<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Baruš
|
Předmět: kocour lovec Přitlapkováno: 8. 3. 2010 19:28:31 |
|
|
Dobrý den, mám 3,5 roku starého kastrovaného kocourka, žije v bytě, ale má možnost chodit ven a je tak spokojený. Je to nadšený lovec, a teď zjara začínají výlézat myši a podobná havěť. A Béďa chodí na lov, což mi nevadí a je to pro něj přirozené a ještě se baví, ani mi nevadí, když oběť zbaští, ale je problém, že ty svoje úlovky nosí domů (někdy mrtvé, někdy živé) a tam si s nimi hraje, případně žere. A já bych nerada, aby mi pak někde za skříní hnila a voněla myš. Jak ho naučit, že to nemá nosit domů (chce se, trubka, pochlubit) a hrát si s tím venku. Zatím mu to vždycky nějak seberu a vyhodím buď z okna nebo do popelnice (záleží na stavu úlovku), díky, za radu |
|
|
Odpovědět
|
|
mant
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 3. 2010 20:17:07 |
|
|
Tohle jsme taky řešili, resp. řešíme u nových koček průběžně. Ono ještě větší legrace než myš mrtvá může být myš živá, která v kuchyni nebo obýváku kocourovi zdrhne a pak se tam usídlí...nebo takový rozškubaný vrabec s peřím po půlce chodby...
Bohužel jsme zatím nepřišli na nic lepšího, než vypakovat kočku s úlovkem zpátky na dvůr za důrazného sdělování něčeho na téma "moc šikovná kočička, ale sežer si to venku!" (úlovek kočkám neberu, ať si tu svačinku s hračkou užijí), a následně po návratu domů bez kořisti pochvala a pomazlení.
Chce to trochu důslednosti, ale zatím všechny to pochopily velmi rychle. _________________ ---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin Š.
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2010 9:02:45 |
|
|
Nemáte strach, že se Vám otráví?? Vždyť dneska každý místo pastičky na myši vysype jed a je vymalováno. Přiotrávila jsem si tak jednou půlroční kotě (ne já, ale někde něco sežralo). Dnes již venkovní kočičky nemám. A kocour s námi na zahradu chodíval, ale ani se od nás nehnul, takže to byla pohoda . Venku je moc nebezpečí, raději mám čičinky pěkně doma, jim venkovní pobyt nechybí a já mám klid na duši . _________________ KŠ
www.britaci.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
mant
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2010 10:37:54 |
|
|
Riziko samozřejmě existuje. Už jsme takhle přišli o jednoho kocourka, Lojzu II.
Ale při našem způsobu života (od jara do podzimu je dvůr a zahrada naše největší místnost) kočky doma prostě udržet nelze, takže když chtějí ven, tak jdou...a když chtějí lovit, tak loví. A ony chtějí; máloco je taková zábava jako lov, a málokterá hračka je tak uspokojivá jako myš nebo špaček. _________________ ---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka |
|
|
Odpovědět
|
|
eforar
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 3. 2010 19:21:12 |
|
|
nelze ... _________________ www.drobacek.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Baruš
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 3. 2010 21:17:33 |
|
|
Díky za radu, už na tom pracujeme...je to mírně komplikovaný tím, že jsme v bytě v přízemí a má jen průlez oknem, takže vypakovat ho i s úlovkem je někdy akce, ale zatím dobrý - jen jestli to není tím, že přituhlo
Co se týče případné otravy, ano, může se to stát, ale je to kocour živý, na běhání venku zvyklý a já mu to nemůžu odepřít, myslím, že je v pořádku, když se může přirozeně chovat (dlouho jsem to zvažovala) a s tím je ovšem spojeno i to riziko, taky ho může přejet auto nebo někdo nakopnout.....nechci sýčkovat...Venku si ohromě užívá a na kastráta je to krásný štíhlý a zdravý atlet, zjevně mu to svědčí. Bedříška miluju, ale s tím rizikem jsem smířená, stejně jako s tím, že auto může přejet i mě, je toho tolik, co se může stát komukoliv. A třeba, až jednou bude v kočičím nebi, tak řekne (mňoukne), že to stálo za to...
To bychom se jinak mohli i s miláčky zavřít do vypolstorvané cely a raději vůbec nevycházet |
|
|
Odpovědět
|
|
|