<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Zuzana (kocur Eddie)
|
Předmět: Chrapot, dusenie Přitlapkováno: 5. 1. 2010 11:22:55 |
|
|
Ahojte,
hladala som v celom fore, ale nikde som nenasla zmienku o tom, coho dosledkom by mohol byt chrapot u macicky.
V nedelu vecer som priniesla mojho kocura po 2 tyzdnoch z hotela pre macky. Chodieva tam uz 5 rokov a doteraz nemal ziadne problemy.
No prvu noc doma sa zacal z nicoho dusit. Zneje to ako velmi hlasny chrapot/sipanie, ako keby mal problemy s dychanim. Po chvili to prestalo no za noc sa este viac krat zopakovalo. Tuto druhu noc sa mu to stalo uz asi len 4x. Inak nejavi ziadne ine priznaky problemov, je culy, dobre papa, beha ako obvykle. Ocka aj cumak ma cisty, bez vytoku alebo akehokolvek priznaku alergie alebo prechladnutia.
Cim si myslite, ze by to mohlo byt? Moze to byt psychicke ako nasledok 2-tyzdnoveho odlucenia alebo mam v kazdom pripade utekat na veterinu?
Dakujem velmi pekne.
Zuzana |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2010 18:38:36 |
|
|
Rozhodně bych, být vámi, utíkala na veterinu. Dušení neboli základní životní funkci ohrožující stav nic jiného než veterinář nevyřeší!! _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzana (kocur Eddie)
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2010 18:59:18 |
|
|
Dakujem Luci za odpoved,
coho sa obavam je, ze ak je to psychickeho charakteru tak opatovnym nutenim vliezt do prepravky a transportom na veterinu mu iba ublizim.
Ked ho to chyta iba v noci potme nebude to skor nejaka trauma?
Napada vas pripadne nejaka choroba, co by to mohlo byt?
Dakujem |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2010 19:10:02 |
|
|
Tohle se nedá střílet od boku, jen veterinář může říct, jestli na hrudi slyší něco, co by tam být nemělo.
Psychice bych to asi nepřičítala, kočky jsou sice citlivější, ale narušená psychika se projevuje spíše nečistotností nebo celkovou skleslostí, odmítáním krmiva, ale ne kašlem. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzana (kocur Eddie)
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2010 21:25:44 |
|
|
Tak sme sa prave vratili z veteriny. Doktorka nepocula nic nezvykle. Zostava nam akurat dalej pozorovat a dufat, ze sa to zlepsi... |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2010 22:14:30 |
|
|
Zuzana (kocur Eddie) napsal: | Tak sme sa prave vratili z veteriny. Doktorka nepocula nic nezvykle. Zostava nam akurat dalej pozorovat a dufat, ze sa to zlepsi... |
Nevím jestli trochu navedu,ale můj Matěj míval podobné záchvaty.Vypadá to,jako by se dusil, chrčí a zní to jako dusivý kašel,ale po několika takovýchto situacích mi došlo,že to vypadá jakoby chtěl zvracet a nejde mu to,začla jsem mu dávat malt-soft pastu a přestalo to,asi to byly problémy s bezoáry.Také,než jsem na to přišla jsem si myslela,že se dusí.Barunka ani Maruška tyto problémy nemají ale tu malt softku jim dávám od té doby také
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzana (kocur Eddie)
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2010 22:54:11 |
|
|
Moze to byt aj to, netusim ci za tie 2 tyzdne co bol v hoteli dostal jednym alebo druhym sposobom zo seba chlpy von.
Malt-soft pastu som mu dala teraz vecer a budem teda pokracovat aj dalsie dni. Kiez by to bolo len to
Dik za radu.
z |
|
|
Odpovědět
|
|
|