<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
myska.smudlinka
|
Předmět: Za jak dlouho se kočka (kocour) zklidní po kastraci? Přitlapkováno: 27. 2. 2010 10:25:33 |
|
|
Zdravím... Chtěla bych s vámi prodiskutovat, za jak dlouho jste viděli změny v chování u kastrovaných koček. Šmudlinka se zklidnila tak cca po 3 měsících, celkem to byla hodná kočka, jen hrozná netikavka. Teď mám devítiměsíčního Myšáka, který byl kastrovaný na konci listopadu. Smradlavé čůrání (naštěstí ne značkování) se opravdu nedalo vydržet. Navíc je to ulítanej raubíř tak stále doufám nějakého zklidnění........ |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Za jak dlouho se kočka (kocour) zklidní po kastraci? Přitlapkováno: 28. 2. 2010 12:47:50 |
|
|
Otázkou je, co myslíte tím "zklidněním". Jsou kočky a kocouři, kteří jsou prostě přirozeně divocí a hraví a těm kastrace moc nepomůže, je to jejich přirozenost. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
myska.smudlinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 3. 2010 22:39:18 |
|
|
Myslím brzké buzení (vím, že kočky jsou přirozeně nočními šelmami), ale Šmudlina ta dokáže prospat celou noc nebo lítání přes celý byt (a to se Myšákovi maximálně věnujeme)... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 3. 2010 19:48:03 |
|
|
myska.smudlinka napsal: | Myslím brzké buzení (vím, že kočky jsou přirozeně nočními šelmami), ale Šmudlina ta dokáže prospat celou noc nebo lítání přes celý byt (a to se Myšákovi maximálně věnujeme)... |
To podle mě přímo s kastrací nesouvisí, spíše s povahou nebo zavedeným režimem dne.
Například já dávám kocourovi na noc maso, až tak kolem deváté desáté, nažere se a celou noc spí. Jako mladší chodil budit kolem půl páté, ale ne agresivně, jen si šel za mnou lehnout a hlasitě předl, čímž mě budil. Jenže náš kocour je asi kliďas, podle něho to nejde moc posuzovat, když už nespí, chodí sem tam potichu nebo si sedne na okno a čučí ven, nezlobí. |
|
|
Odpovědět
|
|
myska.smudlinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 3. 2010 19:52:29 |
|
|
Taky si myslím, že je to povahou... To maso bych mohla zkusit... Myšák bude vždy asi hravej, ale někdy se povede, že ráno spí, když vstávám, tak kolem té 8... Většinou je to tím, že si s ním dlouho pozdě večer hraju... |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 11:26:59 |
|
|
Každá kočka je svou povahou originál. Některá si ráda pohoví, jiná je spíše akční typ. Ale na to kastrace nemá vliv, ta je o sexuálních pudech. Máte šanci zkusit zklidnit ulítanost jinak - kocourka vykrmit
Mně když v noci probudí dusající stádo pakoňů, tak si řeknu - jsou v pohodě, holky moje, mají chuť do života _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 11:36:58 |
|
|
U nás naopak po jídle večer nastává čóro Máme trochu posunutý režim, takže večerní dlabanec dostává před půlnocí. Většinou do té doby chrní. Pak se nažere, vykadí a kolikrát už ze záchůdku vystřelí, jak by ji tam něco kouslo do zadku a pak je to torpédo Pokud se dostatečně vyřádí, tak je celou noc klid. Když jdu spát třeba trochu dřív, nebo nemám sílu si s ní hrát, tak pak otravuje během noci, jak je nevydováděná.
Jinak k té změně po kastraci. U nás byla asi měsíc po kastraci hodná, ale to bylo evidentně tím, že jí nebylo dobře. Měla po tu dobu i takové řidší bobky a tak celkově bylo znát, že se necítí ve své kůži. Pak se bobky srovnaly a kočina lítala a řádila zas jak před kastrací Prostě žádná změna. Zklidnila se tak v roce a půl, kdy už tedy asi definitivně dospěla a od té doby je to zlatíčko, co si zařádí tak 2-3x denně, prakticky v pravidelných intervalech podle našeho režimu |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 12:42:12 |
|
|
Smeny napsal: | Zklidnila se tak v roce a půl, kdy už tedy asi definitivně dospěla a od té doby je to zlatíčko, co si zařádí tak 2-3x denně, prakticky v pravidelných intervalech podle našeho režimu |
Možná by bylo dobře uvést, že zatímco u nás se povaluje pohodový lenivý briťák, ty máš doma ruskou divokou |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 17:01:49 |
|
|
Alamka napsal: | Možná by bylo dobře uvést, že zatímco u nás se povaluje pohodový lenivý briťák, ty máš doma ruskou divokou |
Detail Ona už tak divoká není |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 17:39:51 |
|
|
Smeny napsal: |
Detail Ona už tak divoká není |
Nicméně myslím, že ruské jsou akčnější |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 19:21:44 |
|
|
Alamka napsal: | Nicméně myslím, že ruské jsou akčnější |
Asi jsem to měla zdůraznit, ale ten původní příspěvek nebyl celkově myšlen jen jako reakce na Tvůj, to jen s tím masem. A to myslím, že je spíš věcí metabolismu (nebo nevím čeho ) kočky, než rasy. Sama se tomu divím, že je aktivní po jídle, když by měla spíš přejít na klidový metabolismus a trávit a ne lítat jak torpédo si zadělá tak akorát na žaludeční vředy (mají vůbec kočky žaludeční vředy?).
A jinak jsem odpovídala na úvodní příspěvek. Nevím, co je kocourek zač, ale pokud by to byl taky briťák, tak tam může ke zklidnění dojít ještě později, protože oni myslím dospívají snad ke dvoum letům. |
|
|
Odpovědět
|
|
terezka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2010 20:15:48 |
|
|
Smeny si zadělá tak akorát na žaludeční vředy (mají vůbec kočky žaludeční vředy?).
bohužel mají, nám předchozí mazlík peršanka hugo odešla na prasknutý vřed. ale několik doktorů mi nezávisle na sobě řeklo, že to se jí udělal v závislosti na stresovou situaci (chouďátko měla problémy s ploténkama, ke konci se stávalo, že týden nechodila (naštěstí vyměšovala dobře, takže nebylo třeba cévkovat) a hlavně - podávání (myslím) kortikosteroidů bez současného podání přípravku na ochranu žaludeční stěny. holt jsme doplatili na to, že na malém městě, kde jsem tehdy bydlela byl jediný vet a nejbližší další 30 km daleko a my tehdy vez auta...
i tak to byla famózní zvířecí osobnost a život celé rodiny díky ní byl a doteď je o několik levelů výš, s bratrem jsme, díky ní, nevyléčitelní kočkomilové |
|
|
Odpovědět
|
|
|