<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
biba
|
Předmět: Dychčanie Přitlapkováno: 22. 4. 2004 20:40:17 |
|
|
dobrý deň!
ja by som sa chcela spýtať, či je normálne, že naša mačka sa po chvilke hrania (behanie za papierikom) hneď zadychčí a s vyplazeným jazykom si vyčerpaná lahne a potom sa ide hrať zas ale nevydrží dlho a opäť dychčí.
a zdá sa mi, že skoro vôbec nepije vodu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tina
|
Předmět: Re: Dychčanie Přitlapkováno: 23. 4. 2004 14:12:08 |
|
|
biba napsal: | dobrý deň!
ja by som sa chcela spýtať, či je normálne, že naša mačka sa po chvilke hrania (behanie za papierikom) hneď zadychčí a s vyplazeným jazykom si vyčerpaná lahne a potom sa ide hrať zas ale nevydrží dlho a opäť dychčí.
To že se zadýchá, je úplně normální. Naši to dělají taky, když jsou uhonění. Kočka se nepotí, jen na tlapkách a tak se musí ochlazovat dýcháním.
Jestli se vám zdá, že moc nepije, zkuste jí dát další misku s vodou někam mimo jídlo, třeba do koupelny nebo jinam. Kočky rády za vodou chodí mimo jídlo a pijí víc, máme to ověřené. Naši radši pijí z misky mimo, než z té u jídla. Rady jak s vodou najdete také v sekci "Kocouř a péče" |
|
|
Odpovědět
|
|
biba
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 4. 2004 17:36:28 |
|
|
ďakujem za radu, vyskúšam jej dať ďalšiu misku niekam mimo jedla. |
|
|
Odpovědět
|
|
Maxik
|
Předmět: Re: Dychčanie Přitlapkováno: 24. 4. 2004 16:59:42 |
|
|
Ja se take strasnezadychavam. Dvounozci si mysleli, ze je to nemoci (mam neco na pruduskach), ale pak zjistili, ze to delaji i jini kocouri. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana(Micinka)
|
Předmět: Re: Dychčanie Přitlapkováno: 24. 4. 2004 17:44:21 |
|
|
No já nevím, jestli je to opravdu tak normální. Micinku jsem viděla zadýchanou jen jednou, když objevila kouzlo pomlázky, ale to jsem s ní opravdu několikrát pořádně prolítala celý byt, a to v podobě překážkové dráhy - přes gauč a židle. Pak vypadala jako v posledním tažení, ale skutečně to muselo být tím extrémním výkonem. Při normálních hrách nebo když si sama jen tak prolítá byt, se jí to nestává. Naši druhou kočičku jsem zadýchanou neviděla nikdy. (Pravda, s kočičkami bydlím zatím jen dva roky.) |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Re: Dychčanie Přitlapkováno: 25. 4. 2004 8:16:30 |
|
|
ja by som sa chcela spýtať, či je normálne, že naša mačka sa po chvilke hrania (behanie za papierikom) hneď zadychčí... |
Myslím, že k zadýchání by měl být důvod. Pokud se to stane brzy, bez dlouhého běhání a blbnutí, zvažte možná návštěvu veterináře, nebo alespoň telefonickou konzultaci.
Pravdou je, že zadýchání může být normální, když jsem si dříve s našima kočičákama hrál, byli pak úplně vyřízený a zadýchaní a vždycky chvilku jen tak leželi. Dneska už si hrají trochu jinak, pomaleji, takže zadýchání se nestává tak často. |
|
|
Odpovědět
|
|
|