hodně složité. Firma,která zajišťuje přepravy zvířat říká, že do UK je to potřeba začít vyřizovat 6 měsíců dopředu. Mají uplne nejhorsi pravidla ze vsech.
Dcera mi ma v prosinci dovezt mainske kote z USA a mela letet pres UK. Let jsme zrusili a musime najit jineho dopravce i cestu. Pres anglany to teda radsi ne. |
|
|
Odpovědět
|
|
Maxik
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2007 23:18:32 |
|
|
Do UK to není hrozné. Jen je třeba mít serologické vyšetření a počkat 6 měsíců. Jinde stačí to sérologické vyšetření měsíc po očkování. Tak jak poslal tif, je to OK. Maxika máme s čipem od r. 2005, je pravidelně očkovaný. ¨
Děkui všem za odpovědi. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 11. 2007 11:24:03 |
|
|
Radeclyf napsal: | Let jsme zrusili a musime najit jineho dopravce i cestu. Pres anglany to teda radsi ne. |
Jak už jsem Vám psala v soukr.mailu, pro tranzit (pokud kočka neopustí letiště a pokračuje v cestě) platí jiná pravidla. Tam není potřeba půlroční lhůta. _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 10. 2009 9:48:48 |
|
|
o podmínkách cesty do UK jsem si celkem načetla, ale neumím si představit to vlastní provedení přepravy. Zvažuji stěhování do UK a nevím zdali je lepší jet s kočičákama 24hod autem nebo pár hod letadlem. Nedají se nějak uspat na cestu? Připadá mi to pro ně strašně kruté |
|
|
Odpovědět
|
|
|